Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αστικές Αναπλάσεις: Τα σχέδια που συνεχίζουν να αλλάζουν...



Η εξουσία συνεπάγεται διαφθορά. Οι θεσμοί σκοπεύουν στην πρόληψη της διαφθοράς. Στην χώρα μας οι θεσμοί  που προλαμβάνουν την διαφθορά έχουν αποτύχει. Για να ακριβολογούμε είναι λες και φτιάχτηκαν για να παράξουν διαφθορά. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που πέρασε νομοσχέδιο που την χαρίζει σ’ όλους τους Δημάρχους που έκαναν ζαβολιές. Είναι βέβαιο ότι θα έρθει και θα περάσει κι άλλο.

Αν το καλοσκεφτείς όσοι άσκησαν  το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου τα προηγούμενα χρόνια, από τώρα και μέχρι τις δημοτικές εκλογές έπρεπε να είχαν μετακομίσει ή στην Καστανία ή το Δάσκιο και να βγαίνουν έξω μόνον μέχρι το καφενείο των αντίστοιχων οικισμών.  Παρόλα αυτά οι περισσότεροι απ’ αυτούς ζητούν επανεκλογή. Το αστείο είναι πως θεωρούνται και έμπειρα και πολύφερνα στελέχη. Ας εμβαθύνεις λίγο αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο τους προσόν είναι ότι έχουν  αποδείξει ότι πειθαρχούν και υποτάσσονται πρόθυμα στις εντολές του αρχηγού τους δημάρχου ή παραταξιάρχη. 

Τα αποτελέσματα  αυτής της δυσνομίας είναι φανερά στην καθημερινότητα όλων μας. Πάρτε για παράδειγμα τις αστικές αναπλάσεις. Μας είπαν ότι υπάρχει μια μελέτη που δεν μπορούν να την παραβούν. Υλοτόμησαν κάμποσα δένδρα και κάθε φορά που πολίτες διαμαρτύρονταν ακουγόταν το ίδιο τροπάρι. Αυτή είναι η μελέτη δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αυτό φυσικά δεν τους απέτρεψε από το να αλλάξουν την γεωμετρία σε πάμπολλες περιπτώσεις. Μια κραυγαλέα αναφέρεται εδώ. Είναι η περίπτωση μπροστά σε μπακάλικο στην Ανοίξεως. Φυσικά έγιναν κι άλλες παρεκτροπές. Στο τέλος μάθαμε ότι η μελέτη δεν υπήρχε καν. Δηλαδή δεν υπήρχε αξιόπιστο τοπογραφικό με συντεταγμένες και ο εργολάβος έκανε ότι τον φώτιζε ο θεός του.

Η τελευταία και πιο κραυγαλέα  περίπτωση είναι η Εληά. Ο δρόμος θεωρήθηκε ότι στενεύει πάρα πολύ. Χωρίς δεύτερη κουβέντα τον ξαναφάρδυναν.  Πάρτε φωτογραφίες. 











Μην εκνευρισθείτε. Οι άνθρωποι λειτουργούν σε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο δεν μπορεί παρά να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο:  Ναι και είναι εύκολο. Σε κάποια επόμενη ανάρτηση θα ξεκινήσει μια συζήτηση. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει.

2 σχόλια:

  1. Δεν ήταν μόνο η παράταξη ΧΟΓ που ψήφιζε υπέρ της ανάπλασης. Ήταν και ένας δικηγόρος υπέρμαχος, μέλος της δημοτικής κοινότητας, της άλλης παράταξης, που τώρα έγινε κολλητός του πόντιου και έχει γίνει σκιά του για να βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όχι μόνον!
      Αν θυμάσαι του ανέθεσε και ρόλο. Τον έκανε συντονιστή της συζήτησης όταν εμφανίσθηκε η γιαλαντζή μελετήτρια να μας κάνει μ'άθημα.
      Πάντως, απ' ότι μου είπαν, ξέρει να κάνει και καλά ενοικιαστήρια συμβόλαια.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!