Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα και ο πραγματικός κόσμος

Αν είσαι συστημικός καραγκιόζης, είσαι συστημικός καραγκιόζης, πάει και τελείωσε. Αντιγράφω κείμενο από το ηλεκτρονικό δελτίο τύπου του ΤΕΕ. Στο κείμενο έχω προσθέσει και link. Έχει ενδιαφέρον. Μέχρι και πλάκα θα έλεγα. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Διευρύνεται το αγωνιστικό μέτωπο, στενεύει ο κλοιός για τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ
 



Η άρνηση του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ να δώσει 
πειστικές εξηγήσεις στους ασφαλισμένους και
 η άκαμπτη στάση του προκάλεσαν την οργή 
των συγκεντρωμένων.
Ακυρώθηκε  γα μία ακόμη φορά, λόγω έλλειψης απαρτίας η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, ενώ παράλληλα οδηγείται σε πλήρη απομόνωση ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνης Σελλιανάκης, εξαιτίας της επιμονής του να επιβάλλει όπως καταγγέλθηκε πραξικοπηματικά, σε συνεννόηση  με  τον υπουργό Εργασίας Γ.  Βρούτση, την αποστολή προς το  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καταλόγου των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα έχει ως συνέπεια  να ξεκινήσουν  άμεσα οι κατασχέσεις  των περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων επιστημόνων, οι οποίοι αποδεδειγμένα μαστίζονται από την φτώχια και την ανεργία.  
Το αγωνιστικό μέτωπο  για την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών  θεμάτων, που απασχολούν  τους επιστημονικούς κλάδους διευρύνεται συνεχώς. Στο δρόμο που άνοιξε το ΤΕΕ, από κοινού με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες  των μηχανικών προστίθενται πλήθος δικηγόρων, οι οποίοι παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ, με αίτημα  να ακυρωθούν στην πράξη  οι επαίσχυντες  κατασχέσεις περιουσιακών   στοιχείων, λόγω ασφαλιστικών  οφειλών. Στη χθεσινή συγκέντρωση  στο ΕΤΑΑ, δίπλα στον πρόεδρο  του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, που   έχει  σταθερή παρουσία  στις κινητοποιήσεις  των μηχανικών  παραβρέθηκε  ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣΑ  Βασίλης Αλεξανδρής,  μαζί με πλήθος δικηγόρων. Στα γραφεία του ΕΤΑΑ οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν διαλογική συζήτηση με τον πρόεδρο του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκη, ο οποίος επέμενε στην διαδικασία  αποστολής των οφειλών μέσω ΚΕΑΟ, χωρίς να απαντά πειστικά και επί της ουσίας σε βροχή  ερωτήσεων  που δέχθηκε, για το γεγονός ότι προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις, παρακάμπτοντας τα μέλη του ΔΣ ΕΤΑΑ. Το κλίμα ηλεκτρίστηκε  πολλές φορές. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους με συνθήματα  όπως «της τρόικας τσιράκι είσαι Σελλιανάκη» αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, ενώ αρκετοί μηχανικοί και  δικηγόροι πήραν τον λόγο  και τον κάλεσαν αν δεν μπορεί να προστατέψει τα πραγματικά συμφέροντα του Ταμείου και των ασφαλισμένων να παραιτηθεί.

Σημείωση του Blogger: Είναι βέβαιο πως η περίπτωση του συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ ΕΤΑΑ είναι κόπια δεκάδων ίσως και εκατοντάδων άλλων παρόμιων. Τους πήρανε νούμερα και τα κάνανε όλα μηδενικά. Μόνο που τώρα πια η κοινωνία δεν μπορεί να τους φορτωθεί άλλο. Είναι πια καιρός να γυρίσουν όλοι τους στον πραγματικό κόσμο όπου πρέπει να δουλέψεις για να φας. Και για να δουλέψεις πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και όχι υποτακτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!