Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Το στήσιμο




Η χθεσινή αναφορά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βεροίας δεν ήταν
ολοκληρωμένη. Για την ακρίβεια δεν έγινε λεπτομερειακή περιγραφή του σκεπτικού με βάση το οποίο προτίθεται να προσφύγει η Υπηρεσία. 


Ας πλησιάσουμε λίγο τα πράγματα. Αναφέρεται λοιπόν στο εισηγητικό της Υπηρεσίας ότι « Η αίτηση ανάκλησης μπορεί να στηριχθεί στα εξής σημεία: «Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα 7 της 46/2014 σχετικής πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου … «η μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου η οποία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου και επιβάλει αναγκαστικές τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του, συνιστά αφ’ εαυτού  απρόβλεπτο γεγονός, το οποίο συντρεχουσών και των λοιπών προϋποθέσεων, δικαιολογεί παραλλήλως την κατάρτιση συμπληρωματικής σύμβασης (βλέπε Ελ Συν Απόφ. IV, tm 1978, 1381/2012, 2961/2010, 2726/2010)»  Τι χαριτωμένο!

Μα ποιες αναγκαστικές τροποποιήσεις επεβλήθησαν στον σχεδιασμό του έργου όταν η μελέτη δεν είχε καν πρόβλεψη συγκεκριμένων μορφών ξυλοτύπων, πολλώ δε μάλλον δεν περιελάμβανε ενότητα ξυλοτύπων; Για να ακριβολογούμε ο άρθρο της σύμβασης που αναφέρεται στο σκυρόδεμα κάνει σαφή αναφορά ότι ο τύπος των ξυλοτύπων είναι DOKA DOKA εκτός των άλλων είναι και εταιρεία που κατασκευάζει συστήματα ξυλοτύπων και μελετά τρόπους κατασκευής ικριωμάτων σαν και αυτό). 

Για να τελειώνουμε. Κάποιος από εκεί μέσα έδωσε εντολή να αλλάξει η μορφή των ξυλοτύπων όσο κι αν το αρνούνται. Ο εργολάβος πάτησε πάνω σ’ αυτό και έκανε μελέτη με διαφορετικό σύστημα ικριωμάτων και μετά, κακόπιστος ως ήτο, ζήτησε να πληρωθεί πρόσθετα χρήματα. Εκτίμηση του γράφοντος είναι πως ούτε καν τα πρόσθετα χρήματα δεν τον νοιάζουν. Έψαχνε κάποιον τρόπο να ξεμπλέκει ανώδυνα (χωρίς τα 600.000 € της ρήτρας) από ένα έργο που δεν μπορούσε να τελειώσει και κάποιος από εκεί μέσα (στο εκεί μέσα βάλετε ότι σας έρθει στο μυαλό) του έδωσε την ευκαιρία. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτό έγινε με σκοπό το κέρδος ή από καθαρή ανοησία. Έγινε όμως.

Λοιπόν. Την 31 12 13 η Δημοτική Αρχή έστειλε την αστυνομία να  συλλάβει τον υπογράφοντα διότι λέει τους συκοφαντούσε διά του Τύπου (το άρθρο εδώ). Φαντάζομαι ότι θα την ξαναστείλει.

 Άντε ρε.  

1 σχόλιο:

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!