Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

To "TΑΙΠΕΔ της Παραλιακής" κάτω από τη μύτη της Τρόικας!



Το κείμενο φαντάζει σχεδόν αδιάφορο. Τι σχέση μπορεί να έχει μια μικρή επαρχιακή πόλη με παιχνίδια που παίζονται με περιοχές ακινήτων υψηλής απόδοσης (φιλέτων χυδαϊστί). Κι όμως αν απ’ ότι τουλάχιστον προσπαθεί να μας πείσει ο συντάκτης του κειμένου ο ΤΑΙΠΕΔ περάσει στα χέρια Γερμανού διαχειριστής (manager), φεύγοντας από την ευθύνη του κ. Σταυρίδη τότε δεν πρόκειται να μας γλυτώσουν ούτε όλες οι υπογραφές της περιφέρειας.

Να μας γλυτώσουν… Υπερβολή. Να τελειώσει άδοξα η διεκδίκηση του παλιού δικαστικού μεγάρου από τον Δήμο είναι η σωστή έκφραση. Τα παρακάτω  (και παραπάνω) δείχνουν ότι ο δρόμος του να μαζευτούν κάποια χρήματα και να ζητήσουμε μ’ αυτά νααγοράσουμε το ακίνητο είναι ένας μονόδρομος που οφείλουμε το ταχύτερο ναδιανύσουμε
Το κείμενο στο Κουρσιό Πορτοκάλι
Όπως οι Σπαρτιάτες έριχαν τα καχεκτικά βρέφη στον Καιάδα για να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους έτσι και το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί να σκοτώσει το σακάτικο ΤΑΙΠΕΔ (ο γραφικός Σταυρίδης του οποίου είναι επιλογή του Σαμαρά), πριονίζοντάς του σιγά σιγά τις αρμοδιότητες με την ελπίδα ότι δεν θα τους πάρει χαμπάρι η Τρόικα. Η για την ακρίβεια όταν η Τρόικα βάλει δικό της τεχνοκράτη επικεφαλής στην ουσία το ΤΑΙΠΕΔ να μην έχει πλέον αντικείμενο η κάποια περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου για να διαχειρισθεί.
Έτσι η κουτοπονηριά της εξουσίας  δίνει ρέστα δημιουργώντας υποτίθεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ την περίφημη εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., η οποία θα διαχειρισθεί το φιλετο της παραλιακής ζώνης.
Παίρνουν δηλαδή από τον γραφικό Σταυρίδη του ΤΑΙΠΕΔ -ο οποίος μαζί με τον Λουρόπουλο απειλούν να ανατινάξουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ-το φλουρί το κωνσταντινάτο και αφήνουν τον Σταυρίδη να βγαίνει από κανάλα σε κανάλα και να αμολάει τις παρόλες του.
Το Παράκτιο Μέτωπο δεν είναι παρά ένα Δούρρειος Ιππος στη κοιλιά του σακάτικου κτήνους που είναι το ΤΑΙΠΕΔ του μπάρμπα Σταυρίδη στο οποίο κάνει κουμάντο ο Εμίρης.

Όπως διαβάζουμε στο site  γνωστού νομικού γραφείου
Με το ν. 4146/2013 δημιουργείται Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV), η "ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε", με σκοπό την αναβάθμιση του Αττικού Παράκτιου Μετώπου (Φάληρο-Σούνιο). Με τη δημιουργία της εταιρείας «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», οι επενδυτές θα αποκτήσουν πολυάριθμες ευκαιρίες, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έργα αναδιαμόρφωσης της παράκτιας περιοχής της Νότιας Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται, προς χάριν του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 99 έτη και με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.
Η νέα αυτή ρύθμιση παρέχει:
• την πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών στο παράκτιο μέτωπο
• τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής
• την πλήρη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους
• το βέλτιστο καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης
• την υλοποίηση των αναγκαίων συμπληρωματικών υποδομών
• τη δημιουργία υπεραξιών για όλη την Αττική
Τα ακίνητα της υπό Αξιοποίηση Περιοχής:
α) παραχωρούνται στην εταιρεία με κοινές υπουργικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών ή
β) μεταβιβάζονται σε αυτήν μέσω αγοραπωλησίας, δωρεάς, κληροδοτήματος ή άλλου τύπου σύμβασης.
Με απλά λόγια γενικός δερβέναγας γίνεται ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, άρτι αφιχθείς από την Γερμανία, εδώ όπου έκανε τις γνωστές δηλώσεις του για το κούρεμα.
Από τις 26 Μαίου κιόλας η εφημερίδα Κέρδος απεκάλυπτε τον επικεφαλής της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. στο πρόσωπο του πολιτικού μηχανικού κ. Αριστείδη Ματιάτου.
Θα επανέλθουμε με νεώτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!