Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στάδιο: Η δεύτερη άποψη.



Αφού ολοκλήρωσα την τελευταία ανάρτηση που σχετιζόταν με την παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου στην ΠΑΕ Βέροια βγήκα για τον απογευματινό μου περίπατο. Έπεσα πάνω στους Δημοτικούς συμβούλους Παναγιωτίδη και Παυλίδη. Είχαν διαβάσει και οι δύο το κείμενο. Μου είπαν ότι έχω άδικο και που παρέθεσαν μια σειρά επιχειρημάτων Θα ήταν άδικο να μην τα μεταφέρω.
Ας αρχίσουμε από αυτά που έχουμε.


  1. Αν το γήπεδο παραμείνει ξενοίκιαστο τότε φύλαξη μικροεπισκευές και πάγιο ρεύματος θα κοστίζουν 45.000 € ετήσια.. Δεν μου έδειξαν αποδείξεις αλλά το ποσό ακούγεται λογικό.
  2. Με το προηγούμενο καθεστώς παραχώρησης έπρεπε να εισπράττουν περίπου 45.000 € ετήσια. Αυτό δεν είναι σταθερό γιατί η σύμβαση έδειχνε πως το μίσθωμα εξαρτάται από τα εισιτήρια και αυτοί έχουν εικόνα των εισιτηρίων που κόπηκαν από  τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΠΟ στο διαδίκτυο.  Τα χρήματα αυτά δεν έχουν εισπραχθεί για μερικά χρόνια και βρίσκονται στα δικαστήρια.
  3. Για να μπορέσει το γήπεδο να γίνει λειτουργικό, να πάρει άδεια λειτουργίαςδηλαδή, θα πρέπει να ξοδευτούν κοντά 300.000 €. Από αυτά τα 200.000 € είναι το χλοοτάπητας. Στο συμβόλαιο έχει τεθεί ως όρος ότι οι επενδύσεις αυτές οφείλουν να ολοκληρωθούν στην πενταετία με όρο την αποβολή της ΠΑΕ σε περίπτωση που αθετήσει την υπόσχεσή της.
  4. Τα παραπάνω σημαίνουν, σύμφωνα μ’ αυτούς πάντα, πως ο δήμος τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα ξοδεύσει 450.000 € και στο τέλος της δεκαετίας θα του μείνει μια επένδυση 300.000 €. Βέβαια εκεί πλέον δεν θα γίνονται άλλοι αγώνες ούτε και θα προπονείται κανείς άλλος πλην των αθλητών της ΠΑΕ.

Από εκεί και μετά δόθηκαν άλλες παράμετροι που εμένα τουλάχιστον δεν με έπεισαν δεδομένου ότι συμπαθώ το ποδόσφαιρο όσο και τον κλήρο, όντας άθεος. Ένα από τα επιχειρήματα ήταν ότι θα ενισχυθεί η ντόπια οικονομία από επισκέψεις ομάδων και φιλάθλων. Με κάθε σεβασμό αλλά για μένα η έννοια του φιλάθλου  έχει συνδεθεί με άλλα πολύ πιο καταστροφικά πράγματα.
Αυτή είναι η άλλη άποψη και γι’ αυτό υπάρχουν οι συνεδριάσεις και οι συσκέψεις. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν λύσεις. Αρκεί οι νεόκοποι διαδικτυακοί εκδότες να μην ξαναδημοσιεύσουν λίστες προγραφών και φυσικά να μην κινητοποιηθεί ο όχλος.

2 σχόλια:

  1. 200K o χλοοτάπητας?
    Χμμμ.
    Αν η ομάδα πέσει του χρόνου μια κατηγορία και τον επόμενο άλλη μία με τι έσοδα θα συντηρεί η ΠΑΕ το γήπεδο?
    Δεν είναι τόσο απλό το θέμα καθώς εμπεριέχει όπως λένε οι λογιστές πολλές "προβλέψεις".
    Και αν πέσει και τα παρατήσει ο μεγαλομέτοχος, το γήπεδο θα αχρηστευθεί για άλλα αθλήματα και διοργανώσεις.
    Τα 10 χρόνια πολλά για οικονομικές προβλέψεις ειδικά σε μια... ΠΑΕ.
    Νομίζω πως αν δεν ξηλωθεί ο στίβος και μειωθούν τα 10 χρόνια τα πράγματα θα είναι ευκολότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλα αυτά το κομβικό σημείο είναι το ότι η σύμβαση είναι απλά παράνομη. Αν το ακίνητο ανήκε σε εμένα ή σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη αυτής της χώρας τα πράγματα θα ήταν μια χαρά όσο όμως ανήκει στο κοινωνικό σύνολο οφείλουν να τηρούνται Νόμοι και Διατάξεις. Γιατί;
      Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή τρίτης Γυμνασίου: Διότι ο Νόμος οφείλει να τηρείται.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!