Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αρνητικό ρεκόρ διαφθοράς



Όσο πιό ζεστό και σκούρο χρώμα τόσο χειρότερα
Διαβάζει κανείς στο ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ:
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς, που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια και δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, ο μέσος όρος είναι 27% για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 22% του Βαρόμετρου, με πάνω από έναν στους πέντε Έλληνες να δηλώνει ότι «λάδωσε» κάποιον δημόσιο λειτουργό την περασμένη χρονιά. Το ποσοστό της Ελλάδας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της Κολομβίας
. Υπάρχουν βέβαια και χώρες που το «λάδωμα» είναι κάτω του 1%, όπως ήταν Για  το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Όλοι τάχα λάδωσαν τάχα κάποιοι λαδώθηκαν ή λαδώνονται αλλά τίποτε δεν αποδεικνύεται.
Με το μαλακό παιδιά. Αν το πίστευα αυτόματα θα έπρεπε να αυτοκτονήσω πάραυτα. Η άρνησή μου είναι θέμα αυτοσυντήρησης. 

Υπάρχει και δείκτης διαφθοράς: Λέγεται Δείκτης Αντίληψης για τη Διαφθορά (ή Δείκτης Διαφάνειας, Corruption Perceptions Index). Είναι δηλαδή η αποτύπωση μιας υποκειμενικής και όχι αντικειμενικής πραγματικότητας. Περισσότερα εδώ. Η φωτογραφία είναι παρμένη από το Wikipedia.
Εδώ βρίσκεται διαδραστικός πίνακας όπου οι πολίτες κάποιων χωρών διαπιστώνουν ποια κομμάτια της δημόσιας ζωής εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Έχει και σχηματάκια δεν χρειάζονται ιδιαίτερα Αγγλικά. Βρείτε την Ελλάδα.
Εδώ βρίσκει κανείς την διεθνή κατάταξη Ξαναβρείτε την χώρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!