Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αίτηση μικροπολιτικού αντιδώρου



Οι δύο προηγούμενες αναρτήσεις (εδώ και εδώ) αφορούσαν στον Νέο, υπό διαβούλευση Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βεροίας. Δεν ήταν μόνον δύο αναρτήσεις. Πίσω τους κρύβεται ένα ογκώδες έργο κατάταξης και αρχειοθέτησης Νόμων, Εγκυκλίων και Οδηγιών.  Ήταν και η προσπάθεια να προκληθεί μια συζήτηση πάνω στο θέμα. Να γραφτούν δηλαδή ένα-δύο σχόλια, να ακουστεί κάποια  άλλη άποψη. Κανένα σχόλιο, καμία συζήτηση, καμιά άποψη δεν ακούσθηκε, δυστυχώς. Είναι προφανές ότι κάτι έπραξα λάθος. Θα το βρω. Μέχρι τότε όμως ας δώσω ότι αρέσει. Μικροπολιτική.


Το συμβάν
Χθες λοιπόν με πήρε τηλέφωνο η κ. Δήμαρχος και με ρώτησε αν οδήγησα στον εισαγγελέα την υπόθεση της άρνησης αυτής και του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου να ακουσθεί σε πανηγυρική διαδικασία πρόταση 50 πολιτών που αφορούσε στον περιορισμό της στενότητας θέσεων στάθμευσης στην περιοχή των Αστικών επεμβάσεων. Απ’ ότι κατάλαβα η καταγγελία έγινε ανώνυμα και η εισαγγελία μάλλον διέταξε έρευνα. Της απάντησα πως όχι και πως αν έκανα κάτι τέτοιο αμέσως μετά θα την τηλεφωνούσα και θα της έκανα πλάκα. Οι υπόνοιες στράφηκαν στον τρίτο των υπογραψάντων την αίτηση/πρόταση   (ήταν γραπτή και υπογεγραμμένη). Τον κ. Δ. Καρολίδη, ο οποίος πάραυτα τηλεφώνησε την δήμαρχο διατυπώνοντας την ίδια με μένα απάντηση λίγο διαφορετικά: Είπε πως αν το έκανε αυτός, θα έπαιρνε τον αριθμό πρωτοκόλλου και θα τον έγραφε σε πλακάτ και τριγυρνούσε έξω από το Δημαρχείο. 

Η κοινωνική "ενημέρωση"
Μετά από αυτά η απορία είναι ποιος έστειλε την ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία. Ποιος ενέπλεξε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να νοιαστούν για την πόλη τους. Η λύση του γρίφου είναι σχεδόν προφανής: Όποιος έκανε την ανώνυμες  καταγγελίες για την Γέφυρα Κούσιου και για  τον γιο κάποιας επιτρόπου που διορίσθηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Βεροίας. Υπάρχουν ισχυρές υποψίες για κάποιον συγκεκριμένο πρώην Δημοτικό άρχοντα αλλά ποιος βάζει το χέρι στη φωτιά; Αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν, μιλάνε για συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν, για συντροφικά μαχαιρώματα και ένα κοκτέιλ σχέσεων χρήματος και φιλοδοξίας. 

Αρχίζω να πιστεύω πως μόνον αυτά αρέσουν. Σε όποιον λοιπόν άρεσε το στόρυ ας στείλει ένα σχόλιο για τον εισηγούμενο κανονισμό καθαριότητος του Δήμου Βεροίας. Κάτι σαν ανταμοιβή, αποζημίωση ή έστω αντίδωρο.
Άντε.

2 σχόλια:

  1. Δεν αρέσουν μόνο αυτά.
    Είναι πλεόν διαπιστωμένο... πως οι διαβουλεύσεις και οι "συνεργασίες" γίνονται για να κρατηθούν τα προσχήματα...
    Να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει βήμα στο "λαό".
    Αν όμως τα πράγματα δυσκολέψουν όπως στους 50 πέφτει πόρτα.
    Μικροπολιτική.
    Το ίδιο έγινε και στην προσέγγιση εκ μέρους του Δήμου για την χρονική διαχείριση της ανάπλασης επί της Βενιζέλου.
    Δόθηκαν σενάρια προς επεξεργασία, έγιναν συμφωνίες και διαβεβαιώσεις.
    Δηλαδή διαβούλευση...
    Δεν τηρήθηκε τίποτα.
    Εκτέθηκαν άνθρωποι του Δήμου... ως αναξιόπιστοι.
    Οπότε καταλαβαίνεις το κλίμα.
    Γιατί να διαβουλευθεί ο πολίτης όταν ξέρει ότι τον έχουν γραμμένο?
    Ή ότι, όσο καλή διάθεση να έχει ο χ,ψ αντιδήμαρχος θα καπελωθεί από τη ΧΟΓ ή άλλους που νομίζουν... διάφορα.

    Σε μια δημοτική παράταξη που την έχει στιγματίσει η ανακολουθία και η αποσπασματικότητα, που το κάθε στέλεχος της (δικαίως) τραβά τον δρόμο του, μην περιμένεις πολλά.
    Ο δημότης το έχει ψυλλιαστεί αυτό, έτσι η καλή του διάθεσή έχει καταποντιστεί (εκτός αν έχει συμφέροντα) και απλά περιμένει το '14 να πέσουν σαν ώριμο φρούτο να γίνει ένα ρησέτ και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή σε νέα βάση και με νέα ως φαίνεται... αυτοδιοικητικά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά αυτό το οποίο ξεκίνησε εδώ, είναι κάτι πέρα για πέρα διαφορετικό.
      Είναι μιά συζήτηση που ξεκινούν πολίτες χωρίς ιδιέταιρες υστεροβουλίες. Σιγά τις υστεροβουλίες δηλαδή.
      Κάτω από αυτήν την οπτική εξακολουθώ να ζητώ να σχολιάσει όσα γράφονται.
      Ευχαριστώ πάντως.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!