Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Hellenic Seaplanes: Προχωράει με την ανάπτυξη υποδομών Υδατοδρομίων με γρήγορους ρυθμούς



Τι μπορεί να έχει οδηγήσει έναν Πολιτικό Μηχανικό από μια ηπειρωτική περιοχή της Ελλάδας να ασχοληθεί με υδροπλάνα; Τόσο ηπειρωτική περιoχή που δεν έχει καν μια μεγάλη λίμνη δίπλα της, όπως η Καστοριά η Άρνισσα και τα Γιάννενα. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει ακόμη. Υποπτεύεται όμως. Πόσα υπέροχα πράγματα δεν ξεκίνησαν από μια μικρή υποψία κέρδους ανακατωμένη με μια παιγνιώδη ή ηρωική διάθεση; Ας δούμε το ξεσηκωμένο από το capital.gr κείμενο.


 Διαδοχικές συναντήσεις είχαν τα στελέχη της Hellenic Seaplanes σε παράλιους  Δήμους της Ελλάδας, με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τις δύο τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  στο Δήμο Αγιάς, στο Δήμο Δίου- Ολύμπου Λιτόχωρο, στο Δήμο Λίμνης  & Αγίας Άννας καθώς και στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού στην Εύβοια.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Η προώθηση της συγκεκριμένης δράσης από την πλευρά της κυβέρνησης και με την αρωγή και τη θετική ματιά της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ολοκληρώσει την προσπάθεια μας δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος   της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος συνοδευόταν με τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη.
Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των μέσων μεταφοράς όπως η ανάπτυξη των υδροπλάνων θα γίνει διά της συμμετοχής και των δύο πλευρών. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται για την δημιουργία υδατοδρομίου τα οποία θα είναι ανάλογα με το μέγεθος κάθε δήμου, τον αριθμό επιβατών και την αναλογία της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχτεί.
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014.
Τα στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με τεκμηριωμένες προτάσεις. Όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων  που μίλησαν μετά τη συνάντηση επισήμαναν το γόνιμο κλίμα που έγιναν οι συζητήσεις, μίλησαν για «τοπική ανάπτυξη» και επενδύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. των Δήμων και των Λιμενικών Ταμείων, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.
Τις προσεχείς ημέρες, η εταιρεία  Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. θα ξεκινήσει νέα σειρά συναντήσεων όπου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου.
Σκοπός της Hellenic Seaplanes S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα μπορούν να παίξουν έναν ρόλο υποστηρικτικό ίσως και για τις διακομιδές των ασθενών» και καταλήγοντας πως, «η νησιώτικη περιοχή δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!