Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το πανώ της Νομαρχίας


Το πανώ

Το πανώ της φωτογραφίας είναι ανηρτημένο έξω από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Προφανώς το τοποθέτησαν οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτήν. Επειδή αρκετούς απ’ αυτούς τους ξέρω και φυσικά γνωρίζω το αντικείμενο της εργασίας τους. Θα ήθελα από την θέση αυτή να τους πω τα παρακάτω.

Ρε παιδιά, το 20% από εσάς, αυτές άλλωστε είναι και οι επίσημες εκτιμήσεις,  διορίσθηκαν με πλαστογραφημένα δικαιολογητικά, άλλο ένα 40% με διαδικασίες οι οποίες θα  μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τουλάχιστον ιδιόρρυθμες.

Ακόμη κι αν δουλεύετε σκληρά, η εκτίμηση είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη αλλά ας το αφήσουμε να πέσει κάτω, ακόμη και τότε λοιπόν, κάνετε πράγματα που έχουν μικρή έως ελάχιστη σχέση με την παραγωγή, με την πραγματική ζωή αν θέλετε.

Για να μισθοδοτηθεί ένας από εσάς πρέπει να συνεισφέρουν με τον πλούτο που παράγουν επτά έως οκτώ συμπολίτες σας εργαζόμενοι στον πραγματικό κόσμο. Η βιώσιμη αυτή σχέση ανατράπηκε ήδη από την δεκαετία του ’80. ‘Όταν κάποιοι σας πολλαπλασίασαν για να φανούν αρεστοί.  Το γνωρίζατε από τότε. Η ανατροπή της αναλογίας οδήγησε στον δανεισμό για να μισθοδοτηθείτε. Αυτό κράτησε πολύ και η χώρα χρεοκόπησε. 

Σήμερα το κράτος που σας μισθοδοτεί δεν μπορεί πια να δανειστή αν δεν απολύσει κάποιους από εσάς. Είναι όρος των δανειστών. Ο κόσμος σας έχει εδώ και τρία χρόνια καταρρεύσει αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό δεν θέλατε να το παραδεχθείτε. Είναι τουλάχιστον προκλητικό και παράλογο μετά από όλα αυτά, που γνωρίζατε καλύτερα από όλους,  να ζητάτε παραπάνω παράδες γι’ αυτό που κάνετε. Κανείς δεν θα σας τα δώσει.

Σας έχω μια συμβουλή. Παρατήστε το γυάλινο κλουβί που οι περιστάσεις σας τοποθέτησαν μέσα. Εξάλλου τώρα πια οι γυάλινοι τοίχοι του έσπασαν και τα σπασμένα γυαλιά είναι επικίνδυνα.  Βγείτε στον πραγματικό κόσμο αναπνεύστε πραγματικό αέρα και βρείτε μια πραγματική δουλειά. Στην αρχή, και αυτό δεν κρύβεται, θα έχετε μόνον πραγματικό αέρα. Αλλά στον πραγματικό κόσμο οι προσπάθειες αμείβονται. Είναι βλέπετε που εκεί ισχύουν τα άκαμπτα κριτήρια μιας εργασιακής ηθικής που είναι ακόμη ζωντανή.

6 σχόλια:

  1. Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει όπως τα λες.
    Είμαι όμως απαισιόδοξος... Τόσο μεγάλη εκλογική βάση ''δαγκωτή'' δύσκολα την ρίχνεις. Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται 100000 προσλήψεις και καμία απόλυση.
    Μάλλον θα την πληρώσουν κάποιοι που δεν είναι κομματόσκυλα, μαζί με την επιβολή κάποιου νέου φόρου ή τέλους (δικού μας).
    Από την άλλη, αν οι απολυμένοι του δημοσίου χρειαστεί να δουλέψουν στον ιδωτικό τομέα, θέλω να είμαι από μια γωνιά να δω πως θα συμπεριφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ιδέα πόσο δυναμώνει τον άνθρωπο η ανάγκη αλλά και το επικείμενο κέρδος.Κατά τα άλλα οι συνθήκες μας οδηγούν όπου αυτές θέλουν. Το χρέος είναι τεράστιο για να την πληρώσουν μόνον λίγοι ή οι μισοί.

      Διαγραφή
  2. Και κάτι άλλο...
    έχω κατασταλλάξει ότι η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.
    Μετά που έστειλαν λογαρισμούς κοινοχρήστων με χαρατσι ΔΕΗ, ανακοίνωσαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα οι ωφειλέτες για την ακύρωση.
    Σήμερα, ανακοίνωσαν ότι όσοι έλαβαν λογαριασμούς με χαράτσι ΔΕΗ στα κοινόχρηστα πρέπει να πάρουν βεβαίωση από τον δήμο και αντίγραφό σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας. Η σύσταση, αν δεν την έχει κάποιος στο αρχείο του, πρέπει να βρεθεί από τον συμβολαιογράφο που την έκανε, ο οποίος για να σου δώσει αντίγραφο θα πάρει καμιά 30-40 ευρώ ανάλογα τις σελίδες.
    Μετά, αντέ περίμενε στην ουρά στην εφορία για την απαλλαγή...
    Οι ###‪#‎κες‬ όμως που έκαναν το λάθος, είναι ακόμα στη θέση τους, μας κοιτάνε και γελάνε.
    Όταν υπουργοι, γενικοί γραμματεις και διάφοροι άλλοι δεν υπολογίζουν ταλαιπωρίες και έξοδα του απλού κόσμου, όταν δεν μπορούν να σκεφτούν out of the box, όταν τελος, δημιουργούν γραφειοκρατία εκεί που δεν υπήρχε... Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.
    Δημιουργούν γραφειοκρατία για να εξασφαλ΄σιουν εργασία στους δημ΄. υπαλλήλους...
    Θα πεινασει και θα πεθάνει πολύς κόσμος δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράψω μιά μεγαλόστομη κοινοτοπία, αλλά αυτήν την στιγμή δεν έχω τίποτε άλλο: Η χώρα θα σωθεί αν ξεκινήσεις να την σώζεις εσύ.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω ποιοί είστε παιδιά, αυτές τις ημέρες γνώρισα το site σας, αλλά συμφωνώ μ' αυτά που γράφετε και γενικότερα συμφωνώ με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα και την κατάσταση στη Βέροια και την Ελλάδα γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!