Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τα παράπονα του κ. Κωνσταντίνου Ιωαννίδη



Διαβάζω εδώ.
Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, δήμαρχος Βριλησσίων, ανέφερε ότι
το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει σε δήμους με οργανωμένη τεχνική υπηρεσία να συμβάλλονται με τεχνικές εταιρείες, με συνέπεια δαπάνες αμοιβών προς τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν μια μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης να απορρίπτονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό όμως προκαλεί ανάσχεση των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ και είναι μείζον πρόβλημα, καθώς υπό τις σημερινές συνθήκες οι δήμοι δεν μπορούν να αντλήσουν πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο έχει περιοριστεί πολύ και έχουν στη διάθεσή τους για έργα μόνο το ΕΣΠΑ και το Jessica. Ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε την αδιαφορία των εταιρειών κοινής ωφελείας για συνεργασία με τους δήμους σε έργα περιβάλλοντος και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε έργα φωτισμού με φωτοβολταϊκά σε πλατείες και πάρκα, χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης και αυτόματα συστήματα φωτισμού που επιτρέπουν να αναπροσαρμόζεται ο φωτισμός αναλόγως των γενικών συνθηκών, με στόχο την εξοικονόμηση ότι «δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε για τις μετρήσεις σου». Και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ κάνουν «αραιές μετρήσεις».

Εδώ υπάρχει μια απάντηση.: Κύριε Κωνσταντινίδη μου τι-δεν-καταλαβαίνεις;. Σε το λένε καθαρά οι άνθρωποι :Διάλυσε τις, υποτιθέμενα, οργανωμένες σου υπηρεσίες, ενθάρρυνε τους ανθρώπους σου να βρούνε μια αξιοπρεπή δουλειά και απευθύνσου σε ιδιωτικά τεχνικά γραφεία. Και την δουλειά σου θα κάνεις και θα σου κοστίσει λιγότερο. 

Το ίδιο ισχύει και με την Νομική αντιμετώπιση των ΔΕΚΟ που αδιαφορούν για τις πρωτοβουλίες σου: Ιδιωτικά Δικηγορικά Γραφεία. Θα τους αναγκάσουν και μετρήσεις να κάνουν και τις λάμπες να αλλάξουν. 

Η απάντηση φυσικά ισχύει και για τον Δήμαρχο Νάουσας, Βέροιας Έδεσσας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!