Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δύο πολύτιμες εργατώρες



Υπάρχει ένας Νόμος του Ελληνικού Κράτους. Ο 2690 του 1999. Αυτός κατά βάση ορίζει τις σχέσεις κράτους (και δήμων)-πολίτη. Ο Νόμος αυτός λέει 1. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.

Και παρακάτω "6. Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων κατά τις παραγράφους 1 και 2 ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πoλίτη είναι είκοσι (20) ημέρες."
Σε πιο απλά Ελληνικά αν κάνεις μια αίτηση και ζητήσεις ένα έγγραφο, αν αυτό δεν είναι  εντάσσεται σε  περιπτώσεις του 3. Δηλ Το  … έγγραφο αφορά την ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή αν παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις τότε πηγαίνεις το φωτοτυπείς πληρώνεις τα φωτοτυπιάτικα και φεύγεις. Αντε να βάλεις και καμιά υπογραφή στην αίτησή σου ότι τα πήρες. Σιγά το πράμα δηλαδή.
Αν λοιπόν κάποιος δεν μπορεί να σου το βγάλει από το αρχείο την μια μέρα, θα σου το βγάλει την επόμενη σε μια βδομάδα έστω.
Ας δούμε τι έγινε στην διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βεροίας. Η αίτηση κατατέθηκε 7/7. Στις 5/8 εκδόθηκε έγγραφο υπογεγραμμένο από την προϊσταμένη της υπηρεσίας με το οποίο πληροφορούμουν ότι μπορώ να πάω στις 12/8 να πάρω τις φωτοτυπίες που ζήτησα.
Εκτός του εκπροθέσμου για το οποίο λες καλοκαίρι είναι ας πάει και το παλιάμπελο, το απαντητικό έγγραφο τι το ήθελαν; Ας σκεφτούμε πως για να γραφτεί και να διακινηθεί ήθελε 2 εργατώρες τουλάχιστον.
Δύο πολύτιμες εργατώρες ντάλα καλοκαίρι…

2 σχόλια:

  1. Του Γκαβανα του ειπανε να σε περιμενει οταν γυρισει απο αδεια; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακός είσαι ρε κουφάλα. Διαστρέφεις τα νοήματα. Σ' εμένα είπαν να περιμένω όταν γυρίσει ο Γκαβανας.(όχι να, όταν)

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!