Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Φυλή, Ιθαγένεια, Εθνικότητα και ROM

Το κείμεο του Δρ Χαράλαμπου Γκούβα από το Τρομακτικό έρχεται να συμπληρώσει και κατά κανένα τρόπο να ανασκευάσει το προηγούμενο του Θ. Τσήμερου. Το πρόβλημά μας όπως γίνεται σαφές και από τα δύο κείμενα δεν έχει καμιά σχέση με γονίδια από με το Πολιτιστικό υπόβαθρο του Ισλάμ που είναι ευεπίφορο στον φανατισμό τις σφαγές και την ιδιόρυθμη σχέση των ανθρώπων αυτών με το γυναικείο φύλο. Το πρόβλημά μας είναι απλά ότι αύριο μπορεί τα παιδιά μας να σφαγιαστούν από τα δικά τους και (κοίτα πλάκα) αυτό να ονομασθεί εμφύλιος πόλεμος!

Γραφει ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας (*)Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε πράγματι ένα ραδιοτηλεοπτικό ντράβαλο , πού... έγινε με την ξανθιά και γαλανομάτα μικρή Μαρία, που κατά τα Media "την απήγαγαν οι Ελληνες κακοί τσιγγάνοι", ενώ τελικά απεδείχθη ότι επρόκειτο γιά έκνομη υιοθεσία. H οργιώδης φαντασία των αδαών Ελλήνων τηλεθεατών, παρέπεμπε τη μικρή Μαρία σε γονείς "ευγενούς" φυλής πχ Σουηδέζας, Δανής, Αγγλίδας. Ομως διαψεύσθηκαν. Ως εκ θαύματος η Interpol με τη σύγχρονη τεχνολογία απέδειξε με Τεστ DNA ότι φυσική μητέρα της μικρής είναι η Σλαβο-Ρομά Σάσκα Ρούσεβα, Βουλγαρικής ιθαγένειας Ρομά, η οποία τη γέννησε στήν Πάτρα και την ξεφορτώθηκε στούς Ελληνες Ρομά των Φαρσάλων (έχουν καταυλισμούς εκεί). Εκτιμώ ότι το ραδιοτηλεοπτικό αλαλούμ έγινε λόγω άγνοιας των όρων Φυλή, Ιθαγένεια και Εθνικότητα, και κυρίως λόγω της άγνοιας της φυλετικής προέλευσης των ΡΟΜΑ.

Παλιά αγόρασα δύο βιβλία περί ΡΟΜΑ από 2 διαφορετικούς Ελληνες συγγραφείς πού έκαναν διδακτορική διατριβή ζώντας 2 χρόνια σε καταυλισμούς Τσιγγάνων. Τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Ετυμολογία

Τι σημαίνει ο όρος Ρομά; Κατά την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia "Οι Ρομά (στον ενικό αριθμό Ρομ), γνωστοί και ως Τσιγγάνοι, Ατσίγγανοι, Αθίγγανοι, Κατσίβελοι, Σίντηδες ή με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό Γύφτοι, είναι ένας κατά βάση νομαδικός λαός με ινδική καταγωγή". H λέξη Ρόμ (Rom) είναι δική τους και σημαίνει άντρας ή σύζυγος. Τη λέξη αυτή υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΗΕ. Ο όρος ΡΟΜΑ λοιπόν (=άνδρας, σύζυγος) είναι τεχνητός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ φυλετικώς και εθνολογικώς. (el.wikipedia.org). Σημειώνεται ότι οι ROMA μας αποκαλούν εμάς του μή αθίγγανους, ως Μπαλαμούς (ενικός Μπαλαμό). Ουδεμία σχέση έχει το Μπαλαμός με το "Μπαλαμούτι", ρουμανική λέξη Balamuti που σημαίνει απάτη - δόλος στή χαρτοπαιξία, αλλά και ερωτικά χάδια- χειρονομίες (Λεξικό Τεγόπουλου Φυτράκη).

Παλιά οι Ρομά, αποκαλούντο γύφτοι αλλά και τσιγγάνοι, εξ ού και αγγλικά Gipsy, Gipsies, Γαλλικά = Gitanes, Σερβικά Σιγάνσκι, Βουλγαρικά Τσιγκανίν = циганин, Ισπανικά Χιτάνο = gitano, Τούρκικα Çingene, Λιθουανικά čigonas, κλπ . Είναι προφανές ότι όλοι οι όροι έχουν Ελληνική προέλευση από το Γύφτος και το Τσιγγάνος. Το γύφτος προέρχεται από το Αγύπτιος, αιγύφτιος, γύφτος, ενώ το Τσιγγάνος από το Αθίγγανος, από το α στερητικό και το ρήμα θιγγάνω = αγγίζω, ίσως επειδή οι Τσιγγάνοι απέφευγαν την επαφή με αλλόφυλους (ή αντιστρόφως γιά λόγους υγιεινής) (Λεξικό Τεγόπουλου - Φυτράκη).

Γεωγραφική Προέλευση

Ομως, όπως φαίνεται από τις μελέτες των ειδικών, άλλοι ΡΟΜΑ ζούν στήν Ελλάδα, άλλοι ΡΟΜΑ στή Γαλλία, και άλλοι ΡΟΜΑ στήν Ισπανία (Πχ το συγκρότημα Gipsy Kings, κλπ). Πώς εξηγείται αυτό; Και από πού ήρθαν όλοι αυτοί; Οι έρευνες μέχρι σήμερα ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ότι όλοι οι Ευρωπαίοι τσιγγάνοι ΡΟΜΑ έχουν ΑΡΧΙΚΗ φυλετική προέλευση τις χώρες της Ινδικής χερσονήσου δηλαδή Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ινδία. Οι λαοί αυτοί επί Βυζαντινής κυρίως αυτοκρατορίας και λόγω της ελευθερίας των μετακινήσεων (γιατί όχι σε μικρότερο βαθμό και επί επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου;) μετακινήθηκαν Δυτικά και Βορειοδυτικά, αναμιχθέντες δέ σεξουαλικά κατά την μακρόχρονη πορεία τους με λαούς άλλους Καυκάσιους - Λευκούς, Σλαύους, και Κέλτες στό διάβα τους ενσωμάτωσαν γονίδια αυτών, και αντιστρόφως έδωσαν γονίδια σε λευκούς. Ολοι θυμόμαστε την κινηματογραφική ταινία "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ" (μυθιστόρημα του Ιταλού Uberto Eco) όπου ο νεαρός μοναχός συμπρωταγωνιστής του Σήν Κόννερυ, "φυστικώνει" μιά πεινασμένη όμορφη τσιγγάνα στό μοναστήρι. Ετσι πολλοί από αυτούς αποχρωματίσθηκαν από το μελαχρινό, απέκτησαν γαλανά μάτια (διασταύρωση με Κελτικά, και Σλαυικά φύλα) κλπ. Ομως παρέμεινε ο νομαδικός χαρακτήρας, η οικογενειοκρατία, ενίοτε η γυναικοκρατία, διατηρήθηκε μεγάλο τμήμα της γλώσσας τους (απεδείχθη ότι περιέχει Ινδικές λέξεις) και το κυριότερο η ενότητα -συνοχή που τους διακρίνει και η δυσκολία στήν κοινωνική ένταξη. (Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν στό Νοσοκομείο ΚΑΤ Κηφισιάς ενοσηλεύετο τραυματίας Rom, στό προαύλιο στηνόταν ολόκληρος καταυλισμός τσιγγάνων που θρηνούσε).

Αρκετοί πληθυσμοί τσιγγάνων έχουν ενταχθει πλήρως στίς Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ουδόλως τους ξεχωρίζεις. Χαρακτηριστικά αναφέρω χωριά παραπλεύρως της Λίμνης Κερκίνης όπου τα κορίτσια τους είναι πραγματικές "Θεές" στήν ομορφιά. Αντίθετα άλλοι τσιγγανικοί πληθυσμοί (Λιόσια, Ιλιον, Κάτω Αχαϊά Αχαίας, είναι ημιενταγμένοι κοινωνικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Μεγάλη πλειοψηφία τσιγγάνων συνεχίζει να είναι αντένταχτη κοινωνικά και διάγει νομαδικώς, σε μοντέρνα μορφή (αντί γιά τσαντήρι, τώρα έχουμε φορτηγάκι διαμορφωμένο). Οι ηθικοί τους κανόνες είναι αλλοπρόσαλλοι. Μετακινούνται παλιά νομαδικά (μεγάλες ομάδες 100-200 ατόμων) αλλά τώρα οικογενειακά. Ο έμπορος πατέρας με το φορτηγό, το έχει μετατρέψει σε κατοικία με κρεββάτια, σκεύη μαγειρικής κλπ. Οπου μετακινείται γιά εμπόριο (πατάτες, καρέκλες, χαλιά, χαρτικά, γλάστρες, ρούχα απομιμήσεις, κλπ), μεταφέρει ασκόπως μαζί του και όλη την οικογένεια, με ότι αυτό συνεπάγεται γιά την υγεία και την ακπαίδευση των παιδιών.

Το χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο και ο χαλαρός ηθικός κώδικας τους οδηγεί σε χρόνια παραβατικότητα και πλήρη καταφρόνηση του νόμου. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων είναι Αλβανοί και έπονται οι Ρομά. Εκεί που εντάχθηκαν πλήρως στην κοινωνία οι Ρομά είναι στην τέως Σοβιετική Ενωση, προφανώς διά της βίας. Από τηλεοπτικές σειρές που είδαμε τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ναί μέν είναι ενταγμένοι στή Ρωσσική κοινωνία, αλλά διατηρούν τα ήθη και έθιμα, ενώ το αισθητικό τους κριτήριο στή διακόσμηση, αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Γιά παράδειγμα μπορεί να είναι ιδιοκτήτες ολόκληρης πολυκατοικίας αλλά το σαλόνι είναι στρωμένο με κουρελούδες και διακοσμημένο σαν τσαντήρι.

Ρατσισμός;

Ολοι θα έχεουμε ακούσει εκπροσώπους της "Χρυσή Αυγής" να λέει το σύνθημα "ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", που ορισμένοι άσχετοι το παρεξηγούν ως ρατσιστικό και αιμοβόρο (αιματοχυσία). Το αίμα σημαίνει το ΟΜΑΙΜΟΝ, δηλαδή την ομοιοτητα του ΑΙΜΑΤΟΣ (DNA) δηλαδή την ομοιότητα ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. Ασφαλώς οι Ναζί έκαναν τρομακτικό επιστημονικό και πολιτιστικό λάθος οριοθετώντας ανθρωπολογικά την Αρία φυλή, διότι δεν έλαβαν υπ όχιν τους τις προμίξεις DNA διά μέσω των εκατοντάδων ετών. Γιά παράδειγμα ο Γκαίριγκ ουδόλως είχε στύλ κεφαλής Αρίας φυλής. Εμπεριείχε μογγολοειδή στοιχεία. Αλλο παράδειγμα: Ο Ταχίπ Ερντογάν έχει καθαρά Καυκασιανά χαρακτηριστικά, γιατί όχι μπορεί να έχει και Ελληνική ή Ρωμαϊκή φυλετική προέλευση. Ο συχωρεμένος όμως Τουργκούτ Οζάλ, όσοι τον θυμούνται, σαφώς ήταν Τουρκικό, Μογγολοειδές φύλο, που εντάχθηκε κάποτε στήν Οθωμανική κοινωνία.

ΣΥΝΕΠΩΣ: Αλλο είναι η ΦΥΛΗ (DΝΑ), ΑΛΛΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (διαβατήριο) και άλλο η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ (πώς νιώθεις)

Να το εξηγήσουμε: Εγώ είμαι ο Χαράλαμπος Γκούβας, Ελληνικής Ιθαγένειας εκ γεννήσεως.

(1) ΦΥΛΗ: Είμαι φούλ μελαχρινός, περισσότερο και από τον ...Osama Bin Laden, αλλά το κρανίο μου πίσω είναι αποπεπλατυσμένο. Η ανθρωπολοτική μορφή του προσώπου μου και το χρώμα σύν το μουστάκι που είχα κάποτε, με έβαλαν δύο φορές σε περιπέτειες στά αεροδρόμια της Βιέννης και Βερολίνου (εξονυχιστικός έλεγχος). Μετά από διαμαρτυρία μου απεδείχθη ότι έμοιαζα με τον Αμντουλάχ Οτσαλάν ηγέτη των Κούρδων, οπότε το 2001 αναγκάσθηκα να ξυρίσω το μουστάκι... Η ανωτέρω φυσιογνωμία με εντάσσει αυτομάτως σε DNA μελαψών λαών (τέως Οθωμανική Αυτοκρατορία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Τουρκία, Λίβανο, Παλαιστίνη, κλπ), αλλά το κρανίο παραπέμπει σε Ανατολικά φύλα του Καυκάσου και των Ουραλίων που μετακινήθηκαν πρός Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία και Ελλάδα. Αρα ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ έχω μικτά γονίδια DNA από Ελληνικά φύλα + Νότιες Αραβικές ή Ινδικές φυλές, αλλά και γονίδια από Ρουμανόβλαχους. Οι διασταυρώσεις αυτές έγιναν εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια πίσω.

ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ δεν θα βρείς ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ. Ισως κάπως φυλετικώς καθαρά κράτη είναι τα βόρεια Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βόρεια Αγγλία, κλπ και φυσικά Φυλετικά καθαροί είναι οι λαοί της ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ όπως Κινέζοι, Ιάπωνες, Βιετναμέζοι κλπ. Φυλετική καθαρότητα επίσης θα δούμε στίς 3 χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, μάλλον λόγω αραιοκατοίκησης και θέσεως). Η Γερμανία είναι ένα φυλετικό συνοθύλευμα (σήμερα) που μάλλον είναι σκόπιμο, και περιλαμβάνεται στούς απόρρητους σχεδιασμούς της Συνθήκης της Γιάλτας, περί σκοπίμου αλλοιώσεως του Γερμανικού πληθυσμού γιά να αποφευχθεί ένα 4ο Ράιχ ("φάτε" μετανάστες Ελληνες, Τούρκους, Ιταλούς, Βιετναμέζους, φάτε μικτούς γάμους, κλπ, κλπ). Ενα φυλετικό ''Τούτι φρούτι''. Ομως η Ελλάδα ήταν πάντα σταυροδρόμι μετακινήσεων και έχουν γίναι πολλές αναμίξεις γονιδίων. Μή νομίζετε βέβαια ότι σε εκατοστιαίο ποσοστό οι διαφορές DNA είναι τεράστιες. Οι Γενετιστές λένε ότι μοιάζουμε με τη Μύγα στό DNA 90%, με τον πίθηκο 97%. Ενας Κινέζος με έναν Ινδιάνο των ΗΠΑ μπορεί να έχουν κοινό 99,99% του DNA. Συνεπώς οι διαφορές στό DNA μεταξύ των ανθρωπίνων φυλών ΔΕΝ ξεπερνούν τα 100-200 γονίδια. Αρκεί ΕΝΑ γονίδιο όμως γιά να έχεις σχιστά μάτια. Αρκούν λχ 2-3 γονίδια γιά να είσαι μαύρος, ή μελαχρινός. Ενα γονίδιο γιά να είσαι γαλανομάτης, κλπ. Η Πρέβεζα πχ είναι γεμάτη πρασινομάτηδες και γαλανομάτηδες, πράγμα ΣΠΑΝΙΟ στήν Αρτα, διότι απετέλεσε ιδρυτική αποικία των Βενετών οι οποίοι έχουν και Κελτικά και Γοτθικά στοιχεία λόγω κατάληψης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον Αλάριχο. ΑΡΑ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ εγώ μπορώ να αποδεχθώ ότι δεν είμαι 100% Αρχαιοελληνικό φύλο. Και φυσικά σκασίλα μου! Oι απαιτήσεις περί φυλετικής καθαρότητας είναι σαφώς ρατσισμός.

(2) ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: Εχω διαβατήριο και ιθαγένεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εκ γεννήσεως. Αρα διοικητικώς είμαι Ελληνας εκ γεννήσεως εξ αμφοτέρων των γονέων και προγόνων μεχρι τουλάχιστον γνωστής 4ης γενιάς. Συνεπώς, κουβαλώ ήθη και έθιμα και γλώσσα και ιστορία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 200 χρόνια. Αρα Διοικητικά και Πολιτιστικά είμαι Ελληνας.

(3) ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: (Αλλο κράτος, άλλο Εθνος). Πολιτιστικά και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ νιώθω Ελληνας, αλλά λόγω μόρφωσης έχω ενσωματώσει και διεθνιστικά στοιχεία. Γιά παράδειγμα θαυμάζω τον Ελληνικό πολιτισμό γιά πάρα πολλά, αλλά δεν είναι σώνει ντέ και καλά De Facto ο πρώτος στόν κόσμο. Προηγούνται χρονολογικά οι Αιγύπτιοι, οι Μεσοποτάμιοι, ίσως και οι Κινέζοι κλπ. Ως εκ τούτου σέβομαι όλους τους πολιτισμούς, αλλά ΘΑΥΜΑΖΩ τους άλλους μεγάλους πολιτισμούς αλλά και περιφρονώ ΤΟΥΣ αρκετούς κατώτερους. Συμπερασματικά είμαι ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ μικτός, με Ελληνική Ιθαγένεια και Ελληνική Εθνικότητα (αισθάνομαι Ελληνας).

Αλλα παραδείγματα:

(1) Ο τραγουδιστής Παϊτέρης, είναι Ινδικής φυλής, με Ελληνική Ιθαγένεια και Ελληνική Εθνικότητα.

(2) Η μητέρα της μικρής γαλανομάτας ξανθιάς Μαρίας, Σάσκα Ρούσεβα, είναι Λευκής φυλής, Βουλγαρικής Ιθαγένειας, αλλά ΡΟΜΑ Εθνικότητας !

(3) Ο Barak Obama είναι ημιαφρικανικής Φυλής (Κένυα), Αμερικανικής Ιθαγένειας, και Αμερικανικής Εθνικότητας (αισθάνεται Αμερικανός).

(4) Ο φίλος μου Αλβανός (αλλάζω το όνομα) Υlli Tsaus, πού ήρθε στήν Ελλάδα πρίν 20 χρόνια, γεννήθηκε στήν Αλβανία, πήγε σχολείο στήν Αλβανία, είναι Λευκής (Καυκάσιας) φυλής, Αλβανικής Ιθαγένειας και Αλβανικής Εθνικότητας (αισθάνεται Αλβανός). Κατάγεται από το Konispol, άρα είναι φυλετικώς απόγονος Ηπειρωτών, άρα Ελληνικό φύλο.

(5) Η κόρη του Ylli Tsaus, Ελένη Τσαούση (αλλάζω το όνομα), γεννήθηκε στήν Ελλάδα, είναι Λευκής φυλής (Καυκάσια), δεν ομιλεί Αλβανικά, πήγε Ελληνικό σχολείο, Εχει Αλβανική Ιθαγένεια (διαβατήριο), αλλά Ελληνική Εθνικότητα (νιώθει Ελληνίδα). Είναι προφανές ότι πρέπει πάραυτα να της δοθεί Ελληνικό διαβατήριο.

(6) Ο Γιώργος Μήτσης (ψεύτικο όνομα) είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών στή Γερμανία. Γεννήθηκε εκεί και οι γονείς αδιαφόρησαν να τον στείλουν σε Ελληνικό σχολείο και ούτε μίλαγαν Ελληνικά στο σπίτι. Το παιδί γερμανοποιήθηκε πλήρως, σπούδασε στή Γερμανία, παντρεύτηκε Γερμανίδα, εργάζεται στή Γερμανία και έχει Γερμανική συνείδηση. Συνεπώς: Φυλετικώς είναι Λευκός - Ελληνας. Από Ιθαγένεια έχει διπλή (δύο διαβατήρια Ελληνικό και Γερμανικό). Από Εθνικότητα: Αισθάνεται Γερμανός.

Ως εκ των ανωτέρω φαίνεται ότι το σύνθημα της "Χρυσής Αυγής" "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ, ΑΛΒΑΝΕ, ΑΛΒΑΝΕ" είναι λανθασμένο, διότι η λεγόμενη μακροχρόνια ιστορική και πολιτιστική κουλτούρα δεν είναι απαραίτητη γιά να σε κάνει να νιώθεις Ελληνας, ή Γερμανός, ή Αμερικανός. Αρκεί και μιά γενιά γιά να αποκτήσεις την Τάδε εθνική και συναισθηματική συνείδηση (Βλέπε Σπύρος Αγκνιου, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ένιωθε 100% Αμερικανός).

Ευχαριστώ

Χ. Γκούβας
(*) Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας, είναι Ιατρός Ορθοπεδικός χειρουργός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Ιδρυτής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!