Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γέφυρα Κούσιου:...εμείς.



Επειδή ακούγονται διάφορα θεωρώ υποχρέωσή μου, μιας και ασχολήθηκα με το θέμα, να δώσω την άποψή μου. Στο θέμα της δωρεάς Κούσιου το δωρητήριο είναι εδώ. Στην δεύτερη προς Τρίτη σελίδα αναφέρεται:

Ο σκοπός και όρος που τίθεται για την δωρεά αυτή είναι να διατεθεί το ποσό αυτό αποκλειστικά για  την κατασκευή γέφυρας που θα ενώσει την περιοχή του Προμηθέα, και δη την οδό Πύρρου με την οδό Αριστοφάνους της περιοχής παλαιού Κτηνιατρείου, έργο που θα αποπερατωθεί και παραδοθεί σε χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από σήμερα, που οι δωρητές θέτουν ως αποκλειστική προθεσμία περάτωσης.   
Η δωρεά έγινε την 8 Νοε 2008. Σήμερα έχουμε 25 Αυγ 2014. Έχουν περάσει δηλαδή πέντε χρόνια και εννέα μήνες άρα είμαστε 2 χρόνια και εννιά μήνες εκπρόθεσμοι.
Αν ο κ. Κούσιος πάρει μαζί του έναν δικηγόρο της σειράς (κατά προτίμηση Θεσσαλονικιό ή όσο μακρύτερα τόσο καλύτερα)  θα πάρει πίσω τα λεφτά του σε λιγότερο από έξι μήνες.
Το θέμα είναι που θα τα βρούμε εμείς. Το «εμείς» σχετίζεται με το ότι όλα τα βερεσέδια που έμειναν θα πληρωθούν από τα συνήθη υποζύγια ή  τους ανεπίδεκτους ψηφοφόρους.
 Αυτοί είμαστε εμείς.

7 σχόλια:

  1. Όχι, δεν πρόκειται να ζητήσει πίσω τα λεφτά...
    Τον έχουν διπλαρώσει και πλανέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φήμες λένε ότι σήμερα (;) πήγε με γνωστό συμβολαιογράφο στο δήμο και ζήτησε τα λεφτά του πίσω. Λένε ακόμη πως του απάντησαν ότι η δωρεά είναι μη ανακλήσιμη (ψέμμτα είπαν) και πως αυτοί δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από το να αλλάζουν εργολάβο.
      Για την ώρα αυτά είναι φήμες.

      Διαγραφή
    2. Θυμήθηκα την λέξη που λένε ότι είπαν στον άνθρωπο: "αμετάκλητη"

      Διαγραφή
  2. Υπαρχουν και οι τοκοι... Εξαλλου, η ΧΟΓ ειχε πει, τι πειραζει να πληρωσουμε τον εργολαβο παραπανω, αφού θα πληρωθει απο τους τοκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που προκύπτει ότι η δωρεά είναι μη αναστρέψιμη; Αφού τα λεφτά είναι σε λογαριασμό ιδιωτών και όχι του δήμου...
    Τα κάνουν ανάληψη και κατάθεση σε άλλο όνομα και τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά κατ' αρχήν. Υπάρχουν όμως και αυτά ποιυ ξοδεύτηκαν. Έχει ο δωητής δικαίωμα να τα ζητήσει πίσω;Αφού γέφυρα δεν κατασκευάστηκε. Πως δηλαδή θα λένε το αντικείμενο της δωρεάς; Οι στήλες των Αδελφών Κούσιου;
    Το από που προκύπτει (ή θα προέκυπτε γιατί δεν είναι διασταυρωμένη η πληροφορία) είναι απλό: Από την αμηχανία των "γεφυροποιών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που ξοδεύτηκαν ας τα γράψει στο χιόνι...
    Οι στήλες μπορούν να γίνουν μνημείο κακοδιαχείρισης, να τις βλέπουν οι επόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!