Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Εκτός λειτουργίας (1)



Το ’ξερα το μέρος. Σ’ αυτήν την γειτονιά άλλωστε μεγάλωσα. Η συγκεκριμένη γωνιά μπροστά στο αρχονιτικό Μπέκα ήταν για πολλά χρόνια ένας μικρός σκουπιδότοπος. Οι κάτοικοι της περιοχής εκτελούσαν εκεί τα οικολογικά τους καθήκοντα. Κάποια στιγμή τέλη του 20ου αιώνα η περιοχή καθαρίστηκε και  κατασκευάστηκε (άγνωστο για ποιο λόγο) και μια σκάλα που οδηγεί στην κοίτη. Το μέρος έμεινε σχετικά καθαρό για καμιά εικοσαριά χρόνια.

Έως ότου μας ήρθαν Βουλγαρόγυφτοι. Το μέρος τους φάνηκε καλό και κατασκήνωσαν. Κάτω από την γέφυρα ήταν, δροσιά είχε, όλα καλά. Σαν γνήσιοι γύφτοι όμως έφυγαν. Κι άφησαν πίσω το «νοικοκυριό» των φωτογραφιών. Ειδοποίησα την αστυνομία, τίποτε. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να ξανασυγχυστώ και δεν πήρα τον Δήμο.
Ναι δίότι πρόσθετα ο δήμος είναι εκτός λειτουργίας. Κάνει πως λειτουργεί όπως τα ζόμπι κάνουν πως ζουν. 


Από την άλλη εκεί δεν πλησιάζει κανείς πλέον. Βασικά κατέβαιναν νεαροί αλλά τώρα πιά τα απομεινάρια τους αγριεύουν . Σε λίγο θα επισκέπτοντα τον χώρο μόνον τοξικομανείς. Έως ότου μεζέψουμε από εκεί κανέναν νεκρό οπότε και  η κοινωνία καθώς και οι ταγοί της πόλης θα πέσουν από τα σύννεφα. 
Σε λιγότερο από μήνα θα έχουμε δήμαρχο..Θα το θεωρούσα πέρα για πέρα άσκοπο όσο και προκλητικά αγενές το να του ευχηθώ συναρπαστική θητεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!