Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Οι απαιτήσεις του εργολάβου

Αύριο σκέφτομαι να καταθέσω αίτηση στον Δήμο Βεροίας που θα λέει τα παρακάτω:
Ζητώ αντίγραφο της ειδικής δήλωσης διακοπής του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Κούσιου». 



Ιστορικό
 

Στην από 31 /07/2014 Αρ. Πρωτ :39843 απόφαση διάλυσης της συμβάσεως για το έργο «Κατασκευή Γέφυρας Κούσιου» αναφέρετε. Έχοντας υπ’ όψη…..…….8. Την από 29-07-2014 αίτηση της αναδόχου εταιρείας, με την οποία ζητά την διάλυση της σύμβασης επικαλούμενη τις διατάξεις του άρθ. 62, παρ. 2γ, του Ν. 3669/2008, σύμφωνα με τις οποίες ο ανάδοχος μπορεί να ζητήσει την διάλυση της σύμβασης αν η καθυστέρηση των εργασιών χωρίς υπαιτιότητα της Αναδόχου υπερβεί την οριακή προθεσμία του έργου.
Κατά τον Νόμο 3669/2008 λοιπόν Άρθ 62 §3 « 3. Αν υπάρχει  υπαιτιότητα του  φορέα κατασκευής ή του κυρίου  του έργου, για διακοπή των εργασιών, ο ανάδοχος  υποβάλλει  την ειδική  δήλωση διακοπής των έργων στον προϊστάμενο της διευθύνουσας  υπηρεσίας. Με τη δήλωση αυτή:
α) Καθορίζεται συγκεκριμένα η υπαιτιότητα, που αποδίδεται στον φορέα κατασκευής ή τον κύριο του έργου, η οποία προκαλεί  τη διακοπή των έργων.
β) Δίνονται στοιχεία για τα  τμήματα  του  έργου  που έχουν κατασκευαστεί μέχρι  τη διακοπή των εργασιών και για την εκτίμηση της αξίας  τους.
γ) Περιγράφονται τα τμήματα  του έργου που υπολείπονται  για εκτέλεση και αιτιολογείται για καθένα  από αυτά  η έλλειψη δυνατότητας κατασκευής, λόγω  της υπαιτιότητας του φορέα  κατασκευής ή του κυρίου του έργου, αν πρόκειται  για τέτοια περίπτωση. Δήλωση που δεν  περιλαμβάνει τα  ανωτέρω  στοιχεία, δεν  παράγει έννομο αποτέλεσμα. Η δήλωση κοινοποιείται και στον κύριο  του  έργου,  όταν  αυτός  δεν  ταυτίζεται με  τον φορέα  κατασκευής του έργου.»
Το αίτημα
Ζητώ αυτήν την ειδική δήλωση που κατέθεσε ο εργολάβος κατά την ως άνω παρατιθέμενη §3 του άρθρου 62 του Ν3669/08.
Επειδή η απουσία αυτής της δήλωσης  καθιστά την απόφαση λύσης της σύμβασης άκυρη (ή παράνομη), συνάγεται ότι το έγγραφο που ζητώ βρίσκεται στον  φάκελο του έργου.
Το ειδικό έννομο συμφέρον μου
Κατηγορούμαι από 4 παράγοντες της δημοτικής αρχής ότι σκόπιμα και εν γνώσει μου τους συκοφάντησα δια του τύπου μέσω μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε την 31 Δεκ 13 και αγωγής για το ποσό των 200.000 € που κατατέθηκε την 29 Ιουνίου 14. Θεωρώ (και ο δικηγόρος μου φυσικά) ότι η αιτούμενη ειδική δήλωση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της υπερασπιστικής μου γραμμής. Θυμίζω ότι πρόκειται περί απλής φωτοτυπίας δηλαδή ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι 5 ημέρες. Άρα το αργότερο την Παρασκευή 08 Αυγ 14 θα σας επισκεφτώ εγώ ή εξουσιοδοτημένος δικηγόρος μου προκειμένου να την παραλάβει. 


Με απλά λόγια
Στο δήμο υπάρχουν πλήρως ποσοτικοποιημένες και σαφώς περιγραφόμενες οι απαιτήσεις του εργολάβου του έργου της περιώνυμης γέφυρας..  Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν δεν τις περιγράψει σ' αυτήν την φάση των διαδικασιών δεν έχει το δικαίωμα της διεκδίκησής τους. 

Καιρός να τις μάθουμε όλοι. 





αρ πρωτ 40081/04/08/14

4 σχόλια:

  1. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να μην υπάρχει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τίποτε. Ποιός θα διακινδύνευε τόσα λεφτά μόνον και μόνο γιατί δεν έπρεπε να μαθευτούν τα χάλια των απερχόμενων:
      Βέβαια τους περιμένω ν΄αρχίσουν τα ίδια. Να οι νομικοί σύμβουλοι, να τους ζητήσαμε γνωμοδότηση αλλά τώρα δεν μασάω. Υπάρχει και κάτι που λέγεται άρνηση καθήκοντος και είναι και κολάσιμο ποινικό αδίκημα.

      Διαγραφή
  2. Πρέπει, να δώσεις να καταλάβουν οι υπάλληλοι και όχι οι αιρετοι, ότι όσο προσφέρουν κάλυψη στους αιρετούς, κυνδηνεύουν και οι ίδιοι...
    Ο λαός θέλει αίμα και με την πρώτη ευκαιρία θα τους ρίξουν στην αρένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν κάμποσο καιρό είπα σε έναν διευθυντή (προϊστάμενο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) "πρόσεξε θα πας φυλακή".
      Αυτό το χαζοπούλι αντί να προσέξει ή να ρωτήσει γιατί η προειδοποίηση πήγε κατ' ευθείαν στους αντιδημάρχους και έκανε παράπονα. Επίσης έγινα εχθρός του. Του ζήτησα μια ενημέρωση σαν μέλος μιας επιτροπής για τις ΒΙΠΕ και μου την αρνήθηκε έμμεσα ζητώντας μου να κάνω αίτηση. Όταν πια το πράγμα πήρε κάποιον δρόμο έβαλε έναν εργοδηγό να μου ριχτεί.
      Όπως θα κατάλαβες μάλλον αυτό που προτείνεις δεν γίνεται. Όπως φυσικά δεν γίνεται να πω κάτι στον τελευταίο των δωρητών. Ούτε αυτός ούτε οι υποτιθέμενα άνθρωποί του στην επιτροπή θέλουν να ακούσουν οτιδήποτε.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!