Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Αστικές Αναπλάσεις: Ταΐζοντας τον μισοκοιμισμένο όχλο



Τις προάλλες κυκλοφόρησε στην πόλη μια επίμονη φήμη ότι στο έργο των Αστικών αναπλάσεων εργάζονται ανήλικοι.

Η πληροφορία
Το θέμα είχε δύο όψεις. Η μια ήταν η εντελώς πραγματική: Με δεκάχρονα δεν τελειώνεις έργο. Ακόμη χειρότερα η παρουσία τους στο εργοτάξιο είναι επιζήμια ακόμη κι αν σε πληρώνουν για να τους κρατήσεις υπό απασχόληση. Η δεύτερη έχει να κάνει με την ίδια την πληροφορία. Τον ρυθμό της αναμετάδοσής της για την ακρίβεια. Η αναπαραγωγή της  ήταν σχεδόν αστραπιαία και μαζική.
Αυτά έγιναν προχθές και για δυο μέρες αναρωτιόμουν γιατί διαφεύγει το προφανές από τα ηλεκτρονικά, κυρίως, μέσα. Οι εξηγήσεις που μπόρεσα να δώσω μπορούν να συνοψισθούν σε δύο λέξεις: Καιροσκοπισμός και ενοχές

Πίσω από τον θόρυβο
Τα περισσότερα μέσα στην πόλη είναι σε διαρκή επαφή με την τοπική ηγεσία. Μια επαφή που συχνά ξεπερνά την γραμμή της ενημέρωσης. Την ξεπερνά τόσο όσο να δημιουργήσει μια λίγο έως πολύ ένοχη σχέση. Τα ίδια μέσα δεν χολόσκασαν διόλου όταν ήταν να ενημερώσουν για τις αστικές αναπλάσεις. Αναμετέδωσαν ότι τους πέταξε η αντιδημαρχία. Σήμερα που τα κατορθώματα της Δημοτικής αρχής άρχισαν να γίνονται ορατά και το κύμα της αντίδρασης του κόσμου να φουντώνει συνεχίζουν να μην κάνουν την δουλειά τους, ψάχνοντας με φτηνό τρόπο να προσεταιρισθούν την κοινή γνώμη με πυροτεχνήματα σαν και αυτό της παιδικής εργασίας. 

Οι αποδέκτες της
Οι Βεροιώτες μοιραία θα μάθουν τα σχέδια των αστικών αναπλάσεων. Θα τα μάθουν όταν τα δουν σε πραγματική κλίμακα. Δεν πρόκειται φυσικά να κάνουν τίποτα εκτός από το να καταπιούν και αυτό. Έχουν εκπαιδευτεί επί τούτου, όπως έχουν εκπαιδευτεί να επιλέγουν σαν ηγέτη τους αυτόν που τους επιβάλει το κόμμα τους ή τα ποταπά τους μικροσυμφέροντα. Έτσι αποκτά νόημα και το παιχνίδι των μέσων με τον φτηνό εντυπωσιασμό.  Ξέρουν καλά τι τρώει το κοινό τους και του το ταΐζουν αδίστακτα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!