Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο μποναμάς μου



Πριν μέρες έγραψα πόσο χάρηκα με το δώρο των γενεθλίων μου. Όχι, δεν μου το έκανε επίτηδες εκείνη την ημέρα το Σταϊκούρας. Έτυχε. Ήταν εκείνη η εγκύκλιος που καταργούσε τις σκανδαλώδεις αμοιβές δημοτικών συμβούλων και λοιπών αιρετών.

Περιέργως τα δώρα συνεχίζονται. Ο Αι Βασίλης, με τρεις μέρες καθυστέρηση και με την μορφή ενός αξιωματικού της αστυνομίας μου έφερε κι άλλο. Κλήση σε δικαστήριο όπου είμαι μάρτυρας κατηγορίας. Κατηγορούμενοι; Εκεί είναι το νόστιμο: Δέκα (ναι δέκα) εν ενεργεία Δημοτικοί σύμβουλοι. Το έγγραφο της κλίσης είχε μόνον ένα όνομα (έναν αντιδήμαρχο) και ο αστυνομικός είχε την επαγγελματική ευσυνειδησία να μη μου φανερώσει τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά η υπόθεση είναι σχεδόν γνωστή. Αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  Υπόθεση που πάει κοντά δυο χρόνια. (εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ)
Το να διοικήσεις και να διοικηθείς απαιτεί νεύρο. Αν το έχεις συμμετέχεις στην κοινωνική καθημερινότητα. Αν όχι κάθεσαι σπίτι σου. Οι κατηγορούμενοι ξέχασαν την απαίτηση αυτή και τώρα θα ζητήσουν αναβολή διότι απ’ ότι φαίνεται δεν αντέχουν ούτε τις σφαλιάρες. Το κακό γι’ αυτούς είναι πως, απ’ ότι τουλάχιστον λένε, τώρα πια δεν υπάρχουν μπαρμπάδες στην κορώνη.
Βλέπουμε…

3 σχόλια:

  1. Ωχ, ωχ... Πόσοι θα χάσουν τον ύπνο τους το 2013 και ακόμη δεν ξεκίνησε καλά καλά ο νέος χρόνος. Αλλά έτσι είναι. Όταν πάει το Υγειονομικό , η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και βεβαιώνουν ένα σωρό παραβάσεις και στη συνέχεια οι δημοτικοί άρχοντες κάνουν πολιτική στην πλάτη των υπηρεσιών αυτών, κάποια στιγμή θα έρθει και ο λογαριασμός. Το επιχείρημα ότι είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και το κάνουν για να βοηθήσουν τους συμπαθείς συμπολίτες μας καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτούς, είναι απλά γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ένα ακόμη επιχείρημα. Ότι κάθε φορά που συσκέπτονται και οδηγούνται στην απόφαση του σφραγίσματος κάποιου μαγαζιού εμφανίζεται ένας δικηγόρος πρώην δήμαρχος και τους απειλεί ότι θα ζητήσει διαφεύγοντα κέρδη ή έστω ζημίες των καταστημάτων αυτών και οι επίτροποι φοβούνται και κάνουν πίσω.
      Ξέρω ξέρω, εξ ίσου γελοίο επιχείρημα.

      Διαγραφή
    2. Τώρα που τα σκέφτομαι οι τύποι είναι δυο φορές κορόιδα. Αν κάποιος σου ζητήσει διαφυγόντα κέρδη από το κλείσιμο του μαγαζιού του τότε έχεις ένα ατράνταχτο και ομολογημένο στοιχείο για να υπολογίσεις τα συνολικά του κέρδη άρα και τους φόρους που όφειλε να καταβάλει στον Δήμο.
      Ούτε αυτό δεν τους έκοψε...
      Αν φυσικά η δικαιολογία έχει ίχνη ειλικρίνειας.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!