Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Λειτουργικότητα…



Αντιγράφω από το sit epea.com.gr
Η παραπομπή Σέλι-Άνω Σέλι (το λινκ και τα έντονα του blog) στη δικαιοσύνη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. «Είναι εύκολο το ανάθεμα. Από εμάς υπάρχει επιθυμία διαλεύκανσης της υπόθεσης, που έφτασε στον εισαγγελέα έπειτα από ΕΔΕ που εγώ διέταξα,
και βρήκε τον μπελά του κι ο τότε αντιδήμαρχος (Δάσκαλος) που ήθελε τη διαφάνεια. Όμως θα ξεκαθαρίσουν όλα στη δικαιοσύνη. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια, αλλά και να ολοκληρωθούν και οι επιμετρήσεις. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι αιρετοί επειδή έτσι επιτάσσουν οι καιροί…», είπε η δήμαρχος κ. Ουσουλτζόγλου.

ΕΔΕ που αυτή διάταξε; Ναι. Ήταν απ’ ότι θυμάμαι η ίδια ΕΔΕ για την οποία σήκωσε γη και ουρανό για να μη  δώσει στη Δημοσιότητα τα πρακτικά της. Πολυσέλιδες γνωμοδοτήσεις δικηγόρων, κωλυσιεργία και χρονοτριβή στο πρωτόκολλο και πάει λέγοντας. Σε λίγο θα μας πει ότι έστειλε και τα πρακτικά στην δικαιοσύνη. Ότι αναγκάστηκε να τα στείλει ίσως, αλλά ότι τα έστειλε από μόνη της είναι πια δύσκολο να το πιστέψεις.

Τα όρια της πονηριάς είναι περιορισμένα. Φαινόταν αξεπέραστα όταν στηριζόταν από ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Σήμερα όλα παίρνουν σιγά σιγά τις πραγματικές τους διαστάσεις: Το απολυτήριο του εξαταξίου γυμνασίου ορίζει απλώς τον λειτουργικό αναλφαβητισμό. 

Κλείνοντας αναφέρεται ότι διαφαίνεται μια πρόθεση να κάνουν παιχνιδάκια με τις επιμετρήσεις. Ας μην τα κάνουν για το δικό τους καλό πρώτιστα. Σήμερα υπάρχουν πολλά ζευγάρια μάτια (με πολλά έτη σπουδών πίσω τους) καρφωμένα πάνω τους.

6 σχόλια:

  1. Καλά, πριν από καιρό δεν έλεγε, να τα βάλουμε μαζί της και όχι με τα έργα της;
    Κλασσικό ΠΑΣΟΚ: ''Όποιος έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη'' και αν πας, ''Ποινικοποιείτε η πολιτική ζωή του τόπου''...
    Ασε μας γλυκιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νόμιμη ή εθιμική ασυλία των δημόσιων προσώπων ήταν αυτό που λέμε πολιτικοποίηση του ποινικού δικαίου. Αυτή η πολιτικοποίηση του ποινικού δικαίου οδήγησε στις προσφυγές στη δικαιοσύνη. Όταν το πολιτικό πρόσωπο εμφανίζεται άτρωτο και επομένως αλαζονικό, είναι σα να σου λέει: Ότι και να κάνεις, όσο και να κτυπήσεις δεν πρόκειται καν να με ακουμπήσεις. Και αυτό είναι που το κάνει ευάλωτο.
      Θυμάμαι πως είχε αντιδράσει ένας φίλος πρώην προέδρου όταν του είπα πως ο πρόεδρος οφείλει να λογοδοτήσει για την αβελτηρία του. Η απάντηση ήταν: «Θα του κλάσεις τ' αρχίδια Νικολάκη» . Δυστυχώς του τα έκλασα τότε. Σήμερα όμως είναι διαφορετικά.

      Διαγραφή
  2. Κακώς αναφέρεσαι στο εξατάξιο γυμνάσιο...
    Θα σε λέει μετά ότι της επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο, ενώ εκπροσωπεί θεσμους κλπ, κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα αξιακού συστήματος. Δηλαδή κάποιας σαφώς βαθύτερης αντίληψης της ζωής.
      Ο Δήμαρχος εκτός από διαχειριστής κάποιων υποθέσεων έχει και το ρόλο του εμβληματικού προσώπου. Πες με σε παρακαλώ τι θα σου απαντήσει ο γιός ή ο εγγονός σου (δεν ξέρω και την ηλικία σου) αν εσύ προσπαθήσεις να του εισάγεις την ανάγκη για γνώση και για σπουδές; Ναι το κατάλαβες καλά. Ότι αν δεν σπουδάσει θα μπορέσει να γίνει τουλάχιστον Δήμαρχος Βέροιας.
      Υπό την έννοιαν αυτήν και κάτω από αυτήν της την ιδιότητα η σημερινή Δήμαρχος είναι εχθρός του μέλλοντος της πόλης.

      Διαγραφή
  3. Δεν έχεις κι άδικο... Ο George Bush junior σε μια ομιλία του είχε πει even a C student can become president.
    Και είδες τι έπαθαν οι αμερικάνοι για 8 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλα αυτά, αυτός ο κουτός πρόεδρος είχε τελειώσει το κολέγιο.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!