Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εγκληματικά επιπόλαιοι επί πόλεως


Τα σπαράγματα του αυτοκινήτου και τα κάγκελα της υπεκφυγής
Ζω στην οδό Δήμητρας. Η οδός Δήμητρας  διαπλατύνθηκε την δεκαετία του ’80. Από ένα στενό δρομάκι μετατράπηκε σε μια αρτηρία που ενώνει τον συνοικισμό που Προμηθέα με το κέντρο της πόλης και εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια είναι δρόμος υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Έχει επίσης και μια "ιδιοτροπία".
 Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με ανάστροφη κλήση. Έτσι τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κατοικώ εκεί έγιναν τουλάχιστον είκοσι μικρά ή μεγάλα ατυχήματα. Όλα με υλικές ζημίες.

Ο δήμος ενημερώθηκε γι αυτά αρκετές φορές. Τελευταία φορά αντιδήμαρχος τεχνικών ήταν ο σημερινός. Τότε έγινε κάτι περίεργο. Απέναντι από το σπίτι μου είναι ένα υπερυψωμένο ισόγειο. Το σημείο της υπερύψωσης (γύρω στο 1,5 μέτρα) δέχθηκε πολλές φορές επίθεση από αυτοκίνητα που εκτρέπονταν εξ αιτίας της ανάστροφης κλίσης του δρόμου. Κάθε φορά γκρεμιζόταν ένα κομμάτι του τοίχου, ο οποίος πίσω του είχε έναν αποθηκευτικό χώρο, η ασφάλεια τον ξανάχτιζε και αυτό ήταν όλο. Ενοχλητικό για τους ενοίκους του ημιώροφου αλλά τίποτε το τραγικό.  Κάποια στιγμή οι ένοικοι του ημιώροφου πήγαν περιέγραψαν την κατάσταση και πιθανώς να ζήτησαν κάγκελα για να προστατέψουν τον τοίχο τους. Η αντιδημαρχία ή οι τεχνικές υπηρεσίες  αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ριζικά έκαναν ότι ξέρουν να κάνουν καλά. Προσπάθησαν να το κουκουλώσουν κάνοντας την χάρη στους ενοίκους του ημιώροφου να κατασκευάσουν χοντρά κάγκελα μπροστά από τον πολύπαθο τοίχο.  

Έτσι χθες είχαμε κι άλλο τροχαίο αυτήν την φορά με ένα θύμα που χαροπαλεύει. Απέφυγε τα κάγκελα και έπαθε τα χειρότερα. 

Η ερώτηση είναι απλή: Πρέπει να αναφέρω τα παραπάνω στη Δικαιοσύνη; 
Ο τοίχος και τα προστατευτικά κάγκελα.

2 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί που τρακάρανε τα αυτοκίνητά τους, έκαναν κάτι;.
    Μάλλον όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ανέλαβα δράση. Σήμερα πια οι ενοχές είναι δυσβάστακτες.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!