Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι ερωτήσεις στην Επιτ. Διαβούλευσης και μια αναπόφευκτη έξοδος.



Η προχθεσινή ήταν η τελευταία φορά που συμμετείχα στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βεροίας. Τελευταία, διότι θα αλλάξει η επάνδρωσή της και φυσικά θα βρεθώ έξω από αυτήν. Η πρόεδρος της επιτροπής το άφησε με ανακούφιση να εννοηθεί. Ρωτούσα πολλά.

Δεν παρουσίασα τελικά την εισήγησή μου στην επιτροπή, (επτά άτομα είχαν έρθει τι να τους ταλαιπωρώ, είπα) αλλά έκανα τις περισσότερες ερωτήσεις που δημοσίευσα σε προηγούμενη ανάρτηση. Ξαναδίνω τις ερωτήσεις , παραθέτω τις απαντήσεις που πήρα και όπου χρειάζεται προσθέτω ένα σχόλιο.
Δαπάνη 2. 4520000 €  Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου: Καθυστερεί τόσα χρόνια. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει τώρα;
Απάντηση: Το έργο έχει απενταχθεί μπήκε γιατί δεν γινόταν αλλιώς.

Δαπάνη 4 Βάση πύργου Πλατείας Ωρολογίου. 39.000€ Μα η βάση έχει κατασκευασθεί!
Απάντηση: Ναι η βάση κατασκευάστηκε αλλά έπρεπε να γίνει καλλιτεχνικός διαγωνισμός και να φανεί ότι πλήρωσαν μετά .
Blogger: Πάλι τα ίδια!

Δαπάνες 36,37,38 (και δύο νέες) 270.000 € για τις κακοποιημένες γυναίκες: Πέφτει τόσο πολύ ξύλο στην Βέροια, ώστε να ξοδευτούν τόσα χρήματα και να σπαταληθεί τόση προσοχή στο θέμα; Πόσα επιτέλους είναι τα περιστατικά οικογενειακής βίας την Βέροια; Ή μήπως μέρος της  Βέροιας θεωρείται και ο αυθαίρετος καταυλισμός των γύφτων.
Απάντηση: Υπάρχουν και σε πολύ καλές οικογένειες κακοποιήσεις γυναικών. (Και ανδρών θα έλεγα)
Blogger:Το θέμα βέβαια είναι πως σ’ αυτήν την χώρα τα διαζύγια δεν είναι πια ταμπού.

Δαπάνη 55   (100.000 €) Αντιπλημμυρική μελέτη Τριποτάμου. Γιατί προσφέρεται η ΔΕΗ για την χρηματοδότηση μιας τέτοιας μελέτης; Τι προτίθεται να προσπορίσει από την αντιπλημμυρική μελέτη ενός ποταμιού ελεγχόμενης ροής; Αν έχει κάτι να κερδίσει γιατί δεν έκανε από μόνη της την ανάθεση;
Απάντηση: Τα χρήματα (100.000) δόθηκαν από την ΔΕΗ σαν αντίδωρο από το ότι η επιχείρηση έβγαλε τόσα χρόνια πολλά χρήματα από την Βέροια.
Επανέλαβα πως αν έβγαλε πολλά λεφτά και μας χρωστούσε γιατί να μην έδινε τα χρωστούμενα. Η απάντηση ήταν αλλού ντ’ αλλού.

Έργα: 19,20,21,22,13,23,24,40,44,43,49,52,63,15,14 συνολικού προϋπολογισμού 836.000 € αφορούν σε ύδρευση και αποχέτευση. Γιατί δεν αποτελούν έργα της ΔΕΥΑΒ;
Απάντηση: Πρόκειται για παλιά έργα που ήταν ευθύνη της ΤΥΔΚ.

Δαπάνη 3 (320.000 € )Γιατί είναι σταματημένος ο βρεφονηπιακός σταθμός Κυψέλης; Ή μήπως δεν είναι;
Απάντηση: Όταν ξεκίνησε το έργο εμφανίσθηκαν δύο κυρίες που διεκδίκησαν το οικόπεδο που ήταν δωρεά. Σήμερα το δικαστήριο έχει τελειώσει και το έργο αρχίζει.
Blogger:Ειλικρινά δεν ήξερα και γι’ αυτό ρώτησα

Τι είναι η μελέτη βελτίωσης αστικής κινητικότητας; (Δαπάνη 33  50.000 €) Είναι μήπως η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης; Αν ναι τότε γιατί δεν έγινε πριν από την μελέτη των Αστικών αναπλάσεων; 
Απάντηση: Ναι είναι η κυκλοφοριακή.
Βlogger:Τα περεταίρω τα έσβησα από το μυαλό μου. Με είχαν εκνευρίσει αφάνταστα.

Για το έργο 9 (Διαμόρφωση προσωρινού χώρου στάθμευσης) υπάρχει οικοδομική άδεια; αν όχι ποιος θα τολμήσει να  διαθέσει χρήματα (61.750€) σε παράνομη δραστηριότητα;
Blogger: Αυτό ούτε τόλμησα να το ρωτήσω. Είχα δεχθεί επίπληξη ότι τους έκανα δέκα μηνύσεις και γι αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Αν τους θύμιζα ότι θα καταγγείλω το έργο σαν αυθαίρετη αλλαγή χρήσης θα με γρατζουνούσαν οι δύο κυρίες με τα νύχια τους. Δεν ρισκάρισα λοιπόν γρατσουνιές. Είναι και το τι θα έλεγα στην Ελένη. (Ναι ναι και εγώ κακοποιημένος σύζυγος).

Τελικές επιμετρήσεις δρόμου άνω κάτω Σέλι 23.000 € (Δαπάνη) είναι χρήματα που χρωστά ήδη ο Δήμος στον Τοπογράφο Κώστα Δασκαλόπουλο;
Απάντηση: Ο κύριος Δασκαλόπουλος (ούτε η κυρία Δασκαλοπούλου) έχουν σύμβαση με τον Δήμο. Το έργο θα δοθεί σε κάποιον μελετητή.
Blogger: Εδώ το πράγμα είναι λίγο περίεργο. Ο κ. Δασκαλόπουλος δούλεψε στην περιοχή για τον σκοπό αυτό. Την πληροφορία την πήρα από τον πραγματογνώμονα της εισαγγελίας. Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν δούλεψε για λογαριασμό του εργολάβου και φυσικά δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε τώρα θα πάω να μετρήσω στα βουνά ξοδεύοντας 15.000 για να στήσω τριγωνομετρικό δίκτυο. Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για το έργο που αναφέρεται εδώ και εδώ.

Που θα τοποθετήσετε τον προκατασκευασμένο οικίσκο της δαπάνης ;(8.000 νέα δαπάνη) Υπάρχει άδεια δόμησης;
Απάντηση: Έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Θα εκδοθεί και άδεια. 

Εγκατάσταση κλιματισμού Δημαρχείου. (200.000 νέα δαπάνη) Σκεφτήκατε την λύση της γεωθερμίας και την καλύτερη θερμομόνωση του κτηρίου; Σας πληροφόρησαν ότι εκτός από την ακριβή λειτουργικά λύση των αερόθερμων υπάρχει τρόπος να εφαρμόσετε λύσεις επιδαπεδίου θερμάνσεως και ψύξεως με πολύ λιγότερα λειτουργικά έξοδα; Σας νοιάζει επιτέλους το δημόσιο χρήμα ή ψάχνετε μια λύση για να μπαλώσετε (τι πρωτότυπο) κάποιο πρόβλημα,
Απάντηση: Δεν μπορεί να γίνει γεωθερμική εφαρμογή γιατί γύρω γύρω από το Δημαρχείο υπάρχει πάρκινκ.
Blogger: Από την μεριά της Αγίου Δημητρίου είναι χώμα. Εν πάση περιπτώσει φάνηκαν να μην ήξεραν την μέθοδο των φρεατίων κλειστού κυκλώματος. (Η πρώτη αντίστοιχη  εφαρμογή έγινε πριν από 13 νομίζω χρόνια, στο Δημαρχείο Πυλαίας)

Υπάρχει κονδύλιο για καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων στη Βέροια και άλλους οικισμούς ύψους 60.000€.(νέες δαπάνες)  Σε οποιονδήποτε πολιτισμένο δήμο του Δυτικού κόσμου αυτές οι εργασίες γίνονται από εθελοντές. Εκτός κι αν οι κρατούντες τον Δήμο θέλουν να μοιράσουν λεφτά των Δημοτών για να φανούν ευχάριστοι και να εξαγοράσουν ψήφους με τα λεφτά των Βεροιαίων πολιτών. 
Απάντηση: Δεν είναι εύκολο να βρεθούν εθελοντές. Όταν τους θύμισα την περσινή εξόρμηση στον Τριπόταμο, μου είπε ότι αυτοί που καθάρισαν τις όχθες ήταν οι γνωστοί στο Δημαρχείο εθελοντές.
Blogger: Αντίφαση θα μου πείτε, τι μια δεν βρίσκονται εθελοντές και την άλλη υπάρχει μια ομάδα 30 ατόμων γνωστών στο Δημαρχείο. Αλλά δεν πειράζει. 

Κατασκευή προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων: (100.000 €) Υπάρχει άδεια; Αν ναι πότε την έχετε εκδώσει: Αν όχι πως θα τολμήσετε χωρίς αυτήν;
Απάντηση: Βρίσκεται στην φάση των περιβαλλοντικών εγκρίσεων.
Blogger: Έμεινα με την απορία αν η χωροθέτηση τηρεί τους όρους. Αλλά ας γίνομαι κακός.

Επενδύσεις σε ΗΥ, περιφερειακά ιστοσελίδα  70.000€. Αμυντικές δαπάνες είναι; Η ερώτηση έχει σαφείς λόγους. Ένας καλός ΗΥ στοιχίζει 1000 €. Θα αγορασθούν 70 ΗΥ;
Απάντηση: Είχε γίνει ορθογραφικό λάθος.

Όταν αναφερόμαστε σε αρδεύσεις (50,51,52,53,54,55) 110.000 € για τι ακριβώς πράγμα ομιλούμε;
Απάντηση: Είναι τα αρδευτικά δίκτυα από τα οποία ποτίζονται τα χωράφια των κοινοτήτων

Εργαστηριακά Καραναστάση.  Ποια είναι τα εργαστηριακά που απαιτούν 5.000 €:
Απάντηση: Εργαστηριακά κονιαμάτων.
Blogger: Τώρα εμένα γιατί μου μπήκε να πάρω την Μοροπούλου στο Μετσόβιο που κάνει την ίδια δουλειά για να το διασταυρώσω, είναι μια άλλη ιστορία.

Ανέγερση γυμνασίου στα Γιοντζαλίκια: Ποιος συνέταξε την μελέτη; Έγινε διαγωνισμός; Η σημείωση εδώ είναι πως ένα εκπαιδευτήριο οφείλει να είναι προϊόν προσεκτικού σχεδιασμού. Ακόμη ο σχεδιασμός του οφείλει να ενσωματώνει της προθέσεις μας για την κοινωνία του αύριο μέσα από έναν τρόπο ευρηματικό κα επιτηδευμένο. Δεν είναι γνωστές οι εικόνες που έχει η Δημοτική αρχή για το αύριο της πόλης. Σε περίπτωση ανυπαρξίας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού οι εικόνες αυτές συνοψίζονται σε δύο λέξεις: ¨Ότι να ‘ναι. 
Απάντηση: Η μελέτη έγινε από μηχανικούς της Δημαρχίας και πήρε τα εύσημα από την ελέγχουσα Υπηρεσία της Περιφέρειας. Μια διαδικασία διαγωνισμού θα εξακόντιζε το κόστος της μελέτης.
Blogger: Το να κρατάς στο δυναμικό σου τρεις μηχανικούς και αρχιτέκτονες προκειμένου να τους χρησιμοποιήσεις σε μια μελέτη το χρόνο είναι σαφώς ακριβότερο. Εκτός κι αν τους βάζεις να κάνουν άλλα πράγματα οπότε θα μάθουν μάλλον άλλα πράγματα παρά να συντάσσουν μελέτες. Ο παραπάνω συλλογισμός με οδηγεί στο να μην εμπιστευθώ την ειλικρίνεια της απαντήσεως.

Πόσο εμβαδόν έχει η στέγη του Δημοτικού Σχολείου Ταγαροχωρίου; Με την λογική ότι μια καλή στέγη κοστίζει 100 €/m², τότε το Σχολείο του Ταχαροχωρίου έχει 500m² κάτοψη!
Απάντηση: Να έρθεις στο γραφείο να σε πούμε. Μην απασχολείς τόσους ανθρώπους με ασήμαντα πράγματα.
Blogger:  Πηγαίνοντας στο γραφείο τους θα δημιουργούσα προϋποθέσεις συναλλαγής και σ’ αυτήν την φάση της ζωής μου είναι το τελευταίο που επιθυμώ.

Εδώ περίπου η κυρία Μαρούλα Γεωργιάδου σηκώθηκε από την καρέκλα της φόρεσε το παλτό της και άρχισε να με απαντά με τα χέρια της τσέπες του παλτού της. Με την παρότρυνση της Δημα΄ρχου φυσικά.

Ήμαστε τελικά σίγουροι ότιθέλουμε τους γύφτους δίπλα μας; Μια επιχείρηση εκκενώσεως των  κατειλημμένων οικοπέδων  (νέο έργο) θα κόστιζε πολύ λιγότερα από 290.000 € και σημαντικό μέρος της δαπάνης θα μπορούσε να καλυφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Απάντηση: (Δήμαρχος) Το οικόπεδο εγκατάστασης είναι ιδιωτικό. Εμείς σαν δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Το θέμα θα λυθεί με την εκπαίδευση.
Blogger: Μέχρι όμως να μορφωθούνε θα έχει πλακώσει η μισή γύφτική Βουλγαρία. Πριν μια δεκαετία ήταν εκεί καμιά εικοσαριά. Σήμερα είναι κοντά πεντακόσιοι. Οι περισσότεροι γύφτοι εκ της γείτονος χώρας. Και τελικά για διώξιμο μίλησα όχι για γενοκτονία.

Το έργο 72 είναι μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο Πίνακας 3 του άρθρου 16 που αναφέρεται είναι το ερωτηματολόγιο για την εγκατάσταση /χωροθέτηση δραστηριότητος. Ποια είναι η δραστηριότητα;
Απάντηση (Γεωργιάδου με τα χέρια στις τσέπες του παλτού της): Η άρδευση των χωραφιών των Καποδιστριακών Δήμων.

Δαπάνη 39. Τι είδους αδειοδοτήσεις ή Νομιμοποιήσεις απαιτούν 24.600. Τι θα αρδεύεται από αυτές τις γεωτρήσεις;
Απάντηση (Λαζαρίδης και αυτός όρθιος): Είναι η από τον νόμο προβλεπόμενη νομιμοποίηση γεωτρήσεων και τα χωράφια είναι των γεωργών των καποδιστριακών Δήμων.

Το έργο 1, 43 αφορούν στο κληροδότητα Καραναστάση. Τι λογική έχει η κατάτμηση του έργου; Τι οδηγεί τον Δήμο να μην εντάξει στην Δωρεά τις ερευνητικές εργασίες είτε αυτές σχετίζονται με τοιχογραφίες είτε με υλικά;
Απάντηση: Μου είπαν θυμωμένα πως άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Blogger: Είχαν δίκαιο. Η δωρεά Καραναστάση δεν είναι μόνο ένα ακίνητο. Δεν το ήξερα.


Δαπάνη 53. Τι σκοπεύουν οι βυθομετρήσεις στη θέση μανίκι; Απ’ ότι έγινε γνωστό η θέση Μανίκι σχετίζεται με παλιά ανεξέλεγκτη χωματερή.
Απάντηση: Δεν πρόκειται για βυθομετρήσεις αλλά για στρατογραφίες (στρωματογραφίες). Η περιοχή θα δοθεί για εξορυκτική εκμετάλλευση (αδρανή)

Δαπάνη 60,61,62 Πρόκειται για ενεργειακές επιθεωρήσεις. Δεδομένου ότι η ενεργειακή επιθεώρηση χρεώνεται 1 €/m² ποια είναι τα κτήρια για τα οποία θα ξοδευτούν 33.850€. Παρόλα αυτά εμφανίζεται αλλού η παρόμοια Δαπάνη 30. (32.000€) Σε τι συνίσταται η υπηρεσία τεχνικού συμβούλου στο «εξοικονομώ»; Συνήθως τέτοιου είδους υπηρεσίες υποκρύπτουν μελέτες που δόθηκαν με παράκαμψη του Νόμου περί μελετών δημοσίου.
Απάντηση: Στο κονδύλιο περιλαμβάνονται και μελέτες εφαρμογής.

Δαπάνη 78. Παρ’ ότι έγινε προσπάθεια να κατανοηθεί η σκοπιμότητα του μελετώμενου έργου δεν υπάρχει πλήρης εικόνα. Πρόκειται για αποκατάσταση λατομείου με χρήση ΑΕΕΚ (μπάζα) ή θεσμοθέτηση χώρου μεταφοράς οικοδομικών απορριμμάτων; Αν πρόκειται για το πρώτο από πού θα προμηθεύεται ο δήμος αδρανή υπολείμματα επεξεργασίας ΑΕΕΚ: Αν όχι είναι γνωστό ότι η απόθεση ανεπεξέργαστων ΑΕΕΚ είναι απλά παράνομη;
Blogger: Μάλλον δεν ήξεραν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αποθηκεύσουν μπάζα στην περιοχή. Την μια λέγαν ότι πρόκειται για μπάζα του δήμου την άλλη των Δημοτών και στο τέλος είπαν (ναι το είπαν και αυτό) ότι θα εγκαταστήσουν σπαστήρες και κόσκινα προκειμένου να  κάνουν εκεί επεξεργασία οικοδομικών απορριμμάτων. Επιεικώς επικίνδυνοι.


Οι Δαπάνες 5,26,27,28 είναι η κατηγορία δαπανών υπό την επωνυμία «φιάσκο». Τι άλλο θα μπορούσε να είναι μια γέφυρα αμφίβολής χρησιμότητας (στην παρούσα συγκυρία) η οποία επειδή δημοπρατήθηκε εν σπουδή για λόγους προεκλογικής επίδειξης κατάντησε το άγος της πόλεως και τι κάποιες ανακατασκευές πεζοδρομίων και στενέματα δρόμων που θα δυσκολέψουν αναμφισβήτητα τη ν ζωή των κατοίκων της πόλης, μόνο και μόνο για να μετατραπεί ο Δήμος  σε ιμάντα μεταφοράς Ευρωπαϊκών χρημάτων στο Συγκρότησα Μπόμπολα; Η ερωτήσεις είναι προφανώς ρητορικές.
Blogger: Δεν αναφέρθηκα στις αστικές αναπλάσεις. Θα βάραινε αναίτια το κλίμα. Παρακάλεσα όμως την κ. Δήμαρχο να μην ξαναβιαστεί και σε δύσκολο έργο όπως αυτό της γέφυρας κάνει δημοπράτηση χωρίς να το κηρύξει ειδικού σκοπού. Αυτό εξάλλου είναι και το κύριο αίτιο του σημερινού αδιεξόδου. Τότε όμως βιαζόταν να κάνει εγκαίνια.
Τι είναι οι δαπάνες 31 και 34; (Μελέτη και εφαρμογή έργου βελτίωσης μικροκλίματος στη περιοχή συμβολής των οδών Ξενοφώντος και Εθνικής Άμυνας). Πρόκειται για την περιοχή κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο κοντά στο Στάδιο και έχει κόστος  21.000 + 140.000€;
Απάντηση: Είναι θερμική βελτίωση.
Δαπάνη 81 (Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης καυσίμων με εφαρμογή στα δημοτικά οχήματα και στα δημοτικά κτίρια του δήμου Βέροιας και σύστημα βελτιστοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων) Σε τι συνίσταται κάτι που κοστίζει 269000 €;
Απάντηση. Είναι αισθητήρια που μπαίνουν στα ντεπόζιτα, και τους ταχογράφους και με on line παρακολούθηση σε συνδυασμό με ένα σύστημα GPS δεν επιτρέπεις τους οδηγούς να σε κλέβουν.
Δεν έκανα τις τέσσαρες τελευταίες ερωτήσεις διότι είχαν σηκωθεί οι εκπρόσωποι του Δήμου όλοι όρθιοι προσπαθώντας να δείξουν την δυσφορία τους σ’ αντίθεση με τους παραβρισκόμενους πολίτες που έδειξαν να το διασκεδάζουν αφάνταστα. Σταμάτησα. Δεν γινόταν άλλο.
Δεν μπορώ, να πω, ήταν μια θριαμβευτική έξοδος από την καριέρα μου σαν μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης. Αν μη τι άλλο το ευχαριστήθηκα. Παραθέτω απλώς τις ερωτήσεις που είχα ετοιμάσει αλλά δεν έθεσα.

Δαπάνη 82. Τι είναι τηλεφροντίδα (263.000€)
Δαπάνη 32 (Δημοσιότητα Ενημέρωση 40.000 €) Πρόκειται για ανάθεση έργου που έγινε μέσα από κάποιο διαγωνισμό;  Αν όχι θα γίνει διαγωνισμός; Η χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης είναι μια από τις σκοτεινές πλευρές της πολιτικής.  Είναι χρήσιμο να δοθεί φως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε επίπεδο του Δήμου μας τουλάχιστον.
Σε τι συνίσταται η επένδυση 730.000 € (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ); Τι το λογικότερα να ζητήσει να μάθει κανείς τι περίπου θα γίνουν αυτά τα λεφτά; Πρόκειται για το ίδιο έργο που περιγράφεται πιο κάτω ως ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ (100.000€);(νέο έργο)
Η δαπάνη που περιγράφεται ως ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ" (50.000 ε) υπήρχε και στον περσινό προϋπολογισμό. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν στην μετατροπή σε ανοικτό χώρο στάθμευσης του οικοπέδου κάτω από τι Στρατού. Τι συνέβη και δεν κατασκευάστηκαν οι δρόμοι; (νέο έργο)

2 σχόλια:

  1. όλα λάθος τα κάνει αυτή η δημοτική αρχή ε;
    νοσταλγέ... νοσταλγέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπoνοήθηκε ποτέ τίποτε τέτοιο. Τέθηκαν ερωτήσεις δόθηκαν απαντήσεις.
      Υπήρχε και εισήγηση την οποία απ' ότι φάνηκε δεν είχε όρεξη να ακούσει κανένας.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!