Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κοίτα ποιος μίλησε και τι είπε. (Μνήμες)



Τα ρηθέντα
<Ποσά  που παρακρατήθηκαν  στα ταμεία για άγνωστους λόγους που ποτέ δεν κατόρθωσα να μάθω που πήγαν>
<είναι αδιανόητο να έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα που έπρεπε να μου καταβληθούν>
<καθώς οι γύρω του το μόνο που επιδιώκουν είναι η εκμετάλλευση της καλοσύνης του προς δικό τους προσωπικό όφελος υπονοώντας φυσικά την επικεφαλής της παράταξης>
<επιθυμώ την καταδίκη του Δήμου στην καταβολή του ποσού νομιμοτόκως>.
Θα περίμενε κανείς οι σκέψεις αυτές να είχαν γραφτεί από κάποιους που φανερά  και σκόπιμα αδίκησε ο Δήμος στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας.
Όμως οι σκέψεις αυτές που διατυπώνονται  με τόσο άκομψο τρόπο ,με πολλά υπονοούμενα για την διαχείριση  χρημάτων από τον Δήμο μας και με φανερά υποτιμητικό τρόπο για  το πρόσωπο της Δημάρχου  τέθηκαν στις αγωγές που κατέθεσαν πολιτικά στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης που υπηρέτησαν και υπηρετούν  στον Δήμο σε θέσεις ευθύνης. .Η συγκεκριμένη αυτή συμπεριφορά καταδεικνύει έναν πολιτικό αμοραλισμό, που προκαλεί  το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας.
Είναι αδιανόητο να ζητούν με τόσο σκληρό τρόπο την καταδίκη του Δήμου μας για την μη απόδοση της νόμιμης κατά τα άλλα αποζημίωσης που όφειλαν να πάρουν την περίοδο που ήσαν Αντιδήμαρχοι ,ενώ γνωρίζουν την ηθική δέσμευση που είχαμε αναλάβει  στις εκλογές του 2006 σαν Δημοτική παράταξη.
Τι σημαίνει άραγε ότι τα χρήματα παρακρατήθηκαν για άγνωστους λόγους και ότι έχουν εξαφανιστεί, υπονοώντας κακή διαχείριση της οικονομικής υπηρεσίας, που πολιτικοί προϊστάμενοι ήσαν οι ίδιοι τους και συμμετείχαν στην διαμόρφωση των ετήσιων προϋπολογισμών χωρίς να  θέσουν επί 4 χρόνια παρόμοια ερωτήματα?.
Είναι πολιτικά ανήθικο, ιδιαίτερα στις ημέρες μας, να τίθεται με τέτοιο προκλητικό τρόπο από πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής ένα τέτοιο μείζον ηθικό θέμα που προκαλεί βάναυσα τους συμπολίτες μας, ζητώντας 50000ε έκαστος για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν  πριν 4 χρόνια ..
Οι αξιολύπητοι αυτοί φανφαρόνοι της άλλοτε  μεγάλης προοδευτικής παράταξης αποδεικνύουν με την στάση τους ,ότι απλώς ψάχνουν για συμπληρωματικό εισόδημα αφού ο λόγος τους είναι τόσο φτηνός που εύκολα τον πετούν στο καλάθι των αχρήστων.
Η τοπική κοινωνία οφείλει να μάθει ότι κάποιοι που δεν είναι τυχαίοι και μιλούν με πάθος περί ανιδιοτέλειας και προσφοράς την ίδια ώρα με έναν άλλο τρόπο προκαλούν βάναυσα τους πολίτες της.
Η Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει από τα συγκεκριμένα στελέχη να αποσύρουν τις αγωγές ενάντια στον Δήμο  και να υπάρξει νόμιμη δέσμευση περί της μη διεκδίκησης.
Σε περίπτωση άρνησης τους, η Δήμαρχος ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη μέσα στην Δημοτική ομάδα να προτείνει την αποπομπή τους αλλιώς θα υπάρξει δημόσια διαπόμπευση!
Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ενιαία η Δημοτική ομάδα, στις σημερινές συνθήκες έχοντας υποστεί ένα τόσο σοβαρό ηθικό πλήγμα!
ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι σημειώσεις του Bloggre.
Διασταυρώνοντας διαπιστώθηκε ότι αυτός που λέει τα παραπάνω δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας την περίοδο 2007-2010. Ο ίδιος άνθρωπος που όταν του ζητήθηκε γραπτά και επώνυμα να εφαρμόσει τον Νόμο και τον Κανονισμό και να κινήσει την διαδικασία παύσης των Δημοτικών Συμβούλων που είχαν τρεις και συνεχείς απουσίες από συνεδριάσεις απάντησε: Εγώ δεν κάνω τέτοια, θα τους κρίνει ο λαός.
Αυτός που επέτρεπε κάποιους λίγους αλλά υπαρκτούς να υπογράφουν πριν τα συμβούλια,  να θεμελιώνουν δικαίωμα είσπραξης αποζημίωσης 90 περίπου € και να την κοπανάνε ανερυθρίαστα.
 Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ζήτησα τον Ιούλιο του 10 να αναπτύξω πρόταση 25 συμπολιτών για σημαντικό θέμα που αφορούσε την πόλη και το κοινωνικό σύνολο, μου στέρησε το δικαίωμα να απαντήσω σε ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου και φυσικά μου στέρησε το δικαίωμα της δευτερολογίας. Είχε βρει είπε κάποια διάταξη που δεν μου επέτρεπε να μιλάω. Όσο κι αν έψαξα δεν την βρήκα ποτέ.
Ήταν φυσικά ο ίδιος που ήταν υποψήφιος του κόμματος της Δημοκρατικής αριστεράς. Η αλήθεια είναι ότι το «αριστεράς» δεν με πείραξε. Κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος Το «Δημοκρατικής» όμως μου «στοίχισε» πολύ. 
Νίκος Βασ, Χατζηευστρατίου

2 σχόλια:

  1. βλέπω επιτέλους αρχίζεις να ασχολείσαι με σοβαρά πράματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευνόητος σαρκασμός. Αλλά από την άλλη θεωρώ κύριο καθήκον του πολίτη να αποκλείει από δημόσια αξιώματα άτομα ανεπαρκή και διεφθαρμένα. Μέσα στα πλαίσια αυτού του καθήκοντός θεωρώ ότι ανέδειξα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου το ποιόν του ανδρός.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!