Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο απόστρατος και η ανθρώπινη ζωή (ένημέρωση 29 01 13)



τοπογράφος επί το έργον
Προχθές ήρθαν στην οδό Δήμητρας τοπογράφοι της Δημαρχίας για να αποτυπώσουν τον δρόμο και να δουν τι μπορεί να κάνουν για να περιορίσουν τον αριθμό των ατυχημάτων που γίνονται εκεί. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών είναι άτομο που αντιδρά και δρα άμεσα. Αυτό δεν του το αμφισβήτησε κανείς. Θα έχουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων, την ετυμηγορία των εμπειρογνωμόνων και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Ως εδώ τίποτε το μεμπτό ή αξιοπερίεργο.  Οι χαρούλες άρχισαν αμέσως μετά.

Στην πλατεία Ωρολογίου έπεσα πάνω σ’ έναν δημοτικό σύμβουλο ο οποίος είχε άποψη. Ήξερε για το εξώδικο προς τον αντιδήμαρχο.  Ήξερε και για την χωροστάθμηση που διέταξε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών. Είπε πως ήξερε από την θητεία του ως διοικητής Τροχαίας Ημαθίας (ή Βέροιας δεν το έκανε σαφές) ότι ο δρόμος δεν έχει ανάστροφες ή κακοσχεδιασμένες κλίσεις.  Το είχε ελέγξει συμπλήρωσε. 

Εκεί που έγινε εξοργιστικός ήταν όταν ρωτήθηκε γιατί τότε συμβαίνουν τόσο συχνά ατυχήματα. Η απάντηση ήταν «γιατί τρέχουν». Για να δώσει και την συμπληρωματική έμπειρη γνώμη του, πως αν τοποθετηθούν φωτεινοί σημαντήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας) αυτά θα ξεκολλήσουν από την κυκλοφορία.  Συμπέρασμα; Πάντα σκοτώνεται κόσμος τι να κάνουμε.

Δεν ξέρω αν η εκφορά τέτοιου λόγου προερχόταν από την επαγγελματική διαστροφή του χωροφύλακα που μιλάει παρελκυστικά (με μπλόφες δηλαδή ) προκειμένου να εκμαιεύσει πληροφορίες. Τώρα όμως εκτός από απόστρατος  είναι και δημοτικός σύμβουλος και πρέπει να συμπεριφέρεται και να εκφράζεται σαν τέτοιος.
Ενημέρωση: Χθες το απόγευμα (28 01 13) δύο αστυνομικοί (της Τρόχαίας μου φάνηκαν όχι πάντως δημοτικοί) πέρασαν απο την περιοχή και έκαναν μετρήσεις. Κάτι γίνεται. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση.

3 σχόλια:

  1. Mε μεγάλη ευκολία θα λυνόταν το θέμα αν στένευε το οδόστρωμα με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που εξ' άλλου είναι ανεπαρκή στη Δήμητρας.
    Έτσι αναγκαστικά οι ταχύτητες θα μειωνόταν δραστικά και οριστικά...

    Αντ' αυτού προτίμησαν να στενέψουν και να διαλύσουν την υπόλοιπη πόλη με την ανάπλαση.
    Δρόμοι αλλά και πεζοδρόμια που δεν είχαν πρόβλημα είναι πλέον μονοπάτια.
    Και η κυκλοφοριακή καταστροφή συνεχίζεται.

    Χθές το απόγευμα μάλλον αγανακτισμένος πολίτης της Ανοίξεως έβριζε μονολογώντας αρκετά φωναχτά με ακατανόμαστες φράσεις την κ. Δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πως θα μειώνονταν οι ταχύτητες με απότομο στένεμα του οδοστρώματος.
      Τώρα για το τελευταίο θα ήθελα να σου πω ότι ψωνισμένοι που βρίζουν υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και μάλιστα σε αφθονία. Σοβαρή κριτική και μάλιστα με παρρησία και φυσικά άνθρωποι με προτάσεις και κέφι να τις διαδώσουν είναι σπάνιοι.

      Διαγραφή
  2. Επίσης, να σημειώσω, ότι αυτός που έβριζε τη δήμαρχο χθες, αύριο θα παρακαλάει για μια ''αγκαζε'' θέση σταθμευσης στις εσοχες της ανάπλασης, λόγω καποιου είδους ''αναπηρίας'' ακόμα και τύφλωσης. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!