Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δίκες, Δίκες, Δίκες…



Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια δραστηριότητα που εγκυμονεί κινδύνους.  Από το να σε κουμπουριάσει κάποιος φανατικός μέχρι να βρεθείς κατηγορούμενος.  Οι κίνδυνοι εντείνονται σε συναρπαστικές περιόδους, όπως αυτή που διάγουμε. 


Σε επίπεδο πόλης, και για να ακριβολογούμε στην πόλη μας την Βέροια, το πράγμα άρχισε να δείχνει τα δόντια του. Χθες 15 01 13 κάμποσα παιδιά της ΤΑ (12 πρώην και νυν σύμβουλοι) βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την αδειοδότηση μιας καντίνας δίπλα στον Αλιάκμονα.  Η συγκεκριμένη καντίνα είχε φθάσει να λειτουργεί χωρίς άδεια σαν υπαίθριο ρεστοράν!   Την 29 01 12 κάποια άλλα παιδιά (10 νυν σύμβουλοι) θα επισκεφθούν την ίδια αίθουσα επίσης για αδειοδοτήσεις καταστημάτων. Απ’ ότι ακούγεται υπάρχει κάτι αντίστοιχο για την υπόθεση ενός δρόμου στα ορεινά του Δήμου. Αργά ή γρήγορα  τέλος,  θα ξεκινήσουν, αν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται με τον ίδιο ρυθμό σε άλλα τεχνικά έργα, κι άλλες δικαστικές εμπλοκές. Η κοινή γνώμη έπαψε να συγχωρεί. Μερικοί λένε ότι διψά για αίμα.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό ότι δεν υπάρχουν πλέον ημεραργίες (αμοιβές σε απλά Ελληνικά) για παρουσίες σε συμβούλια και επιτροπές συν και ότι η εργασία στο Δημόσιο εξακολουθεί να είναι ελκυστική μόνο και μόνο γιατί είναι μια μόνιμη εργασία, τότε είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν υποψήφιοι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Θα εξαφανισθούν δηλαδή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποψήφιοι. Σκεφτείτε τι οικογενειακά δράματα θα παιχθούν και τι κατσαρολικό θα απογειωθεί όταν η σύζυγος καταλάβει ότι ο μεγάλος της έρωτας και πατέρας των παιδιών της πάει να μπλέξει σε κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την μονιμότητα του οικογενειακού εισοδήματος! Είναι βέβαιο ότι θα εκλείψουν και όσοι βολεύονταν με τις αποζημιώσεις οι οποίες όπως απέδειξα εδώ δεν ήταν και λίγες. Μετά μένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.  Αυτοί ίσως μείνουν αν και μ’ αυτήν την κρίση που καιρός και διάθεση. 

Η προσωπική μου εκτίμηση πάντως είναι πως το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι των γιατρών και των μηχανικών. Οι δεύτεροι έχουν χρόνο λόγω της κρίσης. Και οι πρώτοι είναι οι καλύτεροι ψηφοσυλλέκτες. 

Από την άλλη πάλι που ξέρεις, όλο και θα περισσέψει κάποιος συνταξιούχος με όρεξη  να βγάζει λόγους  περί παντός του επιστητού.

5 σχόλια:

  1. Και μιας και το έφερε η κουβέντα για δίκες, η έφεση για το γεφύρι της Άρτ .. ε, του Τριποτάμου ήθελα να πώ, πότε εκδικάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε απο τους δημόσιους υπαλλήλους... Οι ίδιοι και οι ίδιοι ανακυκλώνονται συνεχώς και εμείς παρακολουθούμε τα παιχνίδια εξουσίας καθώς πηγαίνουν ποτε απο την μια πλευρά και πότε απο την απέναντι κάνοντας τα ναζάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν γλυτώνεις επειδή απλά σε εγκαταλείπουν. Η λύτρωση έρχεται όταν τους ξεριζώσεις εσύ ο ίδιος.

      Διαγραφή
  3. Ας κοιτάξουμε μια στιγμή γύρω μας... Βλέπεις πολλούς συμπολίτες μας να έχουν την διάθεση να ξεριζώσουν όλη αυτή την παρακμή? Είμαστε κομμάτι και μέρος αυτής και δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να την ξεριζώσουμε... Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δα. Πολλοί περισσότεροι απ' ότι πριν τρία χρόνια βλέπουν το πρόβλημα και προσπαθούν να μαντέψουν την λύση. Και όχι την λύση του προσωπικού τους προβλήματος. Το ξέρω πίστεψέ με.
      Αυτήν την περίοδο προσπαθώ για έναν συλλογικό στόχο. Οι άνθρωποι που δέχονται να με ακούσουν με ειλικρίνεια είναι πολλαπλάσιοι από πριν. Με πολλαπλασιαστή διψήφιο θα έλεγα.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!