Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νοικοκυριό ή ή θήρευση οίκτου (τα κενά Στρατόπεδα)



Είχα υπηρετήσει μεγάλο μέρος της θητείας μου στον λόχο Στρατηγείου του Β’ΣΣ. Γνωρίζω το στρατόπεδο το οποίο απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα εγκαταλειφθεί. Μέτρησα το εμβαδόν των  κυρίως κτηρίων και έκανα κάποιους συλλογισμούς και συγκρίσεις.
Τα κτίρια του Στρατηγείου του Λόχου Διοικήσεως των Διευθύνσεων και του παλιού ΚΕΠΙΚ συγκεντρώνουν  5080 m². Σ’ αυτά προστίθενται: Τα κτήρια των μαγειρείων, του φυλακίου της εισόδου, του όρχου οχημάτων και φυσικά του παρεκκλησίου . Επίσης δεν περιλαμβάνονται ούτε τα υπόγεια. Στο απέναντι στρατόπεδο υπάρχουν κοντά 15 μεγάλα σχετικά κτήρια τα οποία είναι ως επί το πλείστον διώροφα.
Ας κάνουμε ένα σενάριο.: Ας υποθέσουμε ότι μας συμβαίνει το χειρότερο. Δηλαδή φεύγει όλος ο Στρατός από την πόλη. Με μια συνεννόηση με το ΤΕΘΑ (ή όπως αλλιώς το λένε τώρα) η πόλη αποκτά την δυνατότητα να μεταστεγάσει όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας στο αριστερά καθώς ανεβαίνουμε στρατόπεδο. Ακόμη μπορεί να μεταφέρει ανετότατα και τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες δηλαδή,Αρχαιολογία, Δασαρχείο, ΔΟΥ και Αστυνομικό Τμήμα στο Στρατόπεδο δεξιά. Λένε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας  έχουν ενοίκια 600.000 € ετήσια. Η ΔΟΥ γύρω στα 100.000€. Η αστυνομία πάνω από 50.000€. Αυτά  με κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να μετατραπούν σε ατού τα οποία ένας φιλόδοξος Δήμος θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε οικονομική ωφέλεια.
Αρκεί να μην αναλωθεί σε ανούσια παρακάλια και προτάσεις για την χάραξη της Αμυντικής πολιτικής της χώρας.
Ακόμη κι έτσι το πράγμα δεν σου επιτρέπει καμιά αισιοδοξία. Είδαμε τι έκαναν και με τα προηγούμενα στρατόπεδα στις Βαρβάρες... 

4 σχόλια:

  1. Ρε Νίκο...
    Επαναλαμβάνομαι...
    ΑΜΑ ΔΕ ΡΗΜΑΞΕΙ δεν μετεστεγάζεται τίποτα και ποτέ...
    Η αμετροέπεια, η κοντοφθαλμη λογική, ο εγωκεντρισμός είναι λίγα από τα προσόντα των αρχόντων...
    Ειλικρινά, περιμένεις από αυτούς να κάνουν καποια αξιόλογη πρόταση αξιοποίησης;
    Και μόνο που προτείνει ένας πολίτης κάτι, αυτοί είναι ικανοί να κάνουν το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις όρεξη να δεις μια ωραιότατη χωματερή δίπλα στην πόλη και μέσα σε ένα πρώην στρατόπεδο το οποίο και έχει περιέλθει στον Δήμο από χρόνια? Για πάνε πίσω από τον γνωστό καταυλισμό των Ρομά στο εργοχώρι να δεις το απίστευτο χάλι. Μόνο λίγα ντουβάρια έχουν μείνει όρθια. Οτιδήποτε μεταλλικό όπως σκεπές και περιφράξεις έχουν εξαφανιστεί από χρόνια στα πλαίσια της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας προφανώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!