Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Διεύθυνση Δασών και Δασαρχείο


Μ΄ αυτά τα κόλπα του Δήμου Βεροίας και με δεδομένο ότι η προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη το πολύ πολύ να πέσει πάνω σε κανένα απαλλακτικό βούλευμα, αναγκάστηκα να μάθω αρκετά και για τη διοίκηση και για την διοικητική δομή της χώρας. Για παράδειγμα ποτέ δεν κατάλαβα μέχρι τώρα  τι είναι η διεύθυνση δασών και τι το δασαρχείο. Και γιατί χρειάζονται και τα δύο. Ποια υπηρεσία από τις δύο επιβλέπει την άλλη. Ποιά είναι ιεραρχικά υψηλότερα.
 
Μετά την καταγγελία που κατέθεσα στο Δασαρχείο την 29/5 έψαχνα να βρω ποιος προΐσταται του Δασαρχείου. Δύσκολα πράγματα. Το πρώτο που έμαθα ήταν ότι το Δασαρχείο είναι ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δηλαδή δεν ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά είναι κομμάτι του «πυρηνικού» τρόπον τινά κράτους. Από εκεί και μετά η διεύθυνση Δασών είναι προϊστάμενη αρχή του Δασαρχείου και μάλιστα στην Ημαθία η διεύθυνση δασών προΐσταται του Δασαρχείου της Βέροιας και της Νάουσας. 

Ως προς τις αρμοδιότητες αυτό που έξω έξω μου είπαν είναι πως η Διεύθυνση Δασών έχει την ευθύνη των Δασικών Χαρτών. Μια καλή και περιεκτική παρουσίαση μπορεί να βρει κανείς εδώ. Είναι το site της Αποκεντρωμένης Δυτικής Ελλάδος. Όσο για τα Δασαρχεία το ίδιο site έχει μια καλή σχετικά παρουσίαση. εδώ. Ο ξένος προς το αντικείμενο χρειάζεται να αφιερώσει λίγο χρόνο για να πάρει χαμπάρι τις διαφορές. 

Θα με πεις τώρα γιατί όλα αυτά. Μα γιατί έψαχνα που να απευθυνθώ το πρωί της Δευτέρας όταν θα λήγει το ultimatum που έδωσα στον εαυτό μου ως προς την αναμονή κάποιας απάντησης του Δασαρχείου στην καταγγελία για τα αυθαίρετα κάτω από την Εληά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!