Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δημόσιοι χώροι υπό κατάληψη



Εληάς

Η εικόνα της κατάληψης του δημόσιου χώρου είναι μετριασμένη το πρωί. Όλα είναι καθαρισμένα και πλυμένα. Παρ’ όλα αυτά η κατάληψη συνεχίζεται. Σήμερα προστέθηκε κι άλλος. Αυτός μάλιστα έβγαλε τραπεζοκαθίσματα και απέναντι από το μαγαζί του, στήνοντας κάτι σαν  διόδια.

Οι ερωτήσεις σαφείς:

  1. Ποιος δεν αφήνει την Δημοτική Αστυνομία να πράξει το καθήκον της
  2. Έκανε κανείς κρυφές συμφωνίες με τους καφετζήδες
  3. Τι θα απαντήσουν οι δέκα κατηγορούμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις 15 Οκτωβρίου 2013 όταν θα δικάζονται για τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν και διαχειρίζονται τις αδειοδοτήσεις των καφετεριών και των υπολοίπων «καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος»
  4. Μήπως φαντάζονται ότι ο μάρτυρας που έχει κλιθεί θα ξεχάσει τα καλοκαιριάτικα καμώματά τους;  
 
Παστέρ και Εληάς
Εληάς και Βενιζέλου

9 σχόλια:

  1. Μήπως οι κύριοι έχουν άδεια από τον Δήμο και επομένως κανείς κ τίποτα δεν μπορεί να τους κουνήσει? Ομοίως και μέσα στο εμπορικό κέντρο μια καφετέρια που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της οδού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ούτε μια γυναίκα με το μωρό της? Μήπως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έχουν άδεια.
      Πιθανώς το χάλι μας να μην οφείλεται σε διεφθαρμένους και ανήθικούς άρχοντες αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο. Σε αδιάφορα και φοβισμένα ανθρωπάκια που είδαν την δραστηριότητά τους σαν επέκταση της απογευματινής τους χαρτοπαιξίας.
      Ισως είναι η άλλη εκδοχή της συμβουλής "δε γαμείς που δε γαμείς πάνε τουλάχιστον για ψάρεμα". Αυτοί ομως περεξήγησαν την συμβουλή και άρχισαν να ψαρεύουν ψήφους.

      Διαγραφή
  2. Ψαξ'το λίγο και θα εκπλαγείς... Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αναπλαση εγινε, κατα τον Λαζαριδη για να χωρουν τα καροτσακια των μωρων.Η αληθεια ειναι οτι εγινε για να πατουν καλυτερα τα τραπεζοκαθισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα τωρα. Μη βάζεις στο στόμα του ανθρώπου πράγματα που δεν είπε. Ακόμη κι αν είπε κάτι τέτοιο δεν ήταν πολιτική δήλωση. Ήταν αυτό που λέμε "καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα"

      Διαγραφή
  4. Και τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι ελεύθερα και ο κόσμος να δουλέψει.
    Άρα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.
    Βλέπω όμως καθημερινά πως πολλοί καφετζήδες και άλλοι σκάβουν τον λάκο τους προκαλώντας...
    Άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι και σέβονται μερικά πράγματα.
    Στη Σαλλονίκη έχουν θεσπίσει 2 μέτρα πλάτος μίνιμουμ ελεύθερου χώρου.
    Σε 2 μέτρα περπατούνε 3 άτομα παράλληλα ή ένα καροτσάκι με τη μαμά.
    Ή ένα αναπηρικό όχημα... και ένας συνοδός.
    Και ξέρετε είναι τουλάχιστον εμπαιγμός να βλέπεις αναπηρικές ράμπες και κλειστά πεζοδρόμια!
    Και στη Σαλλονίκη όμως καταστρατηγούνται τα 2 κακόμοιρα μέτρα.
    Οπότε αν δεν υπάρχουν αυτά τα 2 μέτρα απλά δεν κλείνει επ' ουδενί το πεζοδρόμιο.
    Πράγματα αυτονόητα που δεν χρειάζεται καν να συζητώνται και να βγαίνουν αποφάσεις επί αποφάσεων κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επιχειρημετίες των δύο φωτογραφιών έχουν πολύ μα πολύ ελεύθερο χώρο. Πίστεψέμε δουλεύουν άνατα.
      Έλα όμως που στέγασαν τον ελεύθερό τους χώρο, τον έκαναν χειμερινό δηλαδή και ψάχνουν πιό έξω τον θερινό τους χώρο.
      Την μήνυση που θα δικαστεί την 15 10 13, κατόπιν αναβολής μάλιστα, την έκαναν εγώ ο ίδιος. Τους ανέφερα δηλαδή ότι κάνουν τα στραβά μάτια σε ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, σε πληροφορώ ότι δεν ίδρωσε καν το αυτί τους.Δεν μπορώ να βρω τι είδους άκρες έχουν. Και να φαντασθείς ότι είναι 10 οι κατηγορούμενοι. Ναι ΔΕΚΑ>

      Διαγραφή
  5. Τα όργανα άρχισαν...

    Πηγή:

    http://www.laos-epea.gr/topika/item/1858-12-mines-ston-saki-koygka-gia-xaristikes-prakseis-se-kafe-tis-aleksandreias.html

    "Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης το Εφετείο Θεσσαλονίκης στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα. Πρωτόδικα στον αντιδήμαρχο είχε επιβληθεί ποινή 18 μηνών φυλάκισης για παράβαση καθήκοντος, δεδομένου ότι ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του τ. δημάρχου Μπάμπη Γκιόνογλου, δεν είχε κλείσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν υπερβεί τον αριθμό κλήσεων της αστυνομίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλα αυτά δεν ιδρώνει ούτε ένα αυτάκι από τα παλικάρια (και τις παλλικαρούδες)της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Την προηγούμενη φορά (χειμώνας ήταν) ζήτησαν και πήραν αναβολή σκαρφιζόμενοι ένα τρυκ υψηλής αποτελεσματικότητας. Προσέλαβαν λέει όλοι δικηγόρο τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη αλλά αυτός είχε κλιθεί από τον πρόεδρο της Βουλής εκτάκτως.
      Δεν ξέρω τι θα σκεφτούν για την 15/10/13. Αυτήν την φορά όμως ο μάρτυρας θα κάνει φασαρία για να ακουστεί μέχρι εκεί που πρέπει να φτάσει ο ήχος του.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!