Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το παλιό δικαστικό κτίριο στο Δημ. Συμβούλιο.



Το δεύτερο θέμα του επόμενου δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας (01 07 13) είναι η διεκδίκηση του παλιού κτηρίου των δικαστηρίων. Μεταφέρεται τμήμα του εισηγητικού που μπορείτε να βρείτε εδώ.


….Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την 261/2013 απόφασή του αποφάσισε κατά Πλειοψηφία για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με το παρόν ψήφισμά του ζητά από την Κυβέρνηση να απεντάξει τα δημόσια ακίνητα και ιδιαίτερα τα κτίρια που είναι συνδεμένα με την ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, από τον κατάλογο των προς πώλησης ακινήτων.

Επιτακτικότερα τίθεται το θέμα λαμβανομένου υπόψη ότι οι δήμοι νοικιάζουν ακίνητα, προκειμένου να στεγάσουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες τους.

Παράλληλα με το δημόσιο διάλογο που διεξάγεται εδώ και μήνες για τη μελλοντική χρήση των ακινήτων αυτών, αποφασίζει να εισαχθεί ως τακτικό θέμα, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η χρήση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου και τούτο για να έχει ο Δήμος σαφή και συγκεκριμένη θέση για τη χρήση του ιστορικού κτιρίου, στην προσπάθεια που κάνει για τη διεκδίκησή του. 

Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης επήλθαν αλλαγές στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός των ενεργειών παραχώρησης του πρώην Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας....

Υπάρχει συνέχεια στο κείμενο αλλά πουθενά δεν υπάρχει ούτε καν η νύξη για κάποια χρήση που να μπορούσε να πάρει ώστε να αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Μετά τα καμώματα του Νομικού προσώπου (ΚΑΠΑ) του Δήμου είναι να αναρωτιέται κανείς μήπως και η εμμονή τους να τους παραχωρηθεί δεν υποκρύπτει την υστεροβουλία να το χαρίσουν στην ΠΑΕ Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!