Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το ανυπόγραφο πρωινό κείμενο.



Το πρωί βρήκα το συνημμένο κείμενο στο e-mail μου ο αποστολέας είχε την διεύθυνση dimotikienimerosi@yahoo.gr και το κείμενο ήταν ανυπόγραφο. Κάθε άποψη αξίζει δημοσιότητας ακόμη και ανώνυμη.

Ζητούνται Συνεργάτες (ή Συνένοχοι:)

Επιστρέφοντας από τα Γιάννενα, όπου, με παραλίμνιες αγωνιστικές μπουρμπουλήθρες, ψυχαγώγησε το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, η κυρία Ουσουλτζόγλου άρπαξε, για μια ακόμα φορά, τη λεκάνη του Πιλάτου. 
Βούτηξε τα χέρια της κι έφτιαξε ένα κείμενο-περιβόλι, που διεκτραγωδεί την κατάντια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καταγγέλλει τους «φταίχτες». 
Φταίει η κεντρική εξουσία που είναι συγκεντρωτική, φταίει η «ισχυρή συγκυβέρνηση» που «απαξιώνει κυνικά» την Αυτοδιοίκηση, φταίει η γραφειοκρατία, φταίει ο «αντιδημοκρατικός έλεγχος σκοπιμότητας», φταίει ο διασυρμός «των Δημάρχων που σύρονται καθημερινά στα εδώλια των δικαστηρίων, χωρίς καν προανάκριση», φταίει ο κακός μας ο καιρός, φταίει ο «Χατζηπετρής», φταίει, φταίει… 
Φταίνε και οι πολίτες, που δεν συνειδητοποίησαν (οι αχάριστοι!) «ότι σ’ αυτή την τραγική εποχή εγγυητές της κοινωνικής συνοχής είναι μόνο οι Δήμοι». 
Όλοι έχουν το μερτικό τους στην κατάντια, όλοι είναι υπεύθυνοι για την παρακμή της Αυτοδιοίκησης, όλοι είναι φταίχτες. 
Όλοι, εκτός από την αγωνίστρια κυρία Ουσουλτζόγλου.  Που περιγράφει πονεμένα το δημοτικό δράμα, που θέλει να απαλύνει «το άλγος της κοινωνίας», που αρκείται σε μια «εξευτελιστική αποζημίωση», που υπομένει «την πλήρη υποβάθμιση της προσωπικής της ζωής», αλλά που δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθεί την υποβάθμιση του θεσμού! 
Και πώς υποβαθμίζεται ο θεσμός; 
Για την ευαίσθητη κυρία Ουσουλτζόγλου η υποβάθμιση του θεσμού καθρεφτίζεται στην έλλειψη Γραμματέα! 
Όταν ο «καταπονημένος πολίτης» χτυπά την πόρτα της στο Δημαρχείο  δεν υπάρχει Γραμματέας να τον υποδεχτεί, κι αυτό αποτελεί μέγα πλήγμα για το «θεσμό». 
Έτσι όμως, ο δυστυχής πολίτης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τους Φαρισαίους. 
Κι αρχίζει να αντιλαμβάνεται το αμέτρητο βάθος της υποκρισίας και της ψευτιάς. 
Και, φυσικά, ετοιμάζεται να απαντήσει αναλόγως. 
Γι αυτό και η αγωνιώδης έκκληση στον επίλογο του μανιφέστου της κυρίας Ουσουλτζόγλου.  «Συνεργάτες ζητάμε». 
Όχι, κυρία.  Δεν ζητάτε συνεργάτες.  Συνενόχους ζητάτε.  Για να τους θυσιάζετε, τεμαχίζοντάς τους, κάθε φορά που θα νοιώθετε πως ο χρόνος σας λήγει. 
Αργήσατε, όμως….  Πρόλαβαν οι «συνεργάτες» και ζήτησαν, πρώτοι αυτοί, συνεργάτες…


8 σχόλια:

  1. Καλημερα,
    Ο νεος τροπος εκλογης Δημαρχων, οπως γραφεται τελευταια ειναι με ενιαια λιστα οπου θα απαιτειται το 50% η τουλαχιστον το 42% για την πρωτη Κυριακη. Οι υπολοιποι υποψηφιοι Δημαρχοι θα εκλεγονται δημοτικοι συμβουλοι αν παρουν ποσοστο 3-5%.
    Προφανως η Χαρουλα εχει καταλαβει οτι δεν προκειται να παρει ουτε αυτο το 3-5% και ετοιμαζει τις βαλιτσες της απο τωρα ωστε να μην εκτεθει στην ετυμηγορια του κοσμου και ρεζιλευτει.
    Απο την αλλη βεβαια μηπως θα ηταν πιο μεγαλη τιμωρια απο τον εξευτελισμο του να παρει κατω απο 3%, να παρει λιγο πανω απο το απαιτουμενο εκλογικο οριο και να συνεχισει (αμισθι πλεον χαχα) σαν δημοτικη συμβουλος να "προσφερει" σ'αυτον το τοπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως δεν μπορείς να ξέρεις πόσο θα οφελούσε την πόλη αν έπαιρνε 3%!
      Θα μείνει σαν φόβητρο προς τους επιγενόμενους: Κοίτα το πάθημα της χοντρής, θα τους λένε και πιστεύω πως θα καταλαβαίνουν.
      Όπως περίπου κυκλοφορούσε στη δεκαετία του '80 προς τους βουλευτές: Κοίτα μη φτάσεις να πουλάς κουζίνες στην Πίνδου. (Για τους νεαρότερους στην Πίνδου πουλούσε ηλεκτρικές συσκευές ο Αρχέλαος Ιακωβίδης).

      Διαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ Η ΧΟΝΤΡΗ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΡΟΛΟΥΣ.ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ-ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΠΟΙΣ...ΓΚΕΓΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χυδαία αναφορά σε έναν πεθαμένο πρώην βουλευτή που έδωσε δουλειά σε πολύ κόσμο, στο κάτω κάτω Αυτός φτωχός γεννήθηκε και φτωχός πέθανε με τιμιότητα να πουλάει φυτοφάρμακα και κουζίνες. Να αναφέρεστε σε όλους τους άλλους ντόπιους πολιτικάντηδες που φύγαν από την πολιτική με λεφτά, ντροπή σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χυδαία αναφορά;
      Το να ζεις την οικογένειά σου και να κερδίζεις τη ζωή σου ασκώντας λιανικό εμπόριο, υπηρετώντας έτσι την κοινωνία στην οποία ανήκεις είναι τιμητικό και δεν γράφτηκε επ΄ουδενί ως μομφή ή χλευασμός.
      Αντίθετα η μομφή στρέφεται κατά της κοινωνίας που είχε αποδεχθεί το καλαμπουράκι. Μια κοινωνία που δεν είναι διόλου αθώα.
      Αντίθετα με την κυρία Ουσουλτζόγλου που δεν έσπευσε να βρεί μια πραγματική δουλειά μετά την απόσυρσή της. Βασικά εξακολουθεί να μην κάνει τίποτε...

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, καταρχήν σας ευχαριστώ για την αποδοχή των σχολίων μου αν και ανώνυμος (δημοκρατικό δικαίωμα που παραχωρείται στο μπλοκ σας) . Έπεσα στον ιστότοπο Σας ψάχνοντας για τους πρώην βουλευτές της παράταξης μου στον νομό μας....Και έκανα την χθεσινή δημοσιεύσει όντος άδικα εσάς με τον χαρακτηρισμό ντροπή ..., ζητώ συγγνώμη και στρέψω τον χαρακτηρισμό σε όλους τους ανάξιους ντόπιους πολιτικούς που ο καθένας μας τους ιεραρχεί με την δική του σειρά. Χωρίς να γνωρίζω τις σχέσεις σας με την πρώην πρώτη κυρία της πόλεως μας θα συμφωνήσω μαζί Σας με το σκεπτικό σας αλλά δεν είναι πρέπον κατά την γνώμη μου να βάζουμε χαρακτηρισμό έστω και σε μια αποτυχημένη δήμαρχο. Το λάθος είναι όλων μας που την εκλέξαμε δύο φορές (βάζω όλους μέσα και εμένα που δεν την ψήφισα). Επιτέλους θα πρέπει ο ψηφοφόρος να έχει έστω κάποια στοιχειώδες κριτήρια ....παράδειγμα ο εργασιακός βίος.... ακόμα και το ηθικό μέρος γιατί να έχουν εκλεγεί δύο δήμαρχοι υπάλληλοι του Δήμου! Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο ποιό αποτυχημένος Δήμαρχος Βέροιας μετά την μεταπολίτευση. Εγώ βάζω τρεις υποψηφίους....Σκουμποπουλος-Ουσουτζογλου και Ζαμπουνη ( αν και για τον τελευταίο ήμουν πολύ μικρός και τον αναφέρω από αυτά που μου έχουν ενημερώσει οι παλιότεροι). Αυτά τα λίγα είχα να γράφω και πάλη συγγνώμη....για τον χαρακτηρισμό και για την ιστορία να αναφέρω από ότι μου είχε αναφέρει ο αείμνηστος βουλευτής όταν ήταν εν ενεργεία έβγαζε κονδύλια από υπουργεία στην Χαρούλα για τον πολιτισμό όταν ήταν από τότε στον δήμο Βέροιας.Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    3. Αν και η εικόνα του ύφους της διοικήσεως Ζαμπούνη είναι θαμπή για άτομα της ηλικίας μου, εκείνο το οποίο έχει μείνει σαν παρακαταθήκη από τον άνθρωπο αυτόν είναι πως επι της θητείας του έγιναν οι τελευταίοι πραγματικοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί. Από τότε και μετά ή δεν γίνονται μελέτες με διαγωνισμό ή οι διαγωνισμοί είναι προσχηματικοί.
      Αυτό και μόνον τον ανεβάζει στα μάτια μου. Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!