Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προβλήματα μνήμης και ακοής...



Χθες ο Δημ. Σύμβουλος Απ. Νεστορόπουλος ρώτησε την Δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει με το συντάκτη του παρακάτω κειμένου. Το κείμενο είναι δημοσιευμένο εδώ και τρεις μέρες στην τοπική εφημερίδα Άλλη Άποψη.


Ακόμη μια αρχιτεκτονική μελέτη χωρίς διαγωνισμό. Αυτήν την φορά θα την πληρώσει ο Τριπόταμος. Η πρώτη ήταν η πλατεία Ωρολογίου, η δεύτερη η  Αστική Ανάπλαση του κέντρου που ανατέθηκε σε Γεωπόνο (κατά βάση) γιατί έτσι αποφάσισε η Δήμαρχος, η τρίτη το εκπαιδευτήριο στα Γιοντζαλίκια για το οποίο με ισχυρή δόση χιούμορ  μας είπαν ότι πήραν και συγχαρητήρια και τώρα η κοίτη του Τριποτάμου.

Τώρα μάλιστα έχουν και γερή δικαιολογία. Τα λεφτά της αντιπλημμυρικής, θα μας πούνε ότι, τα διαθέτει η ΔΕΗ. Αντιπλημμυρική λοιπόν. Κάποιοι αντιμετωπίζουν, επειδή έτσι τους αρέσει,  το ποτάμι της πόλης σαν χείμαρρο τον οποίον πρέπει να διευθετήσουν. 

Οι αντιδράσεις
Ακόμη μια φορά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Οι αρχιτέκτονες για άγνωστους λόγους θα κάνουν την πάπια, οι πολίτες δεν θα βρουν τον λόγο να νοιαστούν, οι δε γνωστοί διμοιρίτες των συσκέψεων θα ξανασηκώσουν πειθήνια τα χεράκια τους.
 Πάντοτε όμως τα πράγματα μπορεί να πάνε χειρότερα και σήμερα τη διαπίστωση αυτή, που εφαρμόζεται σαν νόμος του Merphy, έχει να κάνει με τις αντιδράσεις αυτών που υποτίθεται ότι θα νοιάζονταν περισσότερο: Των μελών κάποιου συλλόγου, πρωτοβουλίας μιας τέτοιας κίνησης πολιτών τέλος πάντων τα οποία σε ανακοίνωσή τους μας δήλωσαν πως όλα πάνε καλά και η μελέτη θα τελειώσει.
Ο Χρηματοδότης
Ακόμη δεν ξέρω με ποια υστεροβουλία η ΔΕΗ χρηματοδοτεί την μελέτη αυτή. Ρώτησα την κ. Δήμαρχο την τελευταία Σύσκεψη της Επιτροπής Διαβούλευσης και πήρα την διόλου πειστική απάντηση, ότι η δήμαρχος επειδή είναι ικανή βρήκε χρηματοδότη (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων). Για εντελώς τεχνικούς λόγους πάντως αναφέρω ότι το ποσό για όλη την μελέτη (χωρίς το ΦΠΑ) είναι 89.685,44€ και από αυτά τα 49.355,24€ είναι υδραυλική μελέτη 19.305,83περιβαλοντικά και μόλις 21.024,37€ για την Αρχιτεκτονική μελέτη.

Ο υποψήφιος μελετητής
Ως εδώ τα πράγματα είναι «αναμενόμενα» από αυτού του είδους την Δημοτική αρχή. Το πράγμα όμως έχει αρχίσει να γίνεται συναρπαστικό. Ένα από τα πρόσωπα που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την μελέτη είναι ένα γραφείο στο οποίο ανατέθηκε με διαδικασίες που ελέγχονται για την νομιμότητά τους (ύψος αμοιβής που δεν δικαιολογούσε απ’ ευθείας ανάθεση και χρηματοδότηση της μελέτης από το πρόγραμμα επενδύσεων του δήμου) και το οποίο απέδωσε αποτελέσματα που οδεύουν προς την δικαιοσύνη. Αποτελέσματα τα οποία, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, όφειλαν να εκτεθούν πριν απ’ όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Δεν γνωρίζω σε ποιόν θα ανατεθεί η μελέτη του Τριποτάμου. Περιμένω, όπως όλοι μας. 


Η κ. Δήμαρχος δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Ξέχασε την ερώτηση. Και να φαντασθεί κανείς ότι πριν έναν χρόνο απειλούσε με μήνυση για πολύ λιγότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!