Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παιχνιδάκια αρχόντων (ενημέρωση)



Αν ανοίξετε σήμερα το site του Δήμου Βεροίας θα δείτε πρώτο πρώτο θέμα να φιγουράρει η ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βεροίας. Πηγαίνοντας στα περιεχόμενα θα βρείτε μια λίστα από θέματα που θα συζητηθούν την 18 06 13 στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως κάτι λείπει Μα βέβαια, λείπουν οι εισηγήσεις. Δηλαδή όχι απλώς οι τίτλοι αλλά και τα κείμενα με βάση τα οποία γίνεται η συζήτηση. Μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη «καινοτομία» και ρώτησα φίλους Δημοτικούς συμβούλους που είναι στην Οικονομική επιτροπή. Για την ακρίβεια τους ρώτησα γιατί παίρνουν τυπωμένες τις εισηγήσεις και δεν αρκούνται σε κάποια LINKS για να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Τότε πήρα μια απάντηση  που με άφησε εμβρόντητο. 

Μα δεν μας δίνουν εισηγήσεις.Το ζητήσαμε τόσες φορές αλλά το αρνούνται.
Η επόμενη ερώτηση είναι πως γίνεται η συζήτηση. Και η απάντηση αποκάλυψε κάτι αθλιότερο:
Πηγαίνουμε εκεί μας διαβάζουν τις εισηγήσεις και αποφασίζουμε. Απειλήσαμε ότι θα αποχωρήσουμε αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε, από την άλλη αν αποχωρήσουμε τότε είναι που θα το κάνουν παιδική χαρά το μαγαζάκι.  
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η παραπάνω μεθόδευση ανήκει στην έμπνευση του σημερινού ή της προηγούμενης Αντιδημάρχου Οικονομικών ή της Δημάρχου. Ξέρω όμως ότι αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από αυτό που θα μπορούσε να ονομάζεται δημοκρατική ή ακόμη και ορθολογική λειτουργία του Δήμου. Μέχρι στιγμής δεν άκουσα,αν η αντιπολίτευση, τουλάχιστον, απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη ή έστω τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Οφείλει όμως να το πράξει. Η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου ειδικά σήμερα δεν σηκώνει ούτε κρυφτούλι ούτε κυνηγητό ούτε άλλα παιχνιδάκια.   
Ενημέρωση 14.42/17 06 13. : Τον τελευταίο καιρό μοιράζονται πιά γραπτές εισηγήσεις. Η οικονομική επιτροπή δεν μπ[ήκε ακόμη στην Ηλεκτρονική εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!