Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τα μηχανολογικά κάτω από την Εληά (και πάλι)


Τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζουμε. Ειδικά αν έχουμε μια μικρή εξοικείωση με την τεχνολογία ή λίγο παραπάνω υπομονή. Εν προκειμένω το ψάξιμο στη διαύγεια, έτσι όπως τα κατάφεραν οι φωστήρες του Δημοσίου, χρειάζεται γνώσεις κάποιας γλώσσας προγραμματισμού ή κάποιας ψευδογλώσσας όπως πχ η python. Όσοι νοιάζονται για δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, θα βρουν υλικό στο mooc του πανεπιστημίου Κρήτης. εδώ.


Εγώ πάντως είχα τύχη. Έτσι ψάχνοντας βρήκα το ΑΔΑ: Β4Μ7ΟΡ1Υ-ΟΨΡ. Ήταν αυτό που ζητούσα από τον δήμο Βεροίας δηλαδή η έγκριση του δασαρχείου Βεροίας για κατασκευές στον χώρο κάτω από την Εληά. Εκεί που έχουν κατασκευαστεί διάφορα μηχανολογικά έργα τα οποία όμως δεν έχουν και τόσο σχέση με υποδοχή σε δασικό χώρο. Δασικός χώρος; Ναι. Το περιαστικό πράσινο είναι, με βάση τον Νόμο, χώρος που ελέγχεται από το δασαρχείο άρα οιονεί δάσος. Δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω το κείμενο (να το μετατρέψω σε word δηλαδή) οπότε το τοποθέτησα μέσα στην ανάρτηση σαν εικόνα. 

Ούτε εγώ, ούτε εσείς μπορείτε να δείτε να αδειοδοτείται στο κείμενο η κατασκευή ενός μηχανικού διαδρόμου και ενός ανελκυστήρα. Η εγκριτική αναφέρεται σε «έγκριση Φυτοτεχνικής μελέτης έργων και εργασιών». Τώρα πως φύτρωσαν εκεί μηχανολογικά με σημαντική ισχύ, μπόλικο χάλυβα, υαλοστάσια και στέγαστρα είναι κάτι που σιγά σιγά  πρέπει να αρχίσουν να μας εξηγούν ο Δήμος Βεροίας και οι υπεύθυνοι. 

Βέβαια μπορεί να μας πουν ότι το Central Ρark στη Νέα Υόρκη  είναι ένα χαρακτηριστικό δημιούργημα της μηχανολογίας, ένα θαύμα της τεχνικής για την περίοδο κατασκευής του, αλλά εκεί τα μηχανολογικά και κρυμμένα είναι και δεν το μετατρέπουν σε διάβαση. Είναι συστήματα διαχείρισης νερού, υποδοχής και αστυνόμευσης. 

Θυμίζω ότι την 9-5-18 έγινε αίτηση όπου εζητούντο εξηγήσεις επί του θέματος και λογικά έπρεπε ήδη να έχουν απαντήσει. Το τηλέφωνό μου τους είναι γνωστό άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!