Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Κέρδη και ζημιές από μια παράλογη επιλογή


Από ψηλά τα χαΐρια μας

Το Google earth είναι χρήσιμο εργαλείο τελικά. Όχι μόνον για να δεις μακρινές χώρες και περιοχές αλλά και για τη δική σου πόλη.  Έτσι παίζοντας σήμερα το πρωί είδα ότι τα έργα κάτω από την Εληά δεν είναι μόνον ο ανελκυστήρας και ο διάδρομος (65+55 χιλ ) είναι και ένα κλιμακοστάσιο κάτω από την στρατού. Ένα κλιμακοστάσιο που συνδέει την Στρατού και τον χώρο άθλησης μέρος του οποίου θα έκαναν parking. (Ενδιαφέρον link. Προσέξτε τα σχόλια).  Δεν άντεξα πήγα και το φωτογράφισα.  Οι φωτογραφίες δικές σας. Φυσικά ο χώρος στάθμευσης είχε και περίφραξη και ηλεκτροδότηση όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.  

 
Σκαλιά
Η είσοδος και η ηλεκτροδότηση

Ο όγκος από μπετόν από κάτω

Το όλο θέαμα μου επανέφερε ιδιαίτερα πικρές μνήμες.  Ήταν τότε το 2013 όταν 20 πολίτες πήγαμε με συγκεκριμένη πρόταση που θα απάλυνε χωρίς δημοτικά έξοδα το πρόβλημα της στάθμευσης αλλά και θα ενθάρρυνε συμπολίτες να επενδύσουν προς  την κατεύθυνση αυτή. Τότε εντελώς παράνομα μας πέταξαν έξω. (Εδώ και εδώ  και εδώ το ιστορικό της αθλιότητας).

Σήμερα πέντε χρόνια μετά έμεινα να αναρωτιέμαι  τι κέρδισαν αυτοί που αρνήθηκαν να  ακούσουν  το στοιχειωδώς λογικό και έκαναν τα απολύτως παράλογα.  Και η ερώτηση είναι ακριβής:  Τι κέρδισαν αυτοί και όχι τι κέρδισε η πόλη. Η πόλη είναι σίγουρο ότι έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!