Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για τις αυξήσεις στο νερό



ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 ψηφίστηκε και από την παράταξη της κ. Ουσουλτζόγλου και από την παράταξη του κ. Τσαβδαρίδη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Βέροιας, αύξηση της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βέροιας από το έτος 2013 και μετά. Η αύξηση αυτή έγινε με πρόσχημα την ισονομία και την εξοικονόμηση νερού και σε πολλές περιπτώσεις π.χ. στον πρώην δήμο Μακεδονίδας αγγίζει το 40%.

Η Λαική Συσπείρωση δια των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε της αυξήσεις και πρότεινε ισονομία προς τα κάτω, δηλαδή την μείωση τουλάχιστον 40%, όσο δηλαδή περίπου, λόγω περικοπών, χαρατσιών, φόρων μειώθηκε και το εισόδημα των δημοτών.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, που και το νερό το αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα. Άλλωστε όχι μόνο τώρα αλλά από την ίδρυση των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΔΕΥΑ αυτές λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως Α.Ε.  με ιδωτικοικονομικά κριτήρια.
Η προηγούμενες και οι τωρινές αυξήσεις δεν θα είναι οι τελευταίες. Θα ακολουθήσουν και άλλες με το ίδιο πρόσχημα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις επιβάλλεται(από την κυβέρνηση και τους τοπικούς της εκφραστές) να λειτουργούν ανταποδοτικά ειδάλλως ή θα είναι αναγκασμένες να κλείσουν ή θα παραχωρούνται ως φιλέτα σε ιδιωτικά συμφέροντας που ήδη καραδοκούν και σε κάποιες πόλεις ήδη δραστηριοποιούνται.
Καλούμε τους δημότες να απαιτήσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις με το προσωπικό τους να ενταχθούν πλήρως στους ΟΤΑ. Το έργο και οι υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν να χρηματοδοτούνται με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Βέροια, 9 Μάη 2013

1 σχόλιο:

  1. Άλλοι Δήμοι κάνουν μειώσεις και δω κάνουν αυξήσεις.
    Στα δε χωριά όλοι ποτίζουν τσάμπα τους μπαξέδες με πόσιμο δωρεάν νεράκι της ΔΕΥΑΒ.
    Ποιόν κοροϊδεύουνε?

    Δεν πάνε να κάνουν καμιά δουλειά λεώ γω γιατί στο τέλος θα ξαναγίνουν ρόμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!