Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τα δημόσια ακίνητα για πούλημα



Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της Βέροιας έμαθα από τους πάντα επιμελείς δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΣ (ΚΚΕ) ότι υπάρχει αναρτημένος στο διαδίκτυο κατάλογος ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση (εκποίηση) και πως αν έχω την υπομονή να ψάξω θα αντλήσω χρήσιμα στοιχεία. Είχα την υπομονή και ψάρεψα την παρακάτω λίστα για ακινήτων προς αξιοποίηση.

  1.       Καστανιά "ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ"  8000.0 m²  ΕΛΕΥΘΕΡΟ    Εκτός Σχεδίου ΓΗ   
  2.    Κουμαριά 1639.0m² οικόπεδο 102.0 κτίσμα   ΕΛΕΥΘΕΡΟ  Εντός Σχεδίου ΓΗ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ 
  3.      Βέροια  "Π.ΚΙΟΣΚΙ" 1504.0m²  ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ      Εντός Σχεδίου    ΓΗ
  4.      Κουμαριά ΔΑΣΟΣ "ΑΣΟΥΡΜΠΑΣΗ" 9.360.000.0   ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ 
  5. ΟΣΚ Μεγάλου Αλεξάνδρου & Τσαλδάρη Παναγή Βέροιας. 965.31  ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΠρόκειται για γραφεία στα οποία στεγαζόταν το ελεγκτικό Συνέδριο  (Δίπλα από τα γραφεία του ΚΚΕ και τα μαγαζιά στο ισόγειο)
  6.   ΟΣΚ   Μητροπόλεως & Περικλέους     Ελλάδα  Βέροια    383.1 m² ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζεται και ο Σύλλογος Κυνηγών
  7.   ΥΑΜΣ (Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων)     37300.0 m² Δεν έγινε σαφές περί ποίου στρατοπέδου πρόκειται
  8.   ΤΑΧΔΙΚ  Πλατεία Ρακτιβάν Κωνσταντίνου            886.5 m ² γη        851.24 m² κτίσμα Πρόκειται προφανώς για το παλιό κτήριο των Δικαστηρίων
  9. ΤΑΧΔΙΚ   Βέροια κτήριο 8317.7m² σε οικόπεδο 10800.0m² που απ’ ότι φαίνεται είναι το καινούριο δικαστικό μέγαρο.
  10. Βεργίνα  ΓΕΡΑΚΙ         13687.0 m²  ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ  Εκτός Σχεδίου    ΓΗ
  11. Βεργίνα   ΓΕΡΑΚΙ  7687.0 m² ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ          Εκτός Σχεδίου    ΓΗ
  12. Βεργίνα   ΓΕΡΑΚΙ  13687.0 m² ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ         Εκτός Σχεδίου    ΓΗ
  13. Βεργίνα   ΓΕΡΑΚΙ  14875.0m² ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ          Εκτός Σχεδίου    ΓΗ

Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε κάτι ή προστέθηκε κάτι άλλο στο ενδιάμεσο. Το μόνο που ανακάλυψα είναι πως τα ακίνητα 5 και 6 ιδιοκτησίας ΟΣΚ πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου διότι η Δημοτική μας αρχή αμέλησε να τα μεταγράψει έγκαιρα στο Υποθηκοφυλακείο !! Ήταν τα ακίνητα που ανήκαν στο δεύτερο Δημοτικό Σχολείο (Μελέτιο).  

 Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που σιγά σιγά θ’ αρχίσουν να μπαίνουν στη λίστα. Ακόμη δεν υπάρχει και το πλαίσιο υλοποίησης της πρόθεσης του Δημοσίου. Πως θα γίνεται η προκήρυξη κλπ.
Σίγουρα θα δούμε πολλούς δημοτικούς/αυτοδιοικητικούς και όχι μόνον, να χύνουν μαύρο δάκρυ. Φυσικά και αρκετούς αργόσχολους να αποκτούν θέμα να διασκεδάσουν την ανία τους. 

Εδώ είμαστε

6 σχόλια:

  1. Ε, τώρα είσαι άδικος.
    Οι αργόσχολοι είναι οι μόνοι original πολίτες.
    Γουστάρουν και δεν το κρύβουν.
    Οι άλλοι, οι εκλεγμένοι ντε, ηγωνίθσησαν δια να εκλεχθούν ώστε να πάρουν καμιά δουλίτσα παραπάνω, να σιάξουν κανά αυθαιρετάκι στα μουλωχτά... ή κανά χιλιαρικάκι να ζήσουν εκ κάποιας επιτροπής κ.τ.λ.
    Δεν είναι ίσα κι όμοια.
    Μην προσβάλλεις λοιπόν τους αργόσχολους!
    Οι αργόσχολοι βγάνανε δήμαρχο τόσα χρόνια.
    Εσύ γιατί νομίζεις ούλοι οι άρχοντες τα 'χουν καλά με τους καφετζήδες?
    Ενώ εσένα δεν θέλουν να σε βλέπουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρήγορα να βγάλουμε στο δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα που να καταδικάζουμε το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας κ να ζητάμε την διάθεση των παραπάνω ακινήτων στους Δήμους για την αξιοποίηση τους με απώτερο σκοπό το κοινωνικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/05/2013_497585

    Ασχετο με την ανάρτηση σου αλλά να και ένα ακόμη ευχάριστο νέο. Ευκαιρία και για τον Δήμο μας, μπας κ σωθεί καμιά πλατεία από την οργισμένη νεολαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι. Οι κάμερες. Στη χώρα μας υπάρχει μια καλή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Καλή υπό την έννοιαν ότι μπορεί να προστατεύσει και το δημόσιο συμφέρον και την ιδιωτικότητα. Κοστίζουν όμως απ' ότι μου είπε και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας

      Διαγραφή
  4. http://epea.com.gr/nea/eikones-thlipsis-kai-egkataleipsis-sto-palio-ksenodoxeio-tou-seliou.-katestrammenos-kai-o-dromos.htm

    θελω να πιστεύω ότι δεν πρόκειτα για δημοτική περιουσία... Γιατί αν ήταν, είμαι σίγουρος ότι θα είχε αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο όπως κ τα υπόλοιπα ακίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!