Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη των κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ημαθίας για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων.



Σκέψεις γύρω από τις Πανεπιστημιακές σχολές της Πόλης (τοποθέτηση σε σύσκεψη)

Ζητείται και δοθήσεται Σεβασμιότατε; Ο Κύβος ερρίφθη  Κύριοι και κυρίες Βουλευτές και Δήμαρχοι της Ημαθίας;

Η όλη συζήτηση τίθεται υπό αίρεση καθότι με το σχέδιο Αθηνά είναι ευδιάκριτη η βούληση της πολιτείας αλλά και των Πανεπιστημιακών αρχών, να επαναφέρουν στην αρχική έδρα τους, τις σχολές.
Ο Δήμος δεν είναι δυνατό να υποκαταστήσει την κρατούσα Πολιτεία. Το σχέδιο Αθηνά παρά τις όποιες περιφερειακές αντιδράσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσει έστω κι αν χρειαστεί ν΄ αλλάξει τονισμό, και να γίνει σχέδιο «Αθήνα». Υπό τις παρούσες συνθήκες και την κατάσταση που δημιουργείται, είναι ανώφελο να εξακολουθούμε να ζητάμε την παραμονή της σχολής. Οφείλουμε να αλλάξουμε στρατηγική, επιμένοντας επί του παρόντος στη νομική κατοχύρωση του παραχωρηθέντος οικοπέδου. Εξακολουθεί να είναι περιουσία του Δήμου; Χάθηκε; Επαναπροσδιορίζουμε τέλος τη θέση μας για εγκατάσταση Πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη επιβεβαιώνοντας το διαρκές ενδιαφέρον μας για την υπόθεση. Σύντομα θα βρούμε μπροστά μας τον ίδιο προβληματισμό για τη νέα χρήση του Δικαστικού Μεγάρου. Όπως γι΄ αυτό έτσι και για το Πανεπιστήμιο δεν εισάγουμε επ΄ ουδενί στη συζήτηση οικονομικά αιτήματα γιατί αποδυναμώνουν το σκοπό, αν θέλουμε να το αναδείξουμε ως συλλογικό και καθολικό αίτημα της Πόλης.
Η Πνευματική Βέροια, κι επικαλούμαστε τον όρο για χρηστικούς όρους και όχι για ουσιαστικούς – θα μπορούσε να διατυπώσει στο μέλλον το αίτημα μόνο για τις σχολές εκείνες που θα ταίριαζαν στην ιστορική διαδρομή της. Πόλη πανάρχαια, κατοικημένη διαρκώς στον ίδιο τόπο και με το ίδιο όνομα, δεν είναι δυνατόν να φιλοξενεί Πανεπιστημιακή Σχολή, αλλά να έχει και να κατέχει μόνο, και δη, αυτόνομα τμήματα, όπως είναι για παράδειγμα, τα Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αγιογραφίας, “Restauro”, αρχικά, έστω ενός άλλου Πανεπιστημίου. Αν δεν ενσωματωθεί στην τρέχουσα γλώσσα, αφού η γλώσσα είναι κυρίαρχη, να λέγεται δηλαδή «Η Πανεπιστημιακή σχολή της Βέροιας» κι όχι παράρτημα του Αριστοτελείου ή όποιου άλλου και να προτάσσεται το όνομα μιας άλλη Πόλης, δεν πρόκειται να τελεσφορήσει ποτέ κανένα εγχείρημα. Και κλείνω χαριτολογώντας: Η Πανεπιστημιακή σχολή οφείλει να είναι όπως το Ρεβανί Βεροίας. Οφείλει να γίνει η Βεροίας, για παράδειγμα όπως ο Σεβασμιότατος, που είναι ο, Βεροίας.
Βrand name δηλαδή για εκφραστώ με την ορολογία της τρέχουσας επικοινωνιακής ανάγκης.
Με τιμή
Αγγέλογλου Γιάννης
ΥΓ. Ο Σεβασμιότατος είναι βέβαια και ο Ναούσης και Καμπανίας, αλλά επειδή αγαπάει πολύ τη Βέροια, μπορεί να γίνει και καμπάνιας..

2 σχόλια:

  1. Επειδή απάντηση δεν πήρα ξαναρωτάω :

    Πότε θα παραιτηθεί ο κύριος αγγέλογλου για να πάρει την θέση του η κυρία Αξούριστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!