Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η υποχρέωση της Διεκδίκησης των δικαιωμάτων.

Με τα διακιώματά σου σε δεν γεννιέσαι τα αποκτάς. Κι αν δεν αγωνισθείς γι αυτά τα χάνεις αυτόματα. Στην κοινωνία μας απλά σου δίνεται η δυνατότητα να αγωννισθείς χωρίς να ματωθείς στην κυριολεξία. Έτσι μετά την αυθαίρετη απόφαση του προεδρείου του ΔΣ της Βέροιας να στερήσει τον λόγο σε 50 πολίτες που έφεραν μιά συγκροτημένη πρόταση στο ΔΣ (δικαίωμα κατοχυρωμένο εκ του Νόμου) αυτοί προέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Το ότι υπέγραφα μόνον εγώ δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το κείμενο έλεγα τα εξής.





Ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 150 του Κώδικα των Δήμων (N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)) μέσα στην έννομη χρονική προθεσμία και έχοντας προφανές έννομο συμφέρον ζητώ την ανάκληση της απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας με βάση την οποία απέσυρε από την ημερήσια διάταξη την συζήτηση προτάσεως που είχαν σύννομα καταθέσει 50 δημότες της Βέροιας μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων. 

Την 24 Οκτωβρίου ο υπογράφων και 49 ακόμη πολίτες Δημότες της πόλης  της Βέροιας κατέθεσαν κατά το άρθρο 6 του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο είναι συμβατό με τον πρότυπο κανονισμό Δημοτικού Συμβουλίου.- (16852/6-4-2011 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί έκδοσης του πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου ΕΚ 661/Β΄/20-4-2011) πρόταση που αφορούσε στην επίλυση ή έστω απάλυνση της οξύτητος του προβλήματος της στάθμευσης που θα δημιουργηθεί σαν συνέπεια  του εκτελούμενου έργου «Ολοκληρωμένες αναπλάσεις Αστικού Τοπίου» στο κέντρο του οικισμού. Το άρθρο 6 αναφέρει κατά λέξιν. « Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη

Η πρόταση ετέθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Φεβ 13 σαν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη. 

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κατόπιν εισηγήσεως της Δημάρχου Βεροίας και με το δικαιολογητικό ότι το έργο είναι «εν εξελίξει και ότι είχαμε να πούμε το είπαμε» και «το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων», απέσυρε το θέμα όχι για να συζητηθεί ή να επανεξετασθεί πριν την κατάθεσή του, αλλά για πάντα. Η πρόταση δεν αναφερόταν σε τίποτα από αυτά που ανέφερε η Δήμαρχος, η οποία απ’ ότι φαίνεται  δεν την είχε διαβάσει καν. 

Βέβαια ο κανονισμός αναφέρει «- Θέμα της ημερήσιας διάταξης που ο Πρόεδρος κρίνει ότι ήρθε στο Συμβούλιο εκ παραδρομής ή ότι χρειάζεται να επανεξεταστεί από την υπηρεσία, μπορεί ν' αποσυρθεί από τη συζήτηση ή να αναβληθεί. Θέμα της ημερήσιας διάταξης μπορεί ν' αποσυρθεί ή να αναβληθεί και ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου.» εξετάζοντας όμως την διαδικασία θα φανεί ότι ο πρόεδρος δεν θεώρησε ότι το θέμα ήρθε εκ παραδρομής αλλά το απέσυρε λόγω του αιτήματος της Δημάρχου και μόνον.
Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση εννόμου μου δικαιώματος ζητώ να ακυρώσετε αυτήν την απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μου και να διατάξετε να μας δοθεί ο λόγος σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη να παρέμβει. Αν όχι, υπάρχει και η τακτική δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!