Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παραστάσεις και προβολές



Ο καλός φίλος Γιάννης Αγγέλογλου έστησε χθες (25 02 13) μια παράσταση που δεν του βγήκε. Κατηγόρησε κατ΄ αρχήν τους Δημοτικούς συμβούλους ότι αποτελούν συμμωρία (ναι, με ωμέγα τους είπε), έβαλε στο lap top ένα ηχογραφημένο remix  δύο λεπτών, το παράτησε την θέση του να παίζει και ξεκίνησε να πηγαίνει προς τα έδρανα του προεδρείου προκειμένου να δώσει στον πρόεδρο μια επιταγή των χρημάτων που δεν ήθελε να εισπράξει αλλά τελικά εισέπραξε σαν Δημοτικός Σύμβουλος.
Βέβαια τα έβαλε και με στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι την προηγούμενη συνεδρίαση αποχώρησε προκειμένου να ψηφιστεί μια σύμβαση για την ανακύκλωση των ΑΗΗΕ (ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών απορριμμάτων) και όχι επειδή ήθελε να εκφράσει την συμπαράσταση προς 50 πολίτες που ζητούσαν και δεν πήραν τελικά τον λόγο. Συνεχίζοντας  χαρακτήρισε ψεύτη τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου που σε εκπομπή Web TV δήλωσε ανερυθρίαστα ότι έδωσε τον λόγο στον Νίκο Χατζηευστρατίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση την (11/2) και αυτός τον χρησιμοποίησε μόνο για να τον βρίσει. Αυτό εξ άλλου ήταν και το αντικείμενο του remix. Ευτυχώς ή δυστυχώς παρενέβη η Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κυρία Παπαιωάννου η οποία υπακούοντας στις εκκλήσεις του Προέδρου έκλεισε το μικρόφωνο και η παράσταση έληξε άδοξα.

Προφανώς ο καλός μου φίλος, του οποίου έμαθα να συγχωρώ σχεδόν τα πάντα σαν ανταπόδοση στην καλή του πρόθεση και το πάθος του, αυτήν την φορά δεν κατάφερε να προωθήσει τις θέσεις του. Η απαιτούμενη θεατρικότητα με την οποία οφείλει να επενδύεται ο πολιτικός λόγος έπεσε πολλή και «το πιάτο», όπως λένε και στις εκπομπές μαγειρικής, ήταν αποτυχία. 

Δεν πειράζει. Οι ήττες μας μάς κάνουν καλύτερους μαχητές, όχι οι νίκες.

Αυτά σκεφτόμουν όταν έμαθα τι αποφάσισαν για το 4ο θέμα της Ημερήσιας διάταξης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μου αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή την σύνταξη επιμετρητικών σχεδίων για τον δρόμο Άνω – Κάτω Σέλι. Ενάμιση χρόνο μετά την μηνυτήρια αναφορά. Για τους λίγους που ξέρουν δεν ήταν διόλου αθώα απόφαση. Στην περιοχή είχε δουλέψει με προφορική εντολή της Δημαρχίας, κάποιος τοπογράφος ονόματι Δασκαλόπουλος. Για να φανεί το μέγεθος της δουλειάς του, εκεί στη μέση του πουθενά αρκεί να αναφερθεί ότι έριξε 16 κυβικά μέτρα μπετόν για να κατασκευάσει τριγωνομετρικά σημεία. Τώρα όμως τον διώχνουν κακήν κακώς και κάνουν σύμβαση με έναν άλλο μελετητή, τον οποίον μάλιστα, απ’ ότι λέγεται, τους τον υπέδειξε ο εργολάβος!

Έμεινα με την απορία λοιπόν: Συμμωρία ή συμμορία; Θέμα ορθογραφίας…

Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στο να κάνω ένα μικρό κλιπάκι με το ηχητικό ντοκουμέντο του φίλου Γιάννη επενδυμένο με τα κείμενα της απομαγνητοφώνησης ..  

7 σχόλια:

  1. Ιδιωτης μελετητης... Θα κανει την επιμετρηση, θα τα βρει ολα καλως, οι τυποι θα αθωωθουν, β δικαιοσυνη θα λειτουργησει.
    Φαυλοτητα οχι αστεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος και η κυρία Δασκαλοπούλου είναι και αυτοί ιδιώτες μελετητές. Απλά έχουν και ένα στοιχειώδη αυτοσεβασμό. Γι' αυτό και απ' ότι φαίνεται ως επικίνδυνοι εκπαραθυρώθηκαν.
      Απ' ότι τελικά φαίνεται οι άνθρωποι της Δημαρχίας δεν ήθελαν μελετητές.
      Τώρα και κάτι άσχετο: Αν προσλάβεις ένα κάθαρμα να σου τελειώσει μια βρομοδουλειά πρέπει να το καλοπληρώσεις. Αλλιώς μετατρέπεσαι σε θύμα εσύ ο ίδιος. Είπα, άσχετο.

      Διαγραφή
  2. ο κύριος δασκαλόπουλος δεν είναι τοπογράφος μηχανικός, η κυρία δασκαλοπουλου δεν είναι τοπογράφος μηχανικός, φιλαράκια του δάσκαλου ήταν και αυτοί και πήγαν να συνεχίσουν να βγάζουν φωτοτυπίες.

    καληνύχτα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν ενοχλήθηκε όταν τους έδινε την προφορική εντολή και τους άφησε να δουλέψουν. Τουναντίον μάλιστα κάποιοι το θεώρησαν ευλογία γι' αυτούς. Οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χωρίς να αμειφθούν είναι ευάλωτοι σε κάθε εκβιασμό.
      Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν η έλλειψη πτυχίου. Ήταν η ύπαρξη αξιοπρέπειας.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις

    1. Πονάει η αλήθεια ε;
      έλα μωρε, πτυχίο δεν είχαν , αρα δεν ήταν μελετητές ουτε καν μηχανικοί τα φιλαράκια του δάσκαλου και αντί να ζητήσεις συγνώμη εσύ νικολάκη για τις ασυνάρτητες συκοφαντίες που γράφεις πετάς κάτι για κακοήθειες και πάμε παρακάτω.

      στο ξαναλέω: καλυνύχτα σου / συνέχισε τον ύπνο σου


      Αυτά είχε στείλει ανώνυμος σχλιαστής. Όχι και τόσο ανώνυμος δηλαδή. Πιθανόν και υπόδικος.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!