Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντηση του Φιλοζωικού στο έρθρο του Γ. Καρατσιώλη



Αλγεινή εντύπωση και θλίψη μας προξένησε η αήθης παραπληροφόρηση στο άρθρο του κ. Ιωάννη Καρατσιώλη, στο φύλλο της Τετάρτης 13.2.2013, της έγκριτης εφημερίδας σας.

Ανεξάρτητα από τις θέσεις, τις προθέσεις, τις τοποθετήσεις και την ελευθερία της έκφρασης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του καθενός, δεν υπάρχει πλέον πολίτης -ούτε ένας πολίτης άκριτος- που νομιμοποιείται να αρθρογραφεί, να υπερθεματίζει και να επιχειρηματολογεί με απροκάλυπτα μοναδικό σκοπό του, να εξωθήσει τους συνδημότες του να παραβούν τους ισχύοντες νόμους της πολιτείας.
Ο Κύριος Καρατσιώλης με τα γραφόμενά του, κάνει κάτι παραπάνω: επιχειρεί να προτρέψει τους αναγνώστες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Στην σκληρή συγκυρία που βιώνουμε, φωνές μίσους, μισαλλοδοξίες και πρακτικές εναντίον της ζωής σ΄ όλες τις εκφάνσεις της, αλλά κι εναντίον όσων αγαπούν τη ζωή και αγωνίζονται υπέρ της, το μόνο που κατορθώνουν είναι να φέρουν μια επιπλέον απόγνωση, στους συμπολίτες μας που προσπαθούν ν΄ ανακάμψουν οικονομικά και ηθικά, κάνοντας τραγικότερη την ήδη τραγικότατη επιλογή των απονενοημένων διαβημάτων και των αυτοχειριών.
Ό,τι επιφύλαξε ο άνθρωπος για τα ζώα, με μια δραματική συνέπεια αργά ή γρήγορα το συνάντησε στο διάβα του. Στην τόση βία που βιώνουμε καθημερινά, έστω και ως παθητικοί παρατηρητές των δελτίων ειδήσεων, στις εκπομπές και στο διαδίκτυο, αν αποβαίνει όλο και πιο δύσκολο και κοπιώδες να εμπιστευτούμε, να συμπαθήσουμε και να συμπαρασταθούμε όπως θα θέλαμε, στους συνανθρώπους μας, ας δοκιμάσει ο καθένας από μας και με τα ζώα που είναι πιο εύκολο, καθώς καμιά φορά αρκεί ένας φιλικός τόνος στη φωνή, ένα χάδι, ένα ξεροκόμματο. Λίγα ψίχουλα αγάπης στα πουλιά, ένα ποτήρι νερό στα ξεχασμένα φυτά στο μπαλκόνι μας.
Αν είναι να επαναπροσδιορίζουμε τη αξία ζωής, καθημερινά και να την προάγουμε, αξίζει η προσπάθεια.
Φιλοζωικός όμιλος Ν Ημθαθίας 
Αιμιλια Καλπάκη

3 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ειδικός...
    Επειδή όμως τα κρούσματα είναι πολλά και επειδή στη θέση της δασκάλας που δαγκώθηκε προχθές θα μπορούσε να ήταν μικρός μαθητής, άρα ανυπολόγιστες οι συνέπειες, σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλό αυτό το καιρό και προσωρινά, να επιλεγούν μερικά σημεία της πόλης και να αφεθεί σ' αυτά τροφή τύπου κροκέτας από τον Δήμο, εθελοντές ή φιλοζωικές οργανώσεις.

    Τουλάχιστον έτσι ίσως καταλαγιάσει η επιθετικότητα των ζώων αφού θα έχει καταπολεμηθεί η πείνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η πείνα που τα κάνει επιθετικά;
      Η επιθετικότητα των ζώων έχει απλή και νομιμότατη απάντηση: Ευθανασία. Ο Νόμος είναι ανηρτημένος

      Διαγραφή
    2. Μερικές φορές λέω βιαστικά πράγματα. Μετά από σκέψη ανακαλύπτω ότι έχω κάνει λάθος. Αυτό έγινε και στην προκείμενη περίπτωση o Νόμος αναφέρει ότι οι Δήμοι οφείλουν να εγκαθιδρύσουν σημεία στο οποία θα δίδεται τροφή στα αδέσποτα. Εξ άλλου δεν απαιτεί και ιδιαίτερη λογική.
      Συγνώμη...

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!