Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το παράνομο parking




Μπορεί η απάντηση του δασαρχείου να ήταν ένα αναιμικό και διφορούμενο κείμενο δεν έπαυε όμως να σου δίνει λαβές. Έτσι πιάστηκα και έστειλα μια αίτηση στην Δημοτική Αστυνομία η οποία μεταξύ των άλλων έλεγε και:

Αιτείται τήρηση της Νομιμότητας στο επίπεδο κάτω από τον Χώρο του Τουριστικού περιπτέρου Εληά που χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης..
Στην συνημμένη απάντηση του Δασαρχείου Βεροίας σε σχέση και με τον επίδικο χώρο, αναφέρεται «… Η χρήση του ανωτέρω χώρου σαν υπαίθριου χώρου στάθμευσης, σύμφωνα με προφορικές εξηγήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αριστ. Λαζαρίδη είναι προσωρινή. Παρόλα αυτά, η Υπηρεσία μας ζήτησε από τον Δήμο Βεροίας την διακοπή της τοιαύτης χρήσης
Γίνεται σαφές ότι η στάθμευση στον χώρο αυτό είναι παράνομη. Καταγγέλλω το γεγονός και ζητώ να εφαρμόσετε τον Νόμο.
Για να δούμε…

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Νίκο,
    ο νόμος δεν εφαρμόζεται για τόσα και τόσα, που μάλιστα στοιχίζουν δισεκατομμύρια στους έχοντες έννομο συμφέρον (εμάς τους πολίτες δλδ).
    Βλέπε ένα κάρο λίστες που τις σέρνουν από δω και από κει για χρόνια, αντί να εφαρμόσουν τα νόμιμα. Θα ιδρώσει κανένας για το parking?
    Όσο για την Δημοτική μας αρχή (για να έρθουμε και στα δικά μας) ο νόμος είναι απλά ένα εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Γίναν τα νόμιμα σε κανένα έργο? Σέλι, Γέφυρα Κούσιου, Αναπλάσεις, Κολυμβητήριο?? Και οι καλοί μας οι επίορκοι (που υποτίθεται θα απολυθούν) φιγουράρουν Δειυθυντές.

    Ευτυχώς πάντως, που υπάρχουν και μερικές μύγες που κεντρίζουν, και ίσως κάποτε αυτό το έρμο το βόδι που λέγεται δημόσιο ξυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς πράτεις...
    Σε βλέπουμε και πέρνουμε θάρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλά, και αν έχεις το κουράγιο συνέχισε να το κάνεις.
    Για το "μάταια"....η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίστοιχα όμως δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί παντού ο νόμος όπως στο πάρκο της οδού Ελευθερίας που έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης? Επίσης, ακόμη και αν σταματήσουν οι αναπλάσεις, δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλη την οδό Ανοίξεως ακολουθώντας την παλιά σήμανση η οποία απαγορεύει την στάση και στάθμευση σχεδόν σε ολόκληρη την οδό? Ομοίως δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλα τα παρακείμενα στενά που απαγορεύει την στάση και στάθμευση κατά τους μονούς ή ζυγούς μήνες? Αν γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ σε κάθε οδό γιατί θα γίνει της Κερατέας στην πόλη μας... Κάνω κάπου λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε η ερώτηση.
      Τώρα η Απάντηση
      Η τήρηση του Νόμου είναι προϋπόθεση για την ευημερία των κοινωνιών. Αντίστοιχα η μη τήρηση του Νόμου αποτελεί προϋπόθεση για την φθορά του ίδιου του Νόμου αλλά και της διαδικασίας με την οποία αυτός συντάσσεται.
      Δηλαδή αν θεσμοθετείς ζαρντι9νίρες, και το θέτω επειδή είναι πρόχειρο αυτές τις ημέρες, με προοπτική ότι αυτές θα μετατραπούν σε παρκινγκ διότι κανείς δεν πρόκειται να κόψει κλίσεις σ’ αυτόν που τις παραβίασε τότε ο ίδιος ο σχεδιαστής των ζαρντιερών θα λάβει αυτήν την πραγματικότητα σαν δεδομένο του σχεδιασμού του. Με την σειρά του αυτό που θα προκύψει θα είναι ακόμη χειρότερο. Επειδή θα υπακούει σε ανεξέλεγκτους παράγοντες σχεδιασμού, όπως η μη τήρηση των Νόμων, θα ωθήσει σε σχεδιασμό μεγαλύτερων ζαρντινιερών και περισσότερα σταθμευμένα πάνω τους άρα μεγαλύτερη ανομία. Φαντάσου το αυτό στην αυθαίρετη δόμηση, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την διαφάνεια στην διοίκηση και οπουδήποτε αλλού.
      Μα θα μου πεις τώρα έχουμε αυτήν την κατάσταση. Τι κάνουμε; Όλοι παρκάρουν παντού γιατί έτσι συνήθισαν. (Όπου παρκάρουν βάλε όποια κοινωνική δραστηριότητα σου φαίνεται βολική). Απλά ότι κάνεις σε μια παραλία γεμάτη σκουπίδια πριν να επιβάλεις αυστηρούς κανόνες καθαριότητας. Την καθαρίζεις. Στην προκειμένη περίπτωση θέτεις τους πρώτους όρους. Πού; Μα στις οριακές καταστάσεις παρανομίας Το παρκάρισμα τις διαβάσεις, στα πεζοδρόμια με παραχώρηση χώρου λιγότερου από ένα καροτσάκι αναπήρου και στις θέσεις των αναπήρων. Αυτούς δεν τους γράφεις. Τους παίρνεις τις πινακίδες και τους καλείς σε ακρόαση. Η συγκεκριμένη αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης είναι κοινωνικά αποδεκτή. Μετά από αυτήν την συνειδητοποίηση προχωράς στα υπόλοιπα. Βήμα βήμα και αποφασιστικά. Κάθε βήμα θα προκαλεί αντιδράσεις. Ή θα αδειάζει τοπικά η αγορά ή θα δημιουργούνται ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης. Θα βοηθάς προς την κατεύθυνση αυτή. Μόνο θα βοηθάς δεν θα δίνεις λύσεις. Οι πολίτες είναι ικανότατοι στο να βρίσκουν λύσεις. Αρκεί να τους φέρεις αντιμέτωπους με το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  5. Για τον Ανώνυμο του πρώτου σχολίου, ως νομικός, θα πρέπει να του υπενθυμίσω ότι επίορκος γίνεσαι όταν καταδικάζεσαι τελεσίδικα από δικαστήριο...Κατά τα λοιπά να προσέχει να μη δαγκώσει τη γλώσσα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπεις, αυτή είναι και η αξία του ανώνυμου διαδικτύου. Δεν χρειάζεται να δαγκώσεις την γλώσσα σου.
      Έχει τις παρενέργειές του αλλά παρέχει και ωφελήματα.

      Διαγραφή
  6. Μιας και μιλάμε για νόμους ένα σωστό άρθρο αλλά και μια ωραία απάντηση απο τον πρώτο στη σειρά αναγνώστη.
    http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_2073.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκειμένου να δώσω το πνεύμα του κειμένου που επικαλείσαι μεταφέρω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του αρθρογράφου:


      "Είναι ηλίθιος όποιος περιμένει από τον απλό πολίτη να μην κλέβει την εφορία ή να χτίζει μέσα στο δάσος από μόνος του! Σίγουρα η Παιδεία, η προσωπική συγκρότηση, το αξιακό σύστημα παίζουν το ρόλο τους σε καθέναν από εμάς. Αλλά όταν πρόκειται για κοινωνικές διεργασίες, που διαμορφώνονται μέσα από τις προσωπικές συμπεριφορές ανά τις δεκαετίες τα πράγματα αλλάζουν. Τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό, στο πεδίο αυτό, από ένα πρόστιμο, μία σειρά κυρώσεων και γενικά αυτό που ο καθένας μας απλά λέει "να το πληρώσεις, να πονέσεις επειδή παρανόμησες"..."

      Μετά από αυτό αναρρωτιέμαι πως κολλάνε αυτά με το πνεύμα του πρώτου σχολιαστή;

      Διαγραφή
    2. Πρόβλεψη... Σε όλα τα σημεία που τώρα οι ιθαγενείς παρκάρουν και η δημοτική αστυνομία τους γράφει, θα μπουν αυτά τα αντιαισθητικά πορτοκαλί κωλονάκια.
      Όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές, τόσο θα αραιώσει η συχνότητα γραψίματος.
      Πάρκινγκ κάτω (πολύ κάτω) από την εληά, δεν βλέπω να γίνεται. Γείτονες υπομονη, μια και το 2015, θα ξηλωθούν πάλι όλα για να μπει το φυσικό αέριο και τότε, με την νέα δημοτική αρχή, θα επανελθουν τα πράματα σε μια από τις πρότερες καταστάσεις.
      Κουτσομπολιό: Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση στις υπηρεσίες του δήμου, ότι οι ιθαγενείς κάτοικοι των περιοχών της ανάπλασης, δεν ενδιαφέρονται για το έργο, ούτε για το που θα παρκάρουν αργότερα τα αυτοκίνητά τους. Επίσης, θεωρούν, ότι οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης, που θα δουν ανάπλαση με το καλό, όταν ξαναερθει ένα σχέδιο Μάρσαλ (με την δραχμούλα) ούτε αυτοί νοιάζονται για ποιότητα ζωής και άλλα τετριμένα. Δεν πειράζει...
      Παρατήρηση: Η ανάπλαση προχωράει πλέον, με αντίθετη φορά, από την Εληά προς την οδό Πιερίων, με ταχείς ρυθμούς και διπλοβάρδιες. Προφανώς για να μην ψάχνουν για πάρκινγκ όλο και περισσότεροι κάτοικοι αλλά και επειδή ισως περιμένουν κάτι και μείνει το έργο ξεκρέμαστο;
      (Νίκο είσαι η ψυχοθεραπεία μου)

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχήν τα "κωλονάκια" παραπέμπουν σε πιό Φροϋδική Ψυχοθεραπεία. Μακριά... κι όπου αλλού θέλει...
      Αν το κουτσομπολιό (όπως ρεπορτάζ) λέει ότι θεωρούν πως οι ιθαγενείς δεν νοιάζονται, τότε μάλλον θα ξέρουν ότι νοιάζονται οι φιλοξενούμενοι, όπως για παράδειγμα οι επισκέπτες που ήρθαν για την τελετή βράβευσης μαθητών από την Eurobank και έφυγαν με κλισούλες στα χέρια.
      Κατά τα άλλα μ΄ αρέσει ο τρόπος που κάνεις μυθοπλασίες. Και συνεχίζω: Φαντάζεσαι να πάνε να κάνουν την οδό Φρύνης (Προμηθέας) 1,5 μέτρα (διότι τηρουμένων των αναλογιών αυτό προκύπτει) ή τον δρόμο μπροστά από το στέκι των "μπαρουτιών" παρτέρι δενδροστοιχίας; Αν το φαντάζεσαι δώσε εικόνα.
      Έχω μια βδομάδα να "επιθεωρήσω" την περιοχή προς Πιερίων. Έφτασαν στο βενζινάδικο του Γαλάνη;

      Διαγραφή
  7. Κωλονάκια-τα πιάνεις τα υπονοούμενα... ;-) Οι φιλοξενούμενοι δεν ψηφίζουν οπώς επίσης, αν τους γράφει η δημοτική αστυνομία, δεν πληρώνουν κιόλας.
    Στο βενζινάδικο δεν φτάσαν, εργάζονται μετα μανίας στο ύψος του γηπέδου μπάσκετ.
    Την Εληά παλι την σπάσαν. Η τρίτη φορά είναι αν δεν κάνω λάθος. Κάτι δεν τους βγήκε στην κατοπινή μελέτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις ούτε ένα από τα τζαναβάρια της αντιπολίτευσης δεν σκέφτηκε να ρωτήσει ποιός θα πληρώσει και πόσο τα σπασμένα της Εληάς. Ούτε μείζων ούτε ελάσσων ούτε η Ελασσόνα ούτε τα Γιάννενα.
      Πόσο φοβούνται τον Μπόμπολα, μα πόσο!

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!