Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κλιματισμός Δημαρχείου μελέτη 200000,00 ευρώ


Χθες ο Γιαννάκης είχε ρέντα. Τους ξεμπρόστιασε και για την Βεροιώτικη εκδοχή κλιματισμού.
Σ΄ ένα προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκα στα παλιρροϊκά κύματα της  διοίκησης  των Δημοτικών πραγμάτων από προηγούμενους Δημάρχους,  που καταφθάνουν στην παραλία της Βέροιας , -μοιάζει με θάλασσα ο κάμπος τα βράδια-
 κι έτσι δικαιολογώ την μεταφορά για τα πεπραγμένα και έργα των δημάρχων που έχουν μεγάλη διάρκεια, πάνω από τέσσερα και οκτώ χρόνια, καθώς είναι γενικά παραδεκτό ότι τα έργα αυτά  ωριμάζουν από τον ένα στον άλλο κι εύκολα παρομοιάζονται  με σκυτάλη που περνάει από το χέρι του προηγούμενου και πάει στο χέρι του επόμενου
Ο κλιματισμός του Δημαρχείου ολοκληρώθηκε  κοντά στο 2000,  λίγο καιρό πριν παραδοθεί. Είχε γίνει διαγωνισμός με δύο προσφορές, και ανατέθηκε στον μειοδότη του οποίου η έκπτωση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, θεωρήθηκε εξαιρετικά εντυπωσιακή  καθώς είχε ιδιαίτερα μεγάλη απόκλιση από την άλλη.   Πώς είχε κατορθώσει να παρουσιάσει τόσο μεγάλη έκπτωση ο μειοδότης; Σας θυμίζει την γέφυρα των στεναγμών; Σε κάποιους δεν μπορεί να μην την έρθει στο μυαλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες 12 χρόνων, τις οποίες επιβεβαιώνουν μηχανικοί της εποχής εκείνης που δραστηριοποιήθηκαν μάλιστα επαγγελματικά και πολιτικά στην ανακαίνιση του Δημαρχείου, τοποθετήθηκε ένα μοντέλο Hitachi του 81, του κουτιού μεν, αλλά κατασκευής σχεδόν 20 χρόνων πριν.

Σε πέντε χρόνια άρχισαν τα προβλήματα που κορυφώθηκαν σε 10 , η κατασκευαστική εταιρεία  δεν είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ανταλλακτικά για 30 χρόνια, και κανείς δεν ήταν δυνατό να αναλάβει πλέον την ευθύνη.

Έτσι για να μαθαίνουμε την τοπική ιστορία έστω κι αν, όταν δακτυλογραφηθούν τα πρακτικά θα περάσει καιρός και δύσκολα θα θυμάται να τα ζητήσει κανείς.

Λίγα χρόνια πριν, τα μηχανήματα του κλιματισμού βγήκαν έξω να πάρουν αέρα και απετέλεσαν τον πολύ καλαίσθητα χρωματισμένα πλυσταριό - παλιάς εποχής πίσω απ΄ το Δημαρχείο. Ατελέσφορο μέτρο κι αυτό και ιδού η παρενέργεια. Συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου στο Ξηρολίβαδο και στα Ριζώματα για λίγη δροσιά.

Τώρα ζητείται η έγκριση 200.000,00 ευρώ, για καινούργιο κλιματισμό. Ρώτησα τρεις  γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους  κλιματισμούς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά για να μου απαντήσουν επειδή δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το ενδιαφέρον μου για ένα κτίριο 1500 τετραγωνικών, ομολόγησα ότι ο πρόκειται για τον κλιματισμό του Δημαρχείου και μ΄ ένα στόμα οι άνθρωπο, -λυπάμαι που το λέω-, είπαν οι δύο  Αυτολεξεί: ”Τι είναι αυτοί ρε…», κι ο τρίτος αναφώνησε δεν είναι δυνατόν.  Προφανώς τους φάνηκε ιδιαίτερα υπερβολικό το ποσό.  

Υπήρξε και συνέχεια.

Περιγράφεται με πολύ πειεκτικά από το σχόλιο/απάντηση της κυρίας Χαράς Αξουρίστου.

η φαση ειναι τι σου απαντησε ο εισηγητης και απορω που δεν το σχολιασες:

ε, ενταξει ειναι 200.000, μετα μπορει το ποσο να γινει εκατο...βλεπουμε.
μα, τι ειναι το ποσο;
το μπαλονι των τζαμπο να ξεφουσκωνει ξαφνικα στο μισο;
Και θα συμπλήρωνα:
Όχι κυρια μου, είναι Veroian way of making budgets.
Ντρέπομαι μέχρι και στα Ελληνικά να το πω. 

 

1 σχόλιο:

  1. Ήταν άραγε τόσο δύσκολο για δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να ρωτήσουν το στοιχειώδες; Αν δηλαδή υπάρχει μελέτη με βάση την οποία έγινε προυπολογισμός ή αντε και λίγο πιό δύσκολα, ποιός έκανε την μελέτη και πιά ήταν η διαδικασία ανάθεσής της;
    Μήπως εν τέλει δεν είναι θέμα παρουσίας ή έλλειψης κοινού νού αλλά στοιχειώδους προσωπικής ηθικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!