Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε η κ. Δήμαρχος στον κ. Ακριβόπουλο.



Ας ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Κατ΄αρχήν την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 συζητήθηκε πρόταση 25 πολιτών να μη κατασχεθεί το σπίτι πρώην Δημάρχου Καποδιστριακού Δήμου  στον οποίο είχαν διαπιστωθεί διαχειριστικές «ιδιορρυθμίες» και η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι πρέπει να του ζητηθούν πίσω κάποια χρήματα. Καλώς ή κακώς εδώ τουλάχιστον είναι αδιάφορο.
Ας δούμε λοιπόν λέει το άρθρο 215 «Αναφορές και προτάσεις» του Κώδικα Δήμων. «Οι δημότες και οι κάτοικοι μπορούν επίσης να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου του τοπικού ή δημοτικού διαμερίσματος.» Αρμοδιότητος του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου λοιπόν. Η διαδικασία, η οποία φυσικά ήταν άχρηστη διότι το θέμα απαιτούσε απλή γνωμοδότηση από τους Νομικούς του Δήμου, απέδειξε ότι αυτό δεν ήταν διόλου αρμοδιότητος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν καθαρά υπηρεσιακό θέμα. Αν ο υπάλληλος δεν έκανε την κατάσχεση θα ελεγχόταν. (Πιθανώς και να κατέληγε φυλακή δηλαδή). Γιατί έγινε όλη αυτή η σκηνοθεσία; Μακάρι να ήξερα. Γιατί συμμετείχε στην συγκεκριμένη φάρσα και η αντιπολίτευση; Μακάρι και πάλι.
Ας δούμε το πρώτο ισχυρισμό. «προτείνετε να σταματήσει προσωρινά το έργο… και να ξεκινήσει ο Δήμος… μια σειρά ορθολογικών ενεργειών». Φυσικά θα συμπλήρωνα αφού έγινε πιο μπροστά μια ενδελεχής τεκμηρίωση ότι πρόκειται για μια πορεία χωρίς πυξίδα (μελέτη δηλαδή) με μόνο κερδισμένο από την διαδικασία τον εργολάβο. Αυτό το διέγραψε η επιστολογράφος. 

Για να συνεχίσει.
«Και ορθολογικά και νόμιμα ενεργούμε και άστοχα και ατυχέστατα μας εγκαλείτε». Η επιστολή αποδείκνυε το αντίθετο. Αναρωτιέται πια κανείς αν την διάβασε. 

«Με παρόμοιο αίτημα, άλλης ομάδας πολιτών επί του ιδίου έργου στις 25 10 12 το συμβούλιο συζήτησε επί 2 ώρες και 45 λεπτά και με την 603/2012 απόφασή του δεν αποδέχθηκε το αίτημα τροποποίησης του «σχεδίου…». Μάλλον αστειεύεται. Το σχέδιο τροποποιήθηκε ήδη μια φορά. Οι εκτεταμένες κατεδαφίσεις της περιοχής των Αγίων Αναργύρων το αποδεικνύουν. Τροποποιήσεις θα γίνουν κι άλλες στα σίγουρα. Απλά τις κρατάνε σαν ατού. Θα αποτελέσουν τα προεκλογικά ρουσφέτια των επόμενων εκλογών. Μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση θα τους τα στερούσε.

«Δεν μπορεί σε κάθε δημοτικό Συμβούλιο και από κάθε γειτονιά ο Δήμος να δέχεται και να εισάγει ως τακτικό το ίδιο θέμα με διαφορετικές κάθε φορά προσεγγίσεις  από τις ομάδες πολιτών.» Για δες, αυτό που όφειλε να κάνει εξ αρχής, δηλαδή να ξεκινήσει σαν ευρεία συζήτηση και συναίνεση, το θεωρεί σήμερα ενόχληση. Για να καταλήξει:

«Μοιάζει ορισμένοι πολίτες σε λάθος χρόνο, όψιμο να προσπαθούν να ανασχεδιάσουν τις αναπλάσεις κομμένες και ραμμένες στις προσωπικές τους ανάγκες…». Μα κυρία μου όταν εσύ «σχεδιάζεις» απουσία των πολιτών τότε αυτοί έστω και εκ των υστέρων θα ζητήσουν να ακουστεί η γνώμη τους.
Τέλος πάντων. Η ημερήσια διάταξη δεν είναι αρμοδιότητά της. Ο κ. Ακριβόπουλος δεν είναι ο μόνος υπογράφων ούτε εκπρόσωπός κανενός. Υπάρχουν Νόμοι και κανονισμοί και η τήρησή τους κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και αντικείμενο της δικαιοσύνης.   

2 σχόλια:

  1. Τι να λέμε τώρα...
    Προσπαθω από χθες να βρω κάτι να σχολιάσω αλλά δεν βρίσκω.
    Οι τύποι βιάζονται τόσο πολύ να δείξουν έργο που δεν κάνουν ούτε καν μια εσοχή στο στηθαίο ώστε να παρκάρει ο κάδος σκουπιδιών. Εκτό αν δεν το προβλέπει η μελέτη και η μελέτη δεν αλλάζει, οπότε παρκαρουν τους κάδους πάνω στη στροφή, ώστε να μην έχουν ορατοτητα οι οδηγοί.
    Το δε πάρκο της Εληάς, το έσπασαν για τρίτη φορά και σήμερα ξαναρίχουν μπετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσένα ποιός σε είπε ότι κάνουν έργο.
      Μασάνε πεζοδρόμια και φτύνουνε πλακάκια οι άνθρωποι.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!