Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αγγέλογλου έφα


Εδώ και καιρό, καίγονται οι παραποτάμιες και οι δίπλα στα κανάλια καλαμιές. Τις καίνε οι κτηνοτρόφοι για να εξασφαλίσουν τα φθινοπωρινά βοσκοτόπια τους, ενδεχομένως. Απ΄ τα μπαλκόνια της ανω πόλης είναι ορατοί ουρανομήκεις καπνοί ανεβαίνουν και χάνονται στον ορίζοντα και στον ουρανό.

Αργότερα, οι ροδακινοπαραγωγοί κι οι καλλιεργητές οπωροφόρων, θα καίνε και θα καταστρέφουν τα κλαδιά από τα ετήσια κλαδέματα και οι υλοτόμοι θα εγκαταλείπουν τα μικρής διατομής κλαδιά της υλοτομίας.
Οι φωτιές που καίνε τις καλαμιές κι αυτοί που τις ανάβουν ούτως ή άλλως είναι παράνομες - θεωρούνται εμπρησμοί κι εκτός αυτού δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα με τις ζημιές που προκαλούν στις φάρμες, κι επιβαρύνουν άσκοπα την ατμόσφαιρα με CO2, αλλά και προκαλούν αναπνευστική δυσφορία. Τα κλαδιά όμως είναι υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη.
Μαζί με το χαρτί, χαρτόνι και καύσιμα υλικά των απορριμμάτων, θα μπορούσε να εξασφαλίσει καύσιμη ύλη εν είδει, πέλετ για πολλούς συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της δυσχερούς οικονομικής δυσπραγίας. Υπάρχουν δεκάδες κι εκατοντάδες πελετομηχανές, από ατομικές στο μέγεθος ενός φωτοτυπικού ώς μεγάλης απόδοσης με εκατοντάδες και χιλιάδες τόνους παραγωγή .
Θα μπορούσε -και προλαβαίνει να το υλοποιήσει ο δήμος αυτό και θα ήταν ευχής έργο κι όχι λόγια ευχής, λογίων αντιδημάρχων...

 Υπάρχουν πελετομηχανές που δουλεύουν με το παρτικοφ των τρακτεριών. Στο φυτοκομείο του Δήμου υπάρχει μια μηχανή καταστροφέας κλαδιών που τα φθάνει μέχρι πριονίδι. Θα μπορούσαν συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τα ανακυκλωσιμα των απορριμάτων για κάυσιμο ύλη.
Πρόσφατα κλαδεύτηκαν τα λιγούστρα της ανοίξεως και της οδού βενιζέλου. Μάλιστα ένα δένδρο μπροστα στην εκκλησία του αγίου Ιωάννη, έσπασε με την όπισθεν ενός φορτηγού. Τα κλαδιά απ΄ ό,τι ρώτησα πετιούνται σε μια κοινοτική έκταση όπως έχουν εδώ και χρόνια και σαπίζουν εκεί...
και τα πιο μικρά επιβαρύνουν το δημόσιο χρήμα με την μεταφορά τους στην Κοζάνη.
Αλήθεια κύριοι της Δημοτικής αρχής. ΑΝΚΎΚΛΩΣΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ Μας ή εμπαίζουμε τους δημότες και ειδικότερα τους νέους; Δεν θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί το χαρτί τα ξύλα των οικοδομών που πετιούνται, και ό,τι ανακυκλώσιμο. Δεν έχω πολλές ελπίδες
Σε ένα Δήμο, ο οποίος πετάει ακόμη και το γκαζόν που κόβει απ΄ τα πάρκα στα σκουπίδια, και ξεχυλίζει απ΄ τους κάδους σ΄ ένα δήμο και στον οποίο η δήμαρχος κωφεύει στα ερωτήματα, σ΄ ένα δήμο που ο πρόεδρος του δημοτικού του Συμβουλίου, κατήργησε τις επερωτήσεις, δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά. Παρ΄ όλα αυτά για όσους από εμάς η πολιτική, είναι η εμμονή στο ανέφικτο, γιατί κάθε εφικτό προϋπήρξε ως ανέφικτο, η επιμονή κι η υπομονή να φωνάζει κανείς εις ώτα μη ακουόντων μέχρι να ξεβουλώσουν, με κάνει να επιμένω κι εγώ, έστω μάταια, έστω χωρίς ελπίδα να εισακουστώ.

2 σχόλια:

  1. Ακριβόπουλος Δ. Γιάννης.20 Νοεμβρίου 2012 στις 9:44 π.μ.

    http://www.oilconvert.com/GR/page.php?8

    Επίσης παραγωγή βιοντηζελ για τα οχήματα του Δήμου.
    Να τοποθετηθεί μια συσκευή αποθήκευσης σε εμφανές σημείο που θα εναποθέτουν τα τηγανέλαια ή τα καμμένα λάδια οι πολίτες.
    Όπως έχει το S/M "ΑΒ"!!!
    Τα λάδια από τους παιδικούς σταθμούς.
    Από τα φιλανθρωπικά συσσίτια.
    Καμμένα λάδια μηχανών κ.τ.λ.
    Κάθε περαιτέρω μείωση δαπανών προς όφελος του Δήμου και εν τέλει των δημοτών είναι ευπρόσδεκτη ενώ παράλληλα ακόμα και αν η απόδοση είναι μικρή, ανεβάζει στα μέγιστα την ψυχολογία.
    Δείχνουν τέτοιες ενέργειες ότι κάτι κινείται, κάτι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ιδέα... Πολλά μπορούν να γίνουν και είμαστε αρκετοί πρόθυμοι πολίτες να βοηθήσουμε εθελοντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!