Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τριπόταμος: Οι ερωτήσεις που δεν έκανα



Σήμερα είχε μια διοργάνωση για τον Τριπόταμο. Το ποτάμι που διασχίζει τη Βέροια. Πήγα. Έμεινα 6 λεπτά και έφυγα. Παραήταν γλυκερό το κλίμα για μένα. Τόσους παφλασμούς και τόση ομορφιά δεν την αντέχω. Θαύμασα βέβαια αυτούς που την άντεχαν. Τελικά είμαι πιο μαύρος απ’ όσο πρέπει.


Είχα πάει βέβαια να κάνω τρεις ερωτήσεις.  Επειδή δεν τα κατάφερα στα προφορικά θα τις κάνω γραπτά. 

1η Ερώτηση. Αν χρειαστεί να γίνουν κάποια έργα, που κατά τη γνώμη μου ένα καλό καθάρισμα και μια επιμελής αστυνόμευση αρκούν, αν λέμε, ποιος θα τα κάνει; Η ερώτηση θα ετίθετο γιατί αν αναλάβει να κάνει έργα ο Δήμος στην κοίτη  θα καταλήγαμε σε ένα ποτάμι αποξεραμένο με μια  κοίτη διαστρωμένη με ισχυρά οπλισμένο μπετό πάχους έως και 50 εκατοστά. Γιατί; Μα διότι έτσι θα μπορέσουν να «απορροφηθούν κονδύλια» και να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στην πόλη. Προς τί ο ισχυρισμός; Το βιογραφικό του Δήμου μας.

2η Ερώτηση. Για την ανάδειξη του ποταμού, με ή χωρίς έργα, θα χρειαστεί μια μελέτη. Ποιος θα την αναθέσει;  Η ερώτηση θα γινόταν διότι γνωρίζουμε πώς γίνονται οι αναθέσεις έργων στην πόλη. Ο Δημοτικός άρχων παίρνει σβάρνα όλες τις διαθέσιμε πολιτιστικές εκδηλώσεις (γάμων, κηδειών, βαπτίσεων και μνημόσυνων συμπεριλαμβανομένων) πίνει εκεί καφέ ή αλκοολούχα (ανάλογα το φύλο του) και ψάχνει για καλό αρχιτέκτονα. Αν του συστήσουν κανέναν τον προσλαμβάνει. Αν είναι και καθηγητής πανεπιστημίου τόσο το καλύτερο. Ονομάζουν την μελέτη ερευνητικό πρόγραμμα και όλα καλά. Το τι θα παραχθεί είναι άλλο θέμα. 

3η Ερώτηση. Αυτήν θα την απηύθυνα στους διοργανωτές και θα τους έλεγα. Καλοί και φιλότιμοι συμπολίτες μου μήπως σπαταλάτε τον χρόνο σας για να γίνεται σκαμνάκι πάνω στο οποίο θα πατήσουν κάποιοι προκειμένου να βάλουν στο χέρι τους το «ζεστό» και πολύ ελκυστικό γι αυτούς χρήμα;

Τώρα που το σκέφτομαι καλά που σηκώθηκα και έφυγα. Θα πήγαιναν χαμένοι και οι παφλασμοί και τα πουλάκια και η ψυχική ηρεμία και η όλη ατμόσφαιρα. Τι με φταίγαν οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!