Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου



Σήμερα δύο πολίτες αφήσαμε μια επιστολή στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Έγραφε λίγο πολύ τα παρακάτω.

Κύριε Πρόεδρε,
Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2012 καταθέσαμε μαζί με άλλου 48 συμπολίτες μας πρόταση απολύτως σύμφωνη με το άρθρο 215 §3 του Νόμου περί Δήμων. 
Το κείμενο που κατατέθηκε  περιέχει εκτίμηση και τεκμηρίωση καταστάσεως και φυσικά εύλογη πρόταση προς συζήτηση. Κατά καμία περίπτωση, σύμφωνα με την άποψή μας τουλάχιστον, δεν αποτελεί ένα κείμενο διαμαρτυρίας και φυσικά δεν ζητούμε (σ’ αντίθεση με την εκτροπή της 05 11 12 ) τίποτε παραπάνω από όσα μας επιτρέπει η ιδιότητα του απλού πολίτη.
Επίσης. στην πιθανή αιτίασή σας ότι κάτι παρόμοιο συζητήθηκε στο προηγούμενο συμβούλιο σας θυμίζουμε ότι ο Νόμος λέει με σαφήνεια ότι: (άρθρο 67 N.3852 §2). Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων. Δηλαδή εδώ δεν πρόκειται για επανυποβολή αιτήματος δηλονότι το προηγούμενο θέμα δεν ήταν ούτε πρόταση (ένα απλό κείμενο διαμαρτυρίας ήταν), κανείς από τους τότε υπογράφοντες δεν υπέγραψε την δική μας πρόταση και τέλος εμείς έχουμε να προτείνουμε διαφορετικά, συγκεκριμένα και  μετρήσιμα πράγματα. 
Εν παρόδω αναφέρεται η κ. Δήμαρχος, σε πλήρη υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της,  και όχι μόνο, απέστειλε επιστολή σε έναν από τους 50 εξ ημών με την οποία αυτή,  επιχειρούσε  να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε το αίτημα να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, επιφυλασσόμενοι να ζητήσουμε,  σε περίπτωση που αυτό δεν ικανοποιηθεί, δικαστική συνδρομή. 
Ο Πρόεδρος ήξερε και συζήτησε με την Δήμαρχο την επιστολή προς τον ΓΑ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει παραπέρα.

Τον κοιτάζουμε όμως και το ξέρει. 


 

5 σχόλια:

  1. Η μελέτη τελικά μπορεί να αλλάξει... Τα κΩλονακια έρχονται...
    http://www.laikoyra.gr/2012/11/13/%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, κοίταξε, βγάζουν ένα προυπολογισμό, αλλά μπορεί να βγει και λιγότερο ή περισσότερο... Δηλαδή, μη νομίσεις, ότι οι άνθρωποι... Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι κατάλαβα ότι οι άνθρωποι...

      Διαγραφή
    2. Από την άλλη πάλι, αν πεις ότι κάθε παλουκίδιο θα κοστίσει 20€ (λίγο τσιμπημένη αλλά εύλογη τιμή) τότε πάμε για 5000 τεμάχια. Κι αν μπούνε ανά 1,5 μέτρο τότε πάμε για 7500 μέτρα πεζοδρομίων. 'Έχει τόσα η Βέροια. Κατά τα άλλα τι να πω;

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!