Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ας αρχίσουν οι απαντήσεις...



Δεν ήταν που δεν δούλευα. Δεν ήταν που έκανα αλόγιστε σπατάλες και έπαιρνα δάνεια. (Φυσικά και δεν έπαιρνα). Ήταν που δεν έλεγχα εγώ και όλοι οι υπόλοιποι μας τους μπαγλαμάδες που μας διοικούσαν.
Που τους άφηνα να πιστεύουν ότι το μέλλον μου και της οικογένειας μου ήταν απλά ιδιοκτησία τους. Το πράγμα όμως έχει τελειώσει. Σήμερα είμαι υποψιασμένος. Παρόλα αυτά  αυτοί τολμούν να κάνουν τα ίδια. Τώρα πια αντιδρώ, ρωτώ και καταγγέλλω.
Έτσι σήμερα αποφάσισα να ρωτήσω τον Δήμο της Βέροιας και φυσικά την ηγετική του ομάδα ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα των αστικών μας αναπλάσεων. Έγραψα λοιπόν:

Με την παρούσα μου ζητώ να μάθω ποιος θα επιβαρυνθεί τις καθαιρέσεις των ήδη κατασκευασμένων τμημάτων του έργου των Αστικών Αναπλάσεων στην περιοχή μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Περιπτέρου Εληάς καθώς και την νέα μελέτη που ανασυντάχθηκε ή ανασυντάσσεται.
Ιστορικό
Το έργο  Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου  ξεκίνησε αρχές Ιουνίου στη Βέροια από την περιοχή του πρασίνου μεταξύ περιπτέρου Εληάς και Αγίων Αναργύρων.
Την 12 09 12 το Δασαρχείο διέκοψε το έργο και ταυτόχρονα απεκάλυψε ότι το έργο δεν είχε καν μελέτη. Όχι απλή έγκριση δηλαδή αλλά μερικά σχέδια/αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος, το οποίο χωρίς κανέναν έλεγχο από την αρμόδια αρχή (την Δασική Υπηρεσία εν προκειμένω) ο Δήμος είχε ονοματοθετήσει ως μελέτη.
Παρ’ όλη την διαταγή διακοπής των έργων ο εργολάβος, στον οποίο ειρήσθω εν παρόδω ανατέθηκε η τροποποίηση της παλιάς μελέτης, πέραν κάθε δεοντολογίας φυσικά, συνέχισε να κατεδαφίζει και να ανακατασκευάζει την περιοχή.
Επίσης την Τρίτη 20 11 12 οι Βεροιώτες έμαθαν από τις εφημερίδες ότι υπάρχει και «Σύμβουλος Αστικών Αναπλάσεων». Για όσους γνωρίζουν, αυτός δεν είναι παρά ένας νέος μελετητής, καθότι ο προηγούμενος που δεν ήταν σύμβουλος αλλά «ερευνητής» τα θαλάσσωσε. 
Το αίτημα
Μετά την παραπάνω διαπίστωση η οποία έχει αποτυπωθεί και τεκμηριωθεί φωτογραφικά, προκύπτει ένα σαφή ερωτήματα:
Ποιος θα πληρώσει για τις αναμφίβολες ζημιές;
Ποιος θα χρεωθεί, δηλαδή, τις επιπλέον εργασίες που έγιναν από τον εργολάβο; 
Σε τι ύψος ανέρχονται οι ζημιές αυτές;
Ποιος θα πληρώσει τον νέο μελετητή;
Ποιος ευθύνεται για μια κακή έως ανύπαρκτη μελέτη και ποιόν θα επιβαρύνει το λάθος αυτό;

Δεν ξέρω τι θα απαντήσουν σ’ εμένα ούτε τι θα απαντήσουν στη Διαχειριστική Αρχή ή την Επίτροπο του Ελεγκτικού συνεδρίου.
Η ερώτηση που με βασανίζει είναι κυρίως αν την ίδια ερώτηση θέσουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου. Γραπτά. Με αίτηση. Ο καθένας για τον εαυτό του.
Φυσικά μπορεί και μάλλον δεν θα το πράξουν. Φυσικά θα κλαίνε την μοίρα τους  όταν μαζεύονται στις καφετέριες ή τις βίζιτες τους στα σπίτια των συγγενών τους. Αλλά τότε δεν θα βρίσκεται κανείς να τους σκουπίσει τα δάκρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!