Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Καλημέρα



Φωτογραφίζοντας αυτό το χάλι μπροστά από το Δημαρχείο της Βέροιας όπου έχω την απέραντη ευτυχία να έχω γεννηθεί και να ζω, σταμάτησε με Δημοτικό αυτοκίνητο ένας παρατρεχάμενος της Δημάρχου ο οποίος με παρότρυνε να βγάλω φωτογραφίες αλλά να «τα γράψω σωστά».

Του απάντησα πως θα γράφω ότι τα σκουπίδια στην κεντρική πλατεία της πόλης τα πέταξαν η Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι γιατί δεν μπορεί αυτή η σακούλα να είναι εκεί 24 ώρες και να μην την είδε κανένας. Φυσικά με απεκάλεσε προβοκάτορα και μπορεί και να μην είχε άδικο.,

Λεπτομερέστεο πλάνο μας μάρανε

Το βέβαιο είναι πως όλη η οδός Ανοίξεως είναι τίγκα στο σκουπιδομάνι. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα βλέποντας έναν υπερήλικα να το έχει πάρει προσωπικά και να προσπαθεί με όσες δυνάμεις του έμειναν να μαζέψει όσα σκουπίδια μπορούσε. Αισθάνθηκα άσχημα όχι γιατί καταφέραμε να επιλέξουμε τους πιο άχρηστους συνδημότες μας να διαχειρίζονται τα πράγματα της πόλης, αλλά γιατί δεν έπραξα το ίδιο και εγώ.
Το κομβόι της αναμονής. Ποιός θα σουτάρει καμμιά μέρα να δούμε.




Και σα να μην έφταναν όλα αυτά λίγο πιο πάνω να ‘σου και το γνωστό κομβόι της αναμονής έξω από τον Βερόπουλο. Και να φανταστείς πως κάποια περίοδο είχα βαρεθεί να γράφω και να ξαναγράφω στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι το συγκεκριμένο S/M έχει χώρο φορτοεκφόρτωσης από πίσω.


Άντε καλημέρα.

10 σχόλια:

  1. Για τα σκουπίδια δεν υπάρχουν λόγια.
    Θεωρώ όμως ότι το περιστατικό οφείλεται σε ατυχείς συμπτώσεις που όντως τυγχάνει πολλές φορές να συμβούν.
    Δεν νομίζω κάποιος εκ των αρχόντων να ήθελε κάτι τέτοιο.

    Η Μητροπόλεως έχει τεράστιο πρόβλημα και λύση δεν δίνεται.
    Πέραν της δυνατότητας του συγκεκριμμένου S/M να φορτοεκφορτώνει στην πίσοψή του, υπάρχει και ένας απλός κανόνας.
    Ο οποίος προβλέπει σαφέστατα ωράρια για την εξυπηρέτηση της τροφοδοσίας συναφών καταστημάτων.
    Έτσι λοιπόν πρέπει να τηρηθεί αυστηρά η απαγόρευση φορτοεκφορτώσεων πέραν των 7:30.
    Το πρόβλημα θα λήξει άμμεσα.
    Πρέπει λοιπόν το παραπάνω να αρχίσει με αυστηρότητα να εφαρμόζεται για όλα τα S/M της πόλης που επιβαρύνουν παραβατικά την ομαλή κίνηση και ροή των εποχούμενων παράγοντας εκνευρισμό, συμφόρηση, αλλά και κινδύνους ατυχημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σακούλα των σκουπιδιών μπροστά στο Δημαρχείο είναι πράγματι κάτι που μου κάνει και μένα εντύπωση. Αν το θέμα ήταν ξεκομμένο, δηλαδή μια σακούλα ανοιγμένη μπροστά από το δημαρχείο δεν θα to συζητούσα. Εξ άλλου μόλις πήρε ο απέναντι επιχειρηματίας τηλέφωνο φάνηκε κάποιος, έστω και παρατρεχάμενος.
      Το θέμα είναι ότι αυτό συνδυάστηκε με μια Ανοίξεως σκουπιδότοπο κάτι που δεν μπορώ να ανεχθώ. Κι αν θες και επειδή το έχω ξανακάνει, αύριο θα πάρω τα γάντια μου τη σακούλα μου και θα μαζέψω όσα σκουπίδια με ενοχλούν. Είναι και γυμναστική.

      Διαγραφή
    2. Ο εθελοντισμός σου είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση.
      Εφ' όσον υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την διατήρηση της καθαριότητας όλοι οι πολίτες πρέπει έστω και λίγο να βοηθήσουν.
      Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ο Δήμος να διοργάνωνε τέτοιες δράσεις κατά καιρούς με τη συμμετοχή δημοτών, μαθητών κ.τ.λ
      Π.χ όπως γίνονται οι ποδηλατοδρομίες να υπάρξουν μερικές προβεβλημένες ημερίδες αφιερωμένες στην καθαριότητα της πόλης υπό την αιγίδα του.
      Οι δράσεις αυτές συνήθως έχουν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα ως προς το πρόβλημα, αλλά παράλληλα εκπαιδεύουν τους δημότες και τα παιδιά ώστε πριν ρίξουν το χαρτάκι κάτω να σκεφτούν...

      Υ.Γ: Επειδή είσαι και μεγάλος άνθρωπος... για να μην κουραστείς και για να είσαι αποτελεσματικότερος, πάρε ένα μπαττόν του σκί ή τηλεσκοπικό περιπατητικό, τρόχισε τη μύτη του και κάρφωνε τα χαρτάκια χωρίς να σκύβεις:)

      Διαγραφή
    3. δεν το κάνω για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δε γουστάρω τα σκουπίδια απλά. Οι άλλοι δεν τα μαζεύουν γιατί τους αρέσουν τα σκουπίδια. Είναι χρωματιστά και διακοσμούν τους δρόμους.
      Αν ο εθελοντισμός από την άλλη ήταν ελκυστικός, δηλαδή έφερνε ψήφους, όλα τα καρτάλια της Αρχής θα ήταν με την φόρμα και θα μάζευαν σκουπίδια.Όμως δεν είναι. Για την ακρίβεια υπάρχουν προσφορότεροι τρόποι επίτευξης δημοτικότητας.
      Όσο για τους πιτσιρικάδες αλλά και τους υπόλοιπους ναι καλό θα ήταν αλλά θέλει να κουραστείς να εκτεθείς και να διακινυνεύσεις μια πιθανή αποτυχία.
      Όσο για την συμβουλή με το μπατόν που καρφώνει τα σκουπίδια είσαι μεγάλη κουφάλα μωρ' αδερφέ.

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν , μιας και αναφερθήκατε στο θέμα της πολυπαθης πλατείας Δημαρχείου, το πρόβλημα ξεκινάει απο τους νυχτερινούς θαμώνες που έχουν κάνει στέκι την πλατεία. Αν παρατηρήσατε την προηγούμενη εβδομάδα , μπήκαν κάποιες καινουργιες κολώνες φωτισμού καθώς οι παλιές καταστράφηκαν από τους γνώστους άγνωστους της Βέροιας. Και όμως κατάφεραν σε 1-2 βραδιές να χαλάσουν και τις καινούργιες γιατί το πολύ φως χαλάει την επαναστατική τους ατμοσφαιρα. Τα σκουπίδια τους μπορείτε να τα θαυμάσετε το πρωί απλωμένα πάνω στο γκαζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου περνάει προβοκατοράκο από το μυαλό ότι θα ξεθάψεις καμμιά μαυροφορεμένη φιγούρα από μέσα μου σου λέω ότι σήμερα δεν έχω κέφι. Όχι πως δεν έχω μερικές κρυμμένες αλλά σήμερα αν και 4 Αυγούστου δεν έχω ακροδεξιό κέφι.
      Ας έρθουμε λοιπόν στο προκείμενο. Κάμερες αγαπητέ μου, κάμερες. Κάμερες και ιδιωτική ασφάλεια. Σιγά το πράμα.

      Διαγραφή
  3. Κάποια ζώα συνδημότες μας πετούν τις σακούλες του S/M με τα οικιακά τους απορρίματα στα καλάθια σκουπιδιών παρ´ολο που δίπλα είναι οι κάδοι απορριμμάτων. Και το πράττουν κατά συρροή και εξακολούθηση. Αρκετά με αυτό το χάλι πια. Αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες τους αξίζουν, άχρηστοι όπως έχεις αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω δει πριν αρκετά χρόνια μια ανόητη να πετά πλαστική σακούλα αγορών με σκουπίδια σε καλάθι απορριμμάτων να της γίνεται παρατήρηση από παρόδιο μαγαζάτορα και αυτή να απαντά πως ο κάδος είναι μακρυά. Τόσο ζώο...

      Διαγραφή
  4. Χρόνια τώρα έχω παρατηρήσει ότι το DNA του έλληνα δεν δέχεται την παρατήρηση.
    Την απορρίπτει και παράλληλα εξοργίζεται ζητώντας πολλές φορές "τα ρέστα".
    Σαφέστατα όμως δέχεται κάποιες καλές συμπεριφορές που βλέπει γύρω του να συμβαίνουν.
    *Συν τω χρόνω τις αφομειώνει, τις συμμερίζεται και τις εξασκεί!
    Λίγο σπρώξιμο από δω λίγο απο κει συν το αδιαμφισβήτητο φιλότιμο της φυλής και γίνονται πολλά.
    Τράνο και γνωστό σε όλους παράδειγμα η τήρηση της προτεραιόητας των πεζών στις διαβάσεις.
    Ξεκίνησε δειλά από μερικούς οδηγούς και σιγά-σιγά αγκαλιάστηκε από το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών.

    *Εδώ η φράση κλειδί είναι η "συν τω χρόνω".
    Υπομονή λοιπόν, τακτ, ευγένεια και όλα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπεις έχω μια αντίρρηση.
      Αυτός ο αργός ρυθμός συνειδητοποίησης δεν μας αρκεί πλέον.
      Δεν μας αρκεί κατ΄ αρχήν διότι η κατάρρευση σε πολλούς (δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσους) τομείς της δημόσιας ζωής και συνεπαγόμενα συμπεριφοράς έχεi αποκτήσει ήδη ραγδαίους ρυθμούς. Για να αποκοπεί η ταχύτητά της θέλει μυώδη μέτρα.
      Δεν μας αρκεί τέλος γιατί οι ρυθμοί της αλλαγής μας οφείλουν να γίνουν ταχείς για να προλάβουμε εξελίξεις.
      Έτσι γίνεται σαφές ποιός θα αναλάβει την ευθύνη ή έστω την πρωτοβουλία. Από εδώ και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον αδρανή θεσμό, κάτι σαν κοινωνική εφεδρεία, να κινητοποιήσουμε. Έχουμε καταναλώσει κάθε μορφής αποταμιευμένο κοινωνικό κεφάλαιο, αν γίνεται κατανοητή η αποπειρώμενη μεταφορά.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!