Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αγόρευση προ ημεργσίας Διάταξης ΔΣ Βέροιας 27 08 12


Ο Γιάννης Αγγέλογλου είπε προ ημερίσιας διάταξης χθες στο Δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας


Με μεγάλο σκεπτικισμό ξεκινώ την προ ημερησίας παρέμβασή μου, σ΄ αυτό το δημοτικό συμβούλιο, πρώτα απ΄ όλα για τη λειτουργία του, κι ο προβληματισμός μου ξεκινάει από σας κύριε πρόεδρε, γιατί καθώς η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη συμμετοχή και δεδομένου ότι από τους κύριους υπεύθυνους για τη
συμμετοχή, λόγω  αρμοδιότητας, εκτός από τους κατά συρροή αδικαιολογήτως απόντες, είστε κατά το νόμο εσείς, ως πρόεδρος κι απουσιολόγος, οφείλω να σας καταλογίσω  μια σοβαρή παράβαση, η οποία όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι η πλημμελή σας ανταπόκριση στις απουσίες των συναδέλφων σας και στις ενέργειες που οφείλετε να προβείτε, -εκτός αν προέβητε, οπότε είναι ευκαιρία να μας ενημερώσετε σχετικά, καθώς ασφαλώς θα το γνωρίζετε αφού διετελέσατε  μέλος του προηγουμένου, σημαίνον μέλος μάλιστα, αντιδήμαρχος παιδείας, θαρρώ,  οπότε θα θυμάστε ασφαλώς ότι για τον προκάτοχό σας πρόεδρο, τον κύριο Τσαπαρόπουλο , ότι ζητήθηκε η παραίτησή του για λόγους ηθικούς, γιατί δεν επιμελούνταν τα πρώτιστα καθήκοντά του, να εφαρμόσει τον νόμο και τον κανονισμό για τη εξακολουθητική απουσία.  Και μολονότι στον Καποδίστρια που ίσχυε τότε, η παράβασή του προέδρου δεν ήγειρε πειθαρχικές κυρώσεις, αλλά μόνο διοικητικές,  στον Καλλικράτη που ισχύει τώρα, η ίδια ατασθαλία θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή παράβαση καθήκοντος, αφού εγείρει και πειθαρχικές κυρώσεις. Είναι επιπροσθέτως άκομψο  άκομψο μάλιστα, καθώς η εξαγγελθείσα αυστηρότητά σας στις αρχές, να παρουσιάζουν δικαιολογητικά απουσίας οι αρχηγοί των παρατάξεων,  μάλλον μεγαλοστομία μπορεί να θεωρηθεί και δεν είναι καλοί για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου  αυτοί οι κορδακισμοί και οι φοβέρες όταν παραβαίνονται από τον ίδιο, για να καλύψουν έναν προκάτοχό του.
Έχει σοβαρές επιπτώσεις  η  μη συμμετοχή κύριε πρόεδρε, βλέπω την αγωνία της Δημάρχου η οποία κάθε τόσο απεργάζεται τα μύρια όσα, προκειμένου να πετύχει, άλλοτε την απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία  για να συζητήσει τα απονενοημένα και τραβηγμένα απ΄ τα μαλλιά καταιγιστικά έκτακτα και κατεπείγοντά της, κι άλλοτε να αποτρέψει την κοπάνα των συνεργατών της, που στρίβουν για να μη ψηφίσουν συγκεκριμένα θέματα είτε μόλις η υπομονή τους εξαντληθεί είτε μόλις ανεβεί η ζέστη από την ελλειμματικό κλιματισμό του Δημαρχείου.
Βλέπουμε σοβαρότατα θέματα, τα πιο σοβαρά, να ψηφίζονται οριακά, στο μεταίχμιο νόμιμης ψηφοδοσίας και της ανθρώπινης αντοχής για διαβούλευση και εσείς, ν΄ αναγκάζεστε να ανεβάσετε επικίνδυνα  τις στροφές στον προεδρικό σας κινητήρα προκειμένου να περάσετε δεκάδες θέματα με την γνώριμη πια σε όλους χαρακτηριστική παρορμητική σας μέθοδο, με την παρελκυστική μισοικετετική μισοενθαρρυντική  παραινετική σας τακτική, με την ρητορική βιάση της σπασμωδικής ερώτησης «ομόφωνα, ομόφωνα;».
Σχεδόν όλα τα θέματα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Ξερολίβαδου, πέρασαν ασκαρδαμεικτί, και υποθέτω ότι σπάσατε πανελλήνιο ρεκόρ ταχύτητας, στην ξεπέτα τους. Σε χρόνο ελαχιστότατο, αφού πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ομολόγησαν ότι ντρέπονταν να αντικρύσουν τα στελέχη της εταιρείας του Αιολικού Πάρκου, που ενώ για τα πρώτα έξι θέματα χρειάστηκαν έξι ώρες για τα υπόλοιπα τριάντα τόσα, χρειάστηκαν θαρρώ έξη λεπτά. Δεν θα με ανησυχούσε ιδιαίτερα, αν δεν είχε γίνει καθεστώς και αν δεν υπήρχε υποψία ότι μεθοδεύεται και ότι αποτελεί τακτικισμό.
Ο σκεπτικισμός μου όμως είναι μεγαλύτερος για την μη ψήφιση ενός από τα πιο σπουδαία θέματα που εισήχθηκαν τα τελευταία χρόνια από εσκεμμένα απόντες, αλλά και από παρόντες που την κοπάνησαν. Για το Αιολικό Πάρκο ο λόγος, και για το οποίο ζήτησα ονομαστική ψηφοφορία, αν θυμάστε. 
Εν τάχει θα θέσω μερικά ερωτήματα  επιγραμματικά προκειμένου στο μέτρο που με αφορά να συντομευθεί η διαδικασία.
Η δήμαρχος ας μας ενημερώσει για το νέο παρκινγκ, στο οποίο κάποιοι ήδη σκάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό της αναπλάσεως και γιατί όχι και για το ελεύθερο, δίπλα στην Εληά. Υπάρχει οικοδομική άδεια, έχουν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες;
Για τους λαχανόκηπους τι απέγινε το πρότζεκτ.
Ο αντιδήμαρχος κύριος Βοριαζίδης ας μας ενημερώσει για τον ΕΣΔΑ, επιτέλους.
Ο αντιδήμαρχος κύριος Λαζαρίδης ας απολογηθεί άλλη μια φορά για την ολιγωρία του για τα φωτοβολταικά που δεν μπήκαν στις σχολικές στέγες.
Ας μας ενημερώσει ο κύριος Διευθυντής του Δήμου μιας κι κυρία Αρχοντάκη είναι απούσα, αναλυτικά, τι πλήρωσε σε ρεύμα στα 6 τελευταία δίμηνα του 2011-2012 για το κτίριο του Δημαρχείου. Αν τα ενοίκια στα σχολικά κτίρια που νοικιάζει ο Δήμος και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν προσαρμόστηκαν στις τρέχουσες αντικειμενικές αναγκαιότητες και πόσα εισπράξαμε ως Δήμος από τις ανεμογεννήτριες της Καστανιάς.
Και τέλος ας μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα, για το πόσο στοίχισε το πρόγραμμα με τα gps για το στόλο των αυτοκινήτων και των φορτηγών του Δήμου, αν λειτουργεί και για ποια αυτοκίνητα λειτουργεί.

2 σχόλια:

  1. Παρόλο που τον συγκεκριμένο Κύριο δεν το πάω καθόλου και τον θεωρώ εντελώς αντιπαθή, δεν μπορω παρα να επικροτήσω την τοποθέτηση του και τα ερωτήματα που έθεσε κατα την συνεδρίαση του δημ. συμβουλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σε πω τώρα.Αυτός έβαλε στόχο ζωής την πρόκληση αντιπάθειας. Παρ' όλα αυτά εργάζεται, σκέφτεται. ρωτά. Έχει μια παρουσία.Η ζυγαριά του καθενός είναι υποκειμένική.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!