Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Ρε καλώς τα παιδιά (Ενημέρωση)



Σήμερα το πρωί πέρασα και φωτογράφισα την εξέλιξη του έργου στο εργοτάξιο της Γέφυρας Κούσιου. (Πότε θα φάω κανένα χέρι ξύλο δεν ξέρω). Είχαν αρχίσει τα έργα ικριωμάτων. Στερεώθηκαν χαλύβδινοι πρόβολοι στις λεπίδες (απολήξεις των πυλώνων), ξεκίνησε η θεμελίωση του μεσαίου βάθρου και φυσικά έγινε εκτροπή της κοίτης.  Ως εδώ καλά και μπράβο τους.

Όμως παρατήρησα και ένα πρόσθετο μικρό τεχνικό έργο από την μεριά της Αριστοφάνους. Ένα έργο πρόσβασης που αποτελούταν από δύο τοιχία και έναν εγκάρσιο κυματοειδή οχετό.
Έκανα κάποιες σκέψεις.
  1. Ήταν το έργο αυτό στην αρχική εργολαβία; Αν ναι τότε γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα; Ήτνα ένα εύκολο κομμάτι του έργου το οποίο  κάθε εργολάβος θα προσπαθούσε να τελειώσει πρώτο για να βάλει γρήγορα κέρδη στην τσέπη του.
  2. Αν πάλι δεν ήταν στην αρχική εργολαβία πως ανατέθηκε στον εργολάβο; Έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο σαν απ’ ευθείας ανάθεση; Τίποτε από τα δύο δεν θυμάμαι να έγινε.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα τον παρακαλώ να γράψει ένα σχόλιο ή να με πάρει κάποιο τηλέφωνο. Τι βα σας πω έχω βαρεθεί τις αιτήσεις.
Eυχαριστώ
Ενημέρωση
Δεν μου έστειλαν e-mail αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο οχετός είναι για να συνδέει τα δύο οικόπεδα που προκύπτουν και ήταν στα αρχικά σχέδια. 
Το τεχνικό προσπέλασης. Εγκάρσια στο βέθος φαίνεται και ο κυβοτοειδής οχετός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!