Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μια απλή επιστολή διαμαρτυρίας

http://www.laosver.gr/news/comments/42097.html

11 σχόλια:

  1. Μήπως όμως και εμείς σαν πολίτες δεν ξέρουμε τελικά τι θέλουμε? Διαβάζοντας σήμερα ένα άλλο τοπικο ιστολόγιο είδα μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση που ζητάει να χαλαρώσει η αστυνόμευση γιατί είναι πολύ αυστηρή και δεν συνοδεύεται απο σφύριγμα πρώτα. Δηλαδή θα πίνεις άφοβα τον καφέ σου και αν σου σφυρίξουν 2-3 φορές, θα πληρώσεις σαν κύριος το λογαριασμό, θα τους κάνεις και νόημα να περιμένουν και μετά με την άνεση σου θα πάρεις το αυτοκίνητο να φύγεις ή σαν καλός νεοΕλλην θα κάνεις μια γύρα και θα το αφήσεις στο ίδιο σημείο μόλις αποχωρήσει η τροχαία ή η Δημ.Αστυνομία. Τι ωραία, τι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι είναι σαν τον αέρα. Καταλαμβάνουν όσον χώρο και εκμεταλλεύονται όσο χρόνο τους δόσεις. Το θέμα είναι ποιούς περιορισμούς θα συναποφασίσουν (αυτό είναι και το νόημα του Νόμου) και με ποιόν μηχανισμό αυτοί θα εφαρμοσθούν. (αυτό είναι το νόημα της καταστολής).
      Άρα, το θέμα δεν είναι τι θέλουν πέντε δέκα ανόητοι αλλά τι έχει συναποφασισθεί και πως εφαρμόζεται.

      Διαγραφή
  2. Ωραίος τρόπος σκέψης!
    Πλέον δεν κοιτούμε αν εμείς έχουμε κάνει παράβαση...Αλλά διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν "πιάνουν" τους άλλους που κάνουν το ίδιο!!!
    Με την ίδια λογική, η αστυνομία δεν πρέπει να πιάσει κανέναν κλέφτη, αφού σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που κλέβουν και δεν πιάνονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο επιστολογράφος δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση. Δηλαδή δεν είπε εκείνο το άκρως εκνευριστικό και ανώριμο "πιάστε όλους τους άλλους και μετά εμένα". Ισονομία μάλλον ζήτησε ο άνθρωπος. (Άρθρο 4 του Συντάγματος). Ισονομία υπάρχει απέναντι στο Νόμο και όχι στην παρανομία, θα μου πεις.
      Τέλος πάντων, μια άποψη έδωσα.

      Διαγραφή
  3. Δεν λέει αυτό ο τύπος...
    Λέει, ότι στη ζώνη ελεγχόμενης σταθμευσης όπου χάνει λεφτά ο Δήμος, γράφουν αβέρτα, αλλά στη ζώνη Ρ40, κάνουν τα στραβά μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχουμε ξαναπεί.
    Οι νόμιμα παρακαρισμένοι κυνηγιούνται για κάρτες και οι παράνομοι την γλυτώνουν γιατί παρκάρουν πάντα για ένα λεπτό... δημιουργώντας μπάχαλο στην πόλη.
    Καλό είναι όχι μόνο να μην σφυρύζουν αλλά μα παίρνουν και τις πινακίδες οι Δ.Α.
    Το πάρκινγκ στο Δημαρχείο είναι άδειο... αλλά θέλει λεφτά...
    Αν όμως τα λεφτά από τις κλήσεις (μαζί με πινακίδες για να τις πληρώσουν) είναι παραπάνω, θα γεμίσει το πάρκινγκ.

    Επίσης αν και καταγγέλθηκε εδώ μέσα, οι σουπερμαρκετάδες ξεφορτώνουν ότι ώρα τους βολέψει κάνοντας ότι γουστάρουν.
    Αν τηρηθεί το ωράριο μέχρι τις 7:30 να δείτε πόσα προβλήματα θα λυθούν.
    Ακόμα δεν έγινε τίποτα.
    Και μεταξύ μας ούτε πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίδραση των Δημοτικών Αστυνομικών έχει μια λογική. Οι άνθρωποι δεν είναι εκπαιδευμένοι να είναι διώκτες. Έτσι λοιπόν έχουν μάθει, και είναι εύκολο να μάθουν, ότι ο "παρκαδόρος του ενός λεπτού" είναι ο τύπος που θα βγει από το απέναντι μαγαζί, στο οποίο πήγε για καφέ ή για δουλειά και θα αρχίσει τα μπινελίκια. Αυτοί με την σειρά τους ή θα πρέπει να τον πλακώσουν ή να τον μηνύσουν για εξύβριση ή να κάνουν τον μαλάκα. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει τίποτε από τα παραπάνω. Έτσι μοιραία γράφουν αυτούς που δεν έβαλαν κάρτα. Λίγοι θα βάλουν τις φωνές, γιατί λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι αμέσως.
      Υπάρχει λύση σ' αυτό; Ναι. Και σε τι δεν υπάρχει λύση άλλωστε. Πριμ στους Δημ. Αστυνομικούς. Όσο πιο άγρια η πιθανότητα εμπλοκής τόσο πιο μεγάλο το πριμ. Όσο περισσότερες κλίσεις τόσο μεγαλύτερο πριμ.
      Όσον αφορά τώρα στα S/M το θέμα είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαίνεται. Η αδειοδότηση ενός S/M προϋποθέτει ιδιαίτερο χώρο φορτοεκφόρτωσης. Για παράδειγμα ο Βερόπουλος έχει από την οδό Αγγέλων. Ο Αρβανιτίδης της Βενιζέλου από δρόμο από πίσω. Παρ' όλα αυτά και επειδή κανείς δεν τους «ζωγράφισε» όλοι προτιμούν να αράζουν στις κεντρικές αρτηρίες με τα γνωστά αποτελέσματα.
      Το ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε δεν είναι «μεταξύ μας». Το ξέρει όλος ο κόσμος.

      Διαγραφή
    2. Και από ποιούς έχουνε μάθει έτσι αγαπητέ οι Δ.Α?
      Από μένα ή από σένα?
      Ποιοί τους τα έμαθαν αυτά?
      Ποιοί είναι οι προιστάμενοί τους?
      Αν οι παραπάνω είναι ανεπαρκείς να τους αλλάξουν πόστο ή να τους βγάλουν στην εφεδρεία ή να τους απολύσουν ως άνευ αντικειμένου.
      Δεν πληρώνουμε τον κάθε κηφήνα για να έχουμε καθημερινό μπάχαλο.
      Πληρώνουμε για να έχουμε αυτονόητη ποιότητα ζωής.
      Ας προσθέσουν και αυτή την αρμοδιότητα στην ομώνυμη επιτροπή που ασχολείται συνήθως με τους καφετζήδες!
      Στο φινάλε δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν δύο επιτροπες.
      Δηλαδή η παραπάνω και η κυκλοφοριακή.
      Ούτε η μία παράγει έργο ούτε η άλλη.
      Μόνο ώρες... γράφουνε...

      Διαγραφή
    3. Ας τα πάρουμε από την αρχή:
      Η ερώτηση όφειλε να είναι:
      Ποιός τους άφησε ανεκπαίδευτους;
      Ποιός τους άφησε χωρίς οπλισμό: (Το διάταγμα προβλέπει το minimum του οπλισμού όπως χειροπέδες, και νομίζω πτυσσόμενο μαστίγιο και σπρέι πιπεριού)
      Ποίος τους άφησε χωρίς πριμ;
      Εκτός της προφανούς απαντήσεως, υπάρχουν και άλλες παράμετροιπου θα έπρεπενα δούμε για παράδειγμα:
      Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου, που απογαλακτίζει ουσιαστικά την Δημοτική Αστυναμία από τους πολιτικούς της προϊστάμενους (τον εσμό των λεγόμενων αιρετών, α ρε κουφάλα ΠΑΣΟΚ τι ζημιά έκανες), ορίσθηκε και το παραπάνω set "οπλισμού". Αυτοπροστασίας καλύτερα. Τότε ξεσηκώθηκε το συνδικάτο τους θέτοντας θέμα μη "εξοπλισμού της ΔΑ".Tου πέρασε και με το παραπάνω. Σήμερα υπάρχει Νόμος που δεν εφαρμόζεται. Τι πρωτότυπο για την χώρα μας!
      Για την εκπαίδευσή τους δεν ξέρω, όσο για το πριμ που τον είδατε που τον απαντήσατε.
      Φυσικά κανείς δεν αναλαμβάνει να τους πει μην πράττετε το καθήκον σας. Παλιά το έκαναν. Σήμερα μετά την πρώτη εμπλοκή ΔΑ με τον οποιοδήποτε μαλάκα με πρόβλημα κοινωνικής προσαρμογής, απ' όπου φυσικά βγαίνουν χαμένοι δεν το ξαναπροσπαθούν.
      Αυτό είναι όλο.

      Διαγραφή
    4. Εσύ μιλάς, σωστά βέβαια, για τα προβλήματα της Δ.Α εκ βάθρων.
      Αλλά εξακολουθώ να λέω ότι δεν φταίνε οι υπάλληλοι Δημ. Αστ. γι' αυτά αλλά οι άνωθεν τους.

      Η λύση πρέπει να βρεθεί άμμεσα και νομίζω πως όλα είναι θέμα εντολών που θα δεχθούν αυτοί οι άνθρωποι για το πως θα κινούνται και θα πράττουν.
      Και αυτές τις εντολές θα τις δεχτούν από κάποια συγκεκριμμένα πρόσωπα που φρονώ πως αυτή τη στιγμή απλά, απλούστατα δεν κάνουν τη δουλειά τους.

      Είναι δηλαδή κάτι πολύ απλό που δεν προυποθέτει ούτε σπρευ, ούτε χειροπέδες.
      Εξ' αλλου το πρόβλημα δεν είναι η ελεγχόμενη στάθμευση αλλά η ανεξέλεγτη.
      Άρα όπως δέχθηκαν εντολές για την ελεγχόμενη πρέπει να δεχτούν παρόμοιες και για την ανεξέλεγκτη.

      Ένα μπλοκάκι και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι αρκούν.
      Μην ξεχνάς πως παλαιότερα είχαν επιστρατευθεί ως και δαγκάνες ακινητοποίησης οχημάτων που κάπου βρίσκονται σε κάποια αποθήκη υλικού.
      Σαφέστατα όμως οι δαγκάνες δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς το ακινητοποιημένο όχημα εξακολουθεί να ενοχλεί.
      Ένας γερανός ίσως που όλοι τρέμουν στη θέα του?
      Παρκαρισμένος μόνιμα στην αυλή του Δημαρχείου?
      Κάτι άλλο?
      Μόνο να είναι άμμεσο, αποτελεσματικό και να μην απαιτεί να συνεδριάσουν 10 επιτροπές και ισάριθμα δημοτικά συμβούλια ώστε να δώσουν λύση.

      Διαγραφή
    5. Θεωρούσα και θεωρώ την εξιστόρηση περιστατικών στα οποία ήμουν αυτόπτης ότι χειρότερο για την ψύχραιμη αντιμετώπιση των γεγονότων και την εξεύρεση λύσεων. Εδώ που έφτασε η κουβέντα δεν μπορώ παρά να καταθέσω ένα περιστατικό που συνέβη πριν τέσσερεις περίπου ώρες στη Μητροπόλεως.
      Ένας καραγκιζάκος λοιπόν είχε παρατήσει το σαπάκι του μπροστά από την θυρίδα της Εμπορικής στην λωρίδα της καθόδου. Δύο νεαροί ΔΑ ένας άντρας και μιά κυρία πλησίασαν να κάνουν το στοιχειώδες: Να του κόψουν κλίση. Τότε ο ανθρωπάκος βγήκε μαινόμενος βρίζοντας πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε. Σε οποιαδήποτε χώρα, αναπτυγμένη ή υπανάπτυκτη θα είχε μυρίσει τα πλακάκια ή την άσφαλτο. Θα την είχε βγάλει στο κρατητήριο μέχρι να δικαστεί την Δευτέρα. Εδώ του δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσει σπίτι του και να κοκορευτεί στην γυναίκα του για το πόσο άντρας ήταν και έβαλε στη θέση τους τους Αστυνομικούς. Στην ενάντια περίπτωση θα έπεφτε παντόφλα σύννεφο.
      Στο γαμημένο μας κωλοκρατίδιο όπου η αριστερή ιδεολογία εμπότισε κάθε άρρωστη πτυχή μας: Υπήρχε περίπτωση να τιμωρηθούν οι ΔΑ.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!