Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέριες


Η κάλυψη από μπετόν της περιοχής του πάρκου της Εληάς αναμφίβολα σοκάρει. Αναρωτήθηκα τι παραπάνω γίνεται α' όσα προτείνει η μελέτη . Όσοι έχετε τα σχέδια μη ψάξετε στο master plan. Εκεί θα δείτε γαρμπιλόστρωση πλάκες και άλλα ωραία πράγματα.  Δεν θα βγάλετε άκρη αν δεν δείτε τα σχέδια των λεπτομερών. Τις τομές δηλαδή.(Οι δίπλα φωτογραφίες)


Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι ο μελετητής (ερευνητής) προβλέπει σαν υποδομή όλων σχεδόν. των στρώσεων το οπλισμένο σκυρόδεμα.  Δεν μπαίνω στην διαδικασία να κρίνω ανθρώπους και μάλιστα συναδέλφους Μηχανικούς. Μια παρατήρηση μόνο.  Αν βρέξει πως θα φύγουν ή πως θα στραγγίξουν τα νερά της βροχής; (Πρέπει να υπάρχει και πρόβλεψη σε κανονισμό όπου αποφεύγεται το μπετόν. Το ψάχνω. Αν κάποιος το ξέρει ας με ενημερώσει).

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς όλα είναι στο φως, άρα μπορεί να τα δει ή να τα μετρήσει ο καθένας. Σαν καλός μηχανικός λοιπόν μπες www.klimatologio.gr βρες την περιοχή (φωτό του 2009) και μέτρα τα τετραγωνικά του ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ πριν την ανάπλαση. Απλό είναι: θα βρεις περίπου 2.276 m2. Τώρα, αφού γνωρίζεις άψογα Autocad και ΕΧΕΙΣ τα σχέδια στο δίσκο σου, μπες και μέτρησε (ή αν θες και επιτόπου μέτρησέ το) το τσιμέντο ΜΕΤΑ την ανάπλαση. Θα βρεις περίπου 1.215 m2. Δηλαδή το πράσινο έχει σχεδόν διπλασιαστεί! Αυτά γιατί μου αρέσει η αλήθεια και ΔΕΝ κρύβεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους πονηρούς, τους λασπολόγους και τους πολιτικούς (που θες να λέγεσαι και "ανεξάρτητος")...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα μέτρησες καλά κοπέλα μου. Και επειδή ξέρεις ότι κολπάκια με τα λογισμικά μποορούμε να κάνουμε όλοι, πήγαινε μιά βόλτα στον Kρανίου Τόπο που διαμορφώνεται γνώσει και αδεία των τοπικών αρχόντων και ρώτα το εαυτό σου τι γίνεται εκεί. Βέβαια δεν θα είσαι το πρώτο άτομο που αναρωτιέται.

      Διαγραφή
    2. Αφού αυτό πιστεύεις έτσι είναι. Καληνύχτα.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!